Extrémně náročné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
8.5.25 13:20
@hanka.br. píše: Více

No dost jí pomůže uvědomit si, že dělá zásadní chyby a že si to komplikuje sama. Kdybych nechala dům v původním stavu, nepřendala křehký věci z dosahu dítěte, nechala přístupný krb a očekávala, že si dítě ničeho nevšimne, tak by mě jeblo už dávno. Holt se dům na pár let změnil v holobyt, dítě mělo přístup jen tam, kde nezpůsobilo škodu, neudělalo bordel a neublížilo si. A rozhodně jsem rezignovala na perfektní úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
8.5.25 13:58

A čím si jí vyjádřila tu podporu, prosím tě? A jakou radu si jí dala? Mi něco uniklo? Akorát si reagovala na mě a na Evu. Nevšimla jsem si, že bys zakladatelce přispěla něčím plnohodnotným :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
8.5.25 14:07
@Anonymní píše: Více

Měla jsem podobného syna. V 5 letech jsem seděla doma na podlaze, řvala, že tohle už nevydržím, že buď jednou zabije on mě nebo já jeho a hledala jsem ve Zlatých stránkách kdysi, jestli existuje nějaká organizace která by si ho vzala. Zjistili mu ADHD? sníženou schopnost ovládání, nezvládání emocí…Později formu autismu. Nicméně dnes studuje, je extrémně nadaný na matematiku (problémy ovšem nezmizely, to ne:-) )
Pak jsem se v jeho 6 letech přece jen rozhoupali k tomu, mít další dítě. A za tři roky ještě další. Paradoxně to docela pomohlo. Ty další dvě děti byly „normální“ a já jsem zjistila, že nejsem nemožná, neschopná matka, jen prostě první syn je na výchovu náročnější.
Tak držím palce, snaž se na to. nekoukat tak černě. A kašli na uklízení, za nějakých ca 20 let na to budeš mt času dost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.5.25 14:23
@ibis píše: Více

Na rozdíl od vás, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.5.25 14:58

Ale ano, od nás rady dostala. Konkrétní a praktické.

• Citovat
  • Upravit
6424
8.5.25 15:15

13 měsíčnímu dítěti nevysvětlíš, že něco nemá dělat. Všechny děti baví hrabat, matlat, ochutnávat, všechno tahat. A všechno je baví jen chvilku. Nejlepší je všechny nižší skřínky zajistit dětskými pojistkami a vše volně položené dát do výše, aby na to nedosáhlo. Ale nám pomáhalo dát ke zkoumání věci, kterými se nezraní, obměňovat je, třeba vařečky, míčky, měkké věci a pak je uklidit a dát jiné. Ale jo, některé děti jsou klidnější a některé holt ne. Ale představa, že si takhle malé dítě spořádaně hraje na koberečku s pár hračkami, je sci-fi. Dej ho občas do ohrádky a přihoď mu tam pár věcí, ať si můžeš dojít aspoń na WC. A klidně ten toaleťák, ať si motá.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
8.5.25 15:56
Jasně 😀 Paní učitelko :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 16:15

Na tříkolku a odrážedlo je malý, sotva se naučil chodit…uzpůsobili jsme dům dětem…taky mi dcera vymírá toaleťák nebo všude kramaří a dělá to i ta starší, která už umí i uklízet, ale převážně po ní taky zůstane zkáza a opakujeme…nejlepší máš jít ven, doma zůstane pořádek a nebezpečné věci dát nahoru…mladší má rok a půl a židle u stolu opravdu nepřevrátí, kam nechci, aby chodila, tak tam zavřu dveře…ale je to zase parádnice, mají se ségrou pohotovostní pidi šatničku k ruce, tak si vyzkouší několik mikin, bund a přinese všem boty, vytáhne různé čepice, než si vybere…mně přijde, že popisuje s normální batole, taková živá byla první dcera taky, nakonec z toho je šikovnost do sportu a naštěstí brzy mluvila, tak už jsme se domluvily…knížky dostává mladší na příděl, k dospělým se nedostane, jsou v knihovně vysoko a dole bezpečné věci…obývák máme 50m a je jim uzpůsobeny, mají tu svůj kout se spoustou hraček a úplně stejně, některé hračky mají volné a jiné dostanou a zase uklidíme…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.25 16:15

Tak záclony mám stržené každý den, když přijdu do pokojíčku. Syn má kousek od nich postylku a vždycky se umí postavit tak, aby je strhnul.. jinak postýlku dát nemůžeme. Každopadně nemáme žádné hřiste atp… jsme na vesnici, kde chcipl pes. Máme ale zahradu. Jenže vše dává do pusy, hlínu, trávu… to miluje.. pisek.. máme kolem domu kamínky, tak chodí a snaží se opět sníst.. hodně napodobuje mě, když uklizim. Neustale si chodi pro mop, prachovku, hadr a napodobuje uklizeni. Jak to dělam ja, tak to je vtipne.. ale zacina dost delat naschvaly, ikdyz vi ze mu rikam at to nedela tak se mi smeje do oci a ceka az se otocim..

• Citovat
  • Upravit
12884
8.5.25 16:22
@Callista píše: Více

Dodnes si pamatuju všechny židle v domě položené na zemi :lol:

Mně to zní jako normální batole, chce to prostě vše z dosahu, z dosahu, z dosahu, vařit jednoduše, dvakrát denně ven, a přežít.

Moje oblíbené období to taky zpětně úplně nebylo  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
8.5.25 16:23

A proč tam ty záclony dáváš zpátky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.5.25 16:25
@ibis píše: Více

Tak zrovna od tebe bych tuhle trapnost nečekala. Co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
8.5.25 16:26

Nevydržela bys úplně normální batole a přitom napříč diskuzemi posuzuješ, poučuješ a odsuzuješ výchovu ostatních rodičů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
8.5.25 16:28

Tím jsem chtěla říct, že vzdělaná žena jako ty by určitě měla mít nějakou zaručenou radu, co se týká dětí, v rukávu a poradit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ta_holka_co_pise
8.5.25 16:35

To chce klec na tygra :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat