Extrémně tloustnu a nevím proč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
4.3.15 12:16
@Anonymní píše:
Moc nepiju, asi tak 1-1.5 litru, může to být tím? Malá ráno vstává v půl osmé, pak do půl devátý jí a když v půl desátý usne, jdu snídat. Dva rohlíky se šunkou, nebo sýrem, včera jsem měla párek z lídlu. Pak tak v 1 obědvám brambory a kuře no a pak v pět večeřim, většinou taky ty dva rohlíky s něčim.

Jídelníček nic moc tedy! U dvou jídel denně rohlíky? Kde je zelenina a ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.3.15 12:18

Myslím, že bys měla jíst po 3hodinách 5-6 jídel za den. Nejhorší je na to myslet. Může to být i stresem - pokud jsem ve stresu nemám chuť k jídlu a přiberu, někdo je ve stresu a hubne - to bohužel není můj případ, já nezhubla ani kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 12:21
@zrcadlo píše:
No takže jsi 15,5hm bez jídla (od 18h do 9:30), a pak za 8,5h sníš tři porce jídla a málo piješ. To to tělo fakt trápíš hlady, bez ohledu na množství kalorií.

no takhle to zní hrozně, ale já hlad nemám :nevim: hlavně při představě, že si dám ještě něčeho víc, tak si myslim, že přiberu ještě víc :roll: přes den, hlavně odpoledne mám tak jablko, banán a dvě, tři rajčata

• Citovat
  • Upravit
16149
4.3.15 12:27
@Anonymní píše:
no takhle to zní hrozně, ale já hlad nemám :nevim: hlavně při představě, že si dám ještě něčeho víc, tak si myslim, že přiberu ještě víc :roll: přes den, hlavně odpoledne mám tak jablko, banán a dvě, tři rajčata

A viděla jsi někdy Jste to, co jíte? Bez výjimky všichni, kteří porušovali jídelníček a jedli méně než měli, tak nehubnuli tak rychle, nebo ztráceli místo tuků svalovou hmotu. Opravdu to děláš špatně, chybí ti podle mě spousta živin, a tělo je po těhotenství a kojení vyčerpané. Rohlíkama mu ty živiny nedodáš. Zkus se podívat na internetu, jestli je v okolí nějaký výživový poradce nebo třeba Stob klub, případně se nestyď zeptat se svého lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.3.15 12:30
@Anonymní píše:

budeš jíst častěji a pravidelně pestrou stravu - nepřibereš, naopak. Nemáš pocit hladu, protože jsi zaplácaná rohlíkama, a jinýma srágorama. Ti co začali jíst víc, hubli, protože jejich tělo si neukládalo tolik sacharidů a tuků do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
4.3.15 12:31
@Anonymní píše:

opakuju vykašli se na extrémy, teď se ti upravuje metabolismus a hormony, u někoho to trvá týdny po konci kojení, u někoho pár měsíců.. počkej až se hladiny upraví a váha se sama časem bude vracet k normálu před těhotenstvím (za předpokladu že to nepokazíš extrémnímy zásahy typu jednostranných diet, hladověním nebo naopak přežíráním atd.).. dej si klidně k normálnímu jídelníčku i kousek čokolády ať máš energii, máš doma mimčo a nespíš a stresuješ, tělo to spálí neboj.. soustřeď se na prcka ať si za pár let nepamatuješ z vašich prvních společných měsíců jen stres a hlad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.3.15 12:32

Ahoj, tvuj jidelnicek je docela spatny. 2 rohliky, brambor s kuretem a pak zase 2 rohliky…. Jednak mas po takovem jidle hlad a nemas tam zadne ziviny, mineraly.

Oproti ostatnim mam nazor, ze neni v zadnem pripade nutne jist 3 hodiny pred spanim. Naopak telo ma byt vzdy 12 hodin bez jidla, ab melo cas na regeneraci. To ale muze jen zdrave telo a 12 hodin bez jidla vydrzis uplne v pohode, ale tvuj jidelnicek musi byt diametralne odlisny od tho tveho soucasneho.

Takze prvni krok – vyradit bilou mouku a vyrobky z ni, pak si posvitit na cukr… to je, az ti dojde chleba, tak si nekoupis bily, ale jen zitny. Az testovny, tak si koupis s celozrnne mouky. Atd. Az dojde curk, kup si jen hnedy, nebo syrupy ze zdrave vyzivy. Zajdi si do takove obchodu a neboj se pozadat o pomoc, co si mas koupit….. Az te bude honit mlsna, tak si nedas tatranku, ale upeces si domaci kolac s celozrnne mouky, minimem cukru…

Drzim palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
4.3.15 12:49

Kdyz si to zadavas do toho stobu, nekrici ti tam nahodou nedostatek bilkovin a premira sacharidu? Dle mne jis blbe. Malo a spatna skkladba jidla. Odpoledne ovoce, vecer rohliky, malo pijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.15 12:53

Anonymní zkus kaloricketabulky.cz vypočítej si bazální metabolismus a piš si jídelníček. Aspoň pár dní. Uvidíš, že jíš špatně a naučíš se podle toho odhadnout kolik toho můžeš sníst. S takovým jídelníčkem fakt nezhubneš, i když se budeš hýbat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.3.15 13:01
@Anonymní píše:
@martina.se To nevím co s tou štítnou žlázou :( a to si mám u obvoďačky nechat nabrat tu krev? Nebo kde se to dělá? Jsem fakt už nešťastná, nevím co s tím. Málo nejím, když si to zadávám do tabulek na stobu, tak mám příjem tak 6.500-7.000 kj, jím zeleninu (především rajčata) a i ovoce. Po šesté nejím a chodím spát tak ve 23.00 :-(

Na stokilovou holku rozhodně málo jíš ;-) Radím vykašlat se na časopisová doporučení pohybující se kolem šestitisícovky. Chce to mnohem, mnohem víc kvalitní stravy a pořádný pohyb - nic proti procházkám, ale to je prostě málo.
Jinak jsi toho moc nenapsala, důvodů může být tisíce. Neřekla bych, že tloustneš extrémně, přibrala jsi to, ano, ale už před těhotenstvím ta váha nebyla zas tak moc jiná.

Zaměř se na kvalitní vyváženou stravu s dostatečným podílem kvalitních tuků (oliváč, avokádo, mořské ryby, ořechy a semínka) a bílkoviny (libové maso, vaječné bílky, syrečky, tvarohy, ovesné vločky). Kaloricky bych se držela na cca 8500 - 9500 kJ. A určitě zařadila pořádný pohyb aspoň 3×-4× týdně. Nemusí to být hodiny, stačí i 30 minut, ale hýbat se a dostatečně pít.
Stravu co nejčistší - žádné polotovary, umělotiny, fastfoody, vyložené průmyslové sladkosti (proti dortu ke kávě v dobré cukrárně ale vůbec nic nemám ;-)). Zkus přemýšlet nad tím, že tělo ti musí sloužit ještě hodně dlouho. Netrap ho a ani sebe. Prostě přemýšlej o tom, co jíš a jak je to kvalitní, ale nešil. To ti vůbec nepomůže. Teď v dozvuku zimy je dobré zařadit hodně polévek. Jak naběhne jaro, tak první jarní zeleninu a odlehčit, dělat saláty z lecčeho, nejen z nudných rajčat a papriky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.3.15 13:08
@Anonymní píše:
Moc nepiju, asi tak 1-1.5 litru, může to být tím? Malá ráno vstává v půl osmé, pak do půl devátý jí a když v půl desátý usne, jdu snídat. Dva rohlíky se šunkou, nebo sýrem, včera jsem měla párek z lídlu. Pak tak v 1 obědvám brambory a kuře no a pak v pět večeřim, většinou taky ty dva rohlíky s něčim.

A jsme doma ;-)
Za prvé -proč nesnídáš s dcerou, ale až kdovíkdy po tom?

Rohlíky vyhodit. Párek vyhodit.
Jíš hrozně málo a cpeš se tím nejhorším, co je k dostání. Uzeniny žádné s výjimkou kalitní šunky 1-2 týdně. Bílé pečivo nejez. Upeč si domácí chleba, nebo dalamánky. Ale rohlíky fakt ne. Je to hladové a živiny nula. Kuře je oukej, pokud ti nevadí etická aspekt chovu těch zvířat a nezáleží tolik na kvalitě masa, ale taky záleží na úpravě. Je rozdíl mezi na másle pečeném stehně s kůží nebo grilovanýma prsama. Brambory zařazuj výjimečně, tak jednou týdně bohatě stačí - je to škrobnaté nic, lepší jiné přílohy plné živin - quinoa, špalda, pohanka, nebo pečená zelenina - řepa, dýně, batáty..Je toho spousta ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
4.3.15 13:12
@Marilyn.M píše:
no ta skladba a obsah jídla, to je podle mě ten zakopaný pes. Když nevíš jak se stravovat, tak opravdu doporučuji nechat si sestavit jídelníček od poradce. ale ne někde po netu. je třeba k němu zajít, aby ti zjistil kolik máš v těle vody, tuky, svalové hmoty. podle toho ti sestaví jídelák. myslím, že to by mohlo tvoje tělo a mysl nasměrovat tím správným směrem. když do toho budou ty procházky a třeba sem tam, když nebudeš moc odrovnaná od prcka, pár minut posilovacích cviků a určitě to pomůže :mavam: chci se do toho také tak pustit, teď jsem tedy těhotná, tak tomu nechávám volný průběh a „prasím“ se, ale po šestinedělí chci taky začít něco dělat se svým tělem. mě tedy hlavně žene to, že chci k policajtům a tam musím projít několika testy a ten fyzický mohu ovlivnit, tak to nechci nechat náhodě :lol: držím ti pěsti :*

A proč to děláš? Zrovna v těhotenství je kvalita stravy mnohem důležitější než kdy předtím nebo potom. Však nejde jenom o postavu, ale i o zdraví, tvé i miminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
4.3.15 13:13
@Anonymní píše:
Vkládám anonymně, protože se za sebe stydím :oops: takže jsem tři měsíce po porodu, v těhotenství jsem 10 kg přibrala. Než jsem otěhotněla, měla jsem 98 :poblion: rodit jsem šla s otřesnýma 108 kg, v porodnici jsem nechala jenom 4 kg :( a v šestinedělí jsem zhubla ještě na 103. Pak jsem přestala kojit a váha stoupla na 106, takže jsem před 2 týdny začala obden chodit na hodinové procházky (předtím jsem vůbec nic nedělala cca 2 roky). No a když jsem se dneska zvážila, zjistila jsem, že vážím 109,9 :oops: :oops: :poblion: :poblion: připadám si jako tlustý prase, fakt hnus. Už nevím co dělat :nevim: sladkému se vyhýbám obloukem, snídám, obědvám, večeřím, kromě toho nic víc nežeru. Z čeho jsem tedy ztloustla? :,( už nemůžu, jsem na dně z toho jak sem tlustá, kromě toho malá je hrozný nespavec a ořvánek, takže jsem pořád ve stresu. Změní se to třeba za měsíc? Začnu pak hubnout? :nevim:

stres je duvodem, kortizol…pak nefuguje nic, stina je pomala…atd…doporucuji mega davky horciku az do prujmu…pak uvidis kolik je tovoje davka..a jestli by to nevadilo napis co tak vetsinou jis ;) :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3451
4.3.15 13:36
@Anonymní píše:

Snídáš pozdě a špatně, oběd taky nic moc, a večeře taky špatně :nevim: začni jíst pravidelně a kvalitní potraviny, tvoje tělo hladoví a proto nehubneš, ale ukládáš. A k tomu pití, to mi taky přijde málo, já bych asi lekla žízní pít tak málo :lol: jo a pij jen vodu, nebo neslazený čaje atd… hlavně žádný šťávy, limonády… Na čem si já ulítávám, tak kvalitní džusy 1:1 s vodou, ale jestli je to OK nevím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
4.3.15 13:46

Strava asi nic moc, ale může v tom být štítná žláza. Já jse přibrala za 6 měsíců 25 kg aniž bych jakkoliv změnila stravování nebo že by ubylo pohybu nebo tak něco a zjistili mi sníženou funkci šž, začla jsem brát letrox, nezhubla jsem sice, ale už jsem nepřibrala ani gram dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová