Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jé, skoro jako kdybych to psala já ![]()
Rok po porodu, poslední 3 měsíce extrémní vypadávání vlasů. Dříve vlasy pevné husté. Teď jsem začala zobat nějaké pilulky a používat capillan. Tak teď čekám jestli to zabere.
No a stresu mám taky dost ![]()
Takže se háčkuju, jestli někdo poradí.
Zkuste se objednat na endokrinologii, může to být štítná žláza, měla jsem to obdobně, sice beru prášky, ale teď už absolutní klid.
Držím pěsti
@eliku
no prozatím, když jsem byla u doktora, v lékárně… tak mě furt odbíjeli s tím, že je to po porodu a že to odezní. Budu asi muset přitvrdit ![]()
Hlavně se nestresovat, že vypadávájí, celou věc to ještě zhoršuje. Lehko se to teď říká, vím…Taky jsem si tím prošla. Jakýkoliv přípravek nebo pilule zaberou až tak za 3 měsíce a vlasy dorůstají jen velmi pomalu. Jinak bych asi taky pro jistotu doporučila kontrolu štítné žlázy. Obvoďák nebo možná na kožním by mohly dát injekce vitaminu B12. Někomu zabírají Panthenolové tablety, jinému Methioninové, Revalid, Biosil,… je toho fakt hodně, chce to vyzkoušet, alespoň ty 3 měsíce. Mě hrozně pomohl PLANTUR 39, šampon, balzám a tonikum. Sice je to pro ženy kolem 40 ale dost holek to používá právě po porodu. A taky tedy není zrovna úplně nejlevnější. Včera tu probíhala diskuze co podporuje růst, koukněte i tam ![]()
Holky zkuste masku z kokosoveho masla+olivovi olej, dejte si tu masku na hlavu, primo na kuzi hlavy. Pak si dejte rucnik na polstar a pres noc nechte! A rano umyt.:) sama mam stejnej problem, ale po tom co jsem vyzkousela tuhle masku tak mne vypadava min vlasu, vlasy jsou vonave, hebke na dotek a objemne:)
Prosla jsem si tim dlouho pred otehotnenim. Stitka v poradku, opravdu jen stres. Pak se na to nabalil stres z toho, ze budu plesata. Dermatolog mi pomohl, takze hlavne bych hledala jineho kozniho. Pomohly mi dusikove kury v kombinaci s dehtovym samponem a vodickou Alpecin. Take jsem dostala zakaz gumicek, sponek a patlani cehokoliv na hlavu krom toho samponu a vodicky na postizena mista. Celkem jedna kura dusiku (10 celkem), 2 sampony po sobe a dve vody. Do toho jsem sama od sebe zobala ruzne pripravky: Biosil, panthenol a selen asi… Doktor mi rekl, ze kdybych toho tolik nezobala, ze by mi napsal i nejake tablety. Ze se to pak muze na podzim horsit, kdyztak at prijdu pro tablety. A hlavne at priste prijdu vcas. Nastesti jsem nemusela.
Ted uz rok kojim, tak vlasy celkem dost padaji, ale nikde se netvori vylozene ples…
Drzim vam i sobe palce, at o ty posledni vlasy neprijdeme. (Mala mi je zacala trhat).
Jeste jsem si vzpomela, kupovala jsem v lekarne Dr.Max tablety s kolagenem, tu jejici znacku.Je to sice na klouby, ale na vlasy to taky pomaha.Na klouby se berou 2denne, na vlasy staci JEN 1DENNE, poradili tam. Drzim vam palce at je to lepsi
Jsem dva a půl roku po porodu a asi toho posledního půl roku mi taky šíleně padají vlasy. Nejvíc to je vidět při mytí, to seberu z odpadu plnou hrst
Taky nevím co s tím, ale jak tu čtu, prvně si zkusím vyžádat ty testy na štítku ![]()
Mě pomohly kopřivy. Sušený, udělat čaj, vylouhovat, přelít vlasy, zabalit do ručníku, nechat půl h.,opláchnout. Dělala jsem to asi rok. Ostřihala vlasy, aby to bylo snadnější. Taky jsem byla vyděšená, že budu holohlavá. Ale je fakt, že po roce od porodu už jse mměla pokoj. Blond vlasy to možná trochu obarví. Ale já jsem se v té době nebarvila. Pak ještě B tablety. Je to běh na dlouhou tratˇ.
Pokud ti tak strašně padají vlasy tak máš velký problém s ledvinami, nechej si udělat vyšetření, to není žádná sranda
Dobrý den, mě pomohly jedny vitamíny, taky jsem porodila prcka a prej to přejde. a me tada se i hodne zacaly lamat nehty ale strasne moc. navstivila jsem i derma, alergo, mraky odberu a tak nejak nic…pak jsem teda zas neodolala a zkusila jedny a teda zazrak.
tak kdyztak napiste
Ahoj, to mě moc mrzí. Nemohla by to být začínající alopecie? Zkusila bych zajít za nějakým odborníkem, který se tímhle zabývá. Každopádně určitě je důležitý hlavně ten stres trochu odbourat. Jinak ti nemá šanci nic tak dobře pomoci. Mně jinak na stres pomohla vlasová voda od reparexu https://www.reparexshop.cz/…t-hair-loss/ . Nejdřív bych ale určitě zapracovala na tom stresu, lepším stravování, pohybu, nezatěžování vlasů atd.
Ahoj, je mi dvacet a trápí mě vypadávání vlasů. Jsem rok po porodu, ale myslím, že ten s tím nemá nic společného-i po porodu jsem měla vlasy. Začalo to před dvěma měsíci. Vždy jsem měla husté vlasy.Roky jsem si je denně žehlila, myla často a fénovala. Teď mám ale opravdu pleš. Mám cca tři cm širokou pěšinku. Byla jsem na kožní, ale ta mi říkala, že je to ze stresu a moc mi nepomohla. Stresu mám až až…Zkoušela jsem selen zinek-nepomohlp, alpecin-nepomohl, různé kosmetické přípravky-nepomohlo. Už nevím jak dál. Když to takhle ppůjde dál budu muset nosit paruku. Prosím poraďte někdo