Extrémně živé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
18.11.25 10:13
@Snopy123 píše: Více

U nás děti marodí 7 - 8 měsíců ze školního roku. Práci zatím hledám, ale bude to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 10:40

Mám kluka 4r s VD a ADHD a holku 1a 3/4 roku, sice docela normální, ale taky akční, paličatou, co všechno chce. Hlavně oba vždy chtějí, to, co má ten druhý, pořád se o něco handrkujou, přetahujou, holka kluka doslova šikanuje a on se fakt snaží udržet, aby ji to nevracel, ale už ji taky má plný zuby. Zcela pochopitelně. No hrozný.

Malá na svůj věk překapivě dobře míří a i na několik metrů je schopná ho zasáhnout hozeným předmětem do hlavy. Nedávno v autobuse ji něčím naštval, ona neměla žádnou hračku po ruce, co by po něm mrskla, tak si začala sundavat boty, že je po něm hodí :roll: :lol:

Jinak teď už je to lepší, už ječí trochu nižším hláskem(i když pořád často a nahlas), ale ještě před pár měsíci jsem ji říkala" Moje malá Mandragora", podle těch Mandragořích kytiček v Harry Potterovi. Kdyby při jejím kvičení praskaly žárovky, vůbec by mě to nepřekvapilo.

Naštěstí někdy si spolu i hrají a mají radost ze společnosti toho druhého, ale to jsou pak zase jak smečka mladých tygrů, hodně divocí, takže je to o strach, aby se v zápalu hry nezrakvili :roll:

• Citovat
  • Upravit
1381
18.11.25 10:58

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Mám dceru a to je zlatíčko, fakt, sice jako miminko mi dala zabrat.. ale od batolecího věku byla zlatá, krom toho spaní teda :D
ale syn.. to je prostě materiál :mrgreen: je mu pět a půl a občas mám z něj nervy na dranc, pořád někoho prudí ( v dobrým) neposedí, pořád musí skákat, lítat, honit se s někým, nebo někoho, všechno ho zajímá, pud sebezáchovy také nula, dle mě bude mít nějaké to písemenko, ted mu dělali ve školce nějaké „inteligentční testy“, co se dělají předškolakům a ředitelka z jeho výsledku byla nadšená, já teda moc ne :lol:
pořád mě pusinkuje, říká jak mě miluje, což je strašně krásný, ale zároveň, když není po jeho, tak je zle, vztek, řev, hučení.. a to pak řvu i já, někdy :D
a mít takový dva, tři?! obdivuju všechny!! :potlesk: :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
18.11.25 10:58

@Janča6 Chápu. Při 3 dětech ta nemocnost a lékaři a tak musí být velmi náročné.

Příspěvek upraven 18.11.25 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
18.11.25 11:08

U nás tedy obrovské téma školky byl spánek / odpočívání po obědě. Jako jediné dítě ze třídy po obědě neusnul už od těch 2 let. A vždy to byl nějaký problém, protože neumí být v klidu, protože by rušil ostatní, protože je jediný kdo nespí… Čekala jsem, že věkem přestane spát víc dětí ze třídy, ale v té poslední třídě stále byl jediný kdo nespal.
U nás je tam ještě další téma, které jsme nebyli schopni vyřešit ve školce a když se to spojilo bylo to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
18.11.25 11:15
@Anonymní píše: Více

Můj drahoušek nemá koho mlátit, tak se trefuje do mě. Ne vzteky, ale já pak můžu vybouchnout. Včera mě v zápalu hry vzal přes ucho vlakem. Pár zní zpět jsem dostala hlavičku do oka a ještě dnes mám parádní moncl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
18.11.25 11:15

@Bellino ahoj, jen ze zvědavosti. My máme úplně stejnou kombinaci potíží. PAS, VD a ADHD. 3 roky, nemluví, i když se snaží, používá slovo „ne“ a umí pár zvířátek. Jak je na tom tvůj s řečí teď v těch 6 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2113
18.11.25 12:25
@Kr202248 píše: Více

Tak nějak tohle věděl ve 3 letech taky. Je to lepší, už začala skládat věty. Hodně nám pomohla tradiční školka, protože se snaží opakovat po dětech. Sednout si k němu a něco rozebírat, to zdaleka ne. Ale už mi umí říct, co chce, dokáže mi říct kam chce, abych šla, hodně věcí dokáže zopakovat. Takže základní dorozumění tam je a hlavně už používá i věty. Hlavně to, co slyší ve školce - cos to udelal? Proč jsi to udělal? Copak to se dělá? To se neříká. Jdeme uklízet hračky. Dokáže pozdravit sám od sebe a občas poděkovat. Ale trochu problém, že se mu musí taky chtít mluvit. Pokud se mu nechce, tak já můžu mluvit hodiny a hodiny :mrgreen: a dítko mlčí a mlčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
18.11.25 12:32

@Kr202248 U nás ve 3,5 letech 10 slov včetně citoslovce.
Hrozně dlouho jsme jeli znakovou řeč a komunikační kartičky.
V 6,5 letech šel do školy bez sykavek, L, K, R a Ř. Logo jel do 11 let.
První věty začal skládat po 5. roce.
Ony ty VD často jedou skokově a ten posun byl výrazný.
Pleny měli do 3 let u nás všechny děti s diagnózou.
Ten nejmladší na kakání do skoro 5 let. Problém vykakat se všude jinde než doma má do teď. Ve školce by se nevykradli zatím nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
18.11.25 12:37

@Bellino tyjo tak to je skvělý. Já se tady už půl roku trápím, že nezačne nikdy mluvit. Ale on se fakt snaží, teď udělal velký pokrok, ne teda v řeči ale komunikaci celkově. Reaguje na jméno, začal ukazovat, sdílet. Takže věřím že to půjde dobře i dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
18.11.25 12:40

@Snopy123 super, to je všechno pozitivní. :srdce:
Ono to ve třech letech vypadá všelijak totiž, srovnání se zdravýma dětma je brutální. Ale i tak bych řekla že jsme na tom dobře, syn je hodně učenlivý a teď právě udělal obrovský pokrok v podstatě během 14 dní, máme doma úplně jiné dítě, předtím nereagoval na jméno, úplně nás ignoroval. Chodí teda do speciální školky ale dává mu to hodně. Věřím že třeba na ten poslední rok by mohl jít do normálním s asistentem a snad pak do běžné ZŠ. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2113
18.11.25 12:44

Jo, ono to půjde, určitě všechno dožene. Každý mi říká, asistentka, klinická logopedka, psycholožka, že tyhle deti nejsou hloupé, jen zpomalene a tyhle věci jim trvají dýl, než ostatním. Ale většinu věcí doženou. Já to teď vidím. To co měl vědět ve 2 letech, tak zvládnul ve 4. Ale už si z toho hlavu nedělám a těším se za každé nové slovo a každý úspěch. V létě jsem s ním byla na dovolené a nejhezčí zážitek byl, když lidi na cestě sám od sebe pozdravil Dobrý den a oni mu odpověděli. Tehdy by nikdo neřekl, že je autista. A taky mluví k věci. Vidí kočku a řekne kočka. Vidí motýla a řekne motýlek. Jen čím dál častěji se otáčí ta rukou, prohlíží si zblízka hračky, různe se vlní, ale už ho tak bereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
18.11.25 12:52

@Bellino to je krásný. Já už se tím také netrapím. Pokud to ten náš zvládne jako ten váš tak budu nejvíc šťastná. :srdce:
Po všech těch katastrofických scénářích co jsem si udělala v hlavě by toto byl pro mě splněný sen. Ale teď už vím, že to půjde protože syn se opravdu zlepšuje. Držím vám palce ať to jde takhle krásně i dál. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2113
18.11.25 13:02

Určitě to půjde dál, někdy může nastat obdobi, že se jakoby zasekne, ale pak se zase mentálně rozběhne a udělá veliké pokroky. Pokud už teď mluví aspoň neco, tak už to bude lepší a lepší. Jen mu dát čas. Pomáhat mu, to ano, trénovat ten mozek a porozumění, ale nechtit zázraky na počkání. Já taky měla v hlavě černé scénáře, odplenkovani to byl boj na dlouhou trať a taky se naučil a dnes si dokonce umí říct, tomu jsem před 2 lety vůbec nevěřila. A stalo se. Držím palec, to dáte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24312
18.11.25 14:21
@Temnástranasíly píše: Více
:hug: mě dnes můj třetí miláček kousnul. :zed: mám brutální modřínu :roll: achjo.

Já mám tři kluky a třetí je hodně divoký. Od té h starších tohle neznám, takže je to masakr. Doma, když jsou všichni tři, tak je to mazec. Třetímu je 2,5 roku. Hodně kouše, bouchá. Jakmile si najde nějaké dítě, které je povahově stejné, tak je to v háji. V klidu nikde moc nevydrží. Pouze u jídla teda sedí. Jinak je to fakt šílený. Je jak motorová myš. Má teda toho hodně za sebou i po zdravotní stránce. To teda asi i souvisí s tím, že je zvyklý mít stoprocentní pozornost. Což je prostě už teď problém, když je větší. Celkem se těším, že půjde do školky. Snad to bude v pohodě.

A nemocnost musím říct, že u nás je mnohem menší. Teď teda fakt super. Nejmladší se teď taky hodně drží. Teď měsíc v lázních s obrovským kolektivem dětí zvládl úplně skvěle. Takže já to s návratem do práce vidím velmi pozitivně. Ale ve školce asi budu na koberečku za to chování :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí