Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mam obcas problem, ted v tom horku extremne. Prvni druhy den menstruace mi smrdi maso jako to zvire, prdy, veskerou chemií. Ted zrovna jsem vyhodila kure. Nikomu nesmrdi, ja z masa citim vejce. Veprovy hnus, k hovezimu mam vztah neutralni, ale obcas mam cykly, kdy mam naopak chuť na kus steaku ci varene hovezi, i kdyz v ty dva dny nemuzu kure videt ani v kucharce. Po tech dvou dnech to pomine.
Ma to nekdo taky tak?
Vetsinou je to v cyklech, kdy mi je spatne i obecne, krece, zaludek, migreny.
Radsi se v ty dny masu vyhybam, nechci si vypestovat obecne averzi.
@SaxaL645 no a kde je problém? spoustě lidí se hnusí maso celý život a nejedí ho nikdy
no problema
No a některé ho třeba nemusí v těhotenství..nebo naopak zapřísáhlé vegetariánky se v tehotenstvi cpou buřtama… Jez na co máš chuť…
Tak ho nejez. Já jsem teď hodně omezila konzumaci masa a je mi fajn. Synovi samozřejmě vařím jídla z masa.
Mně třeba během menstruace hrozně chutná kombinace šunky s čokoládou. První den až dva… jindy bych takovou kombinaci nikdy nepozřela ![]()
Myslím, že podobné věci jsou normální. Nemá smysl to přemáhat. Když nemáš chuť na maso, nejez ho. A když víš, že se blíží menstruace, nekupuj ho, ať nemusíš vyhazovat ![]()
Ahoj, já jsem to měla v těhotenství, že mi smrdělo maso, tak nějak ke konci. A zůstalo mi to trochu a to dítěti už bude rok. Prostě kuře mi vždy smrdí a nemám na něj skoro nikdy chuť. Někdy se mi i hnusí dělat z něj vývar. Občas mi vadí i jiné maso (vepřové hlavně). Kolikrát si něco dám do mrazáku nebo naplánuju jídlo a nakoupím a pak to nemůžu ani vidět. Evidentně hormony, ale přesný mechanismus by mě docela zajímal.
@Liška32 píše: Více
Prave o ten hormon mechanismus mi jde. Ze nejsem sama. Nekdy je ten odpor tak silny, ze mi je nevolno i z menstruacni krve. Jindy mi to nevadi a jak pisu, zavisi to i na krecich. Kdyz jsou, vadi mi vsechno kolem co vypada jak maso.
@SaxaL645 píše: Více
Já to nemám tak silně jako ty. Ale už jsem kolikrát radši udělala vegetariánské jídlo, když jsem si pořád prohlížela to maso v lednici. Nikdy dřív mi to nevadilo, ani v prvním těhotenství. Naopak maso jsem měla vždy ráda, ale teď mi prostě nějak vadí. Ještě ale kojim, třeba to potom přejde ![]()