Faktury - vrubopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
529
4.2.26 02:51

Faktury - vrubopis

Ahoj. Prosím když vyfakturuji x faktur se skontem (plátce plátci) ale dohodneme se na okamžitém zápočtu tak skonto defakto nevyužiji a mám nárok na doplatek ze všech započtených faktur že?
A oprava musí proběhnout vyloženě vrubopisy nebo mohu vystavit celkovou jednotkou fakturu kde detailněji rozepíšu doplatky s více položkami?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.26 08:41
@dracula-s píše: Více

Uf, jeste ze neuctuji s dph a jsem v prispevkovce bez zapoctu..

• Citovat
  • Upravit
35430
4.2.26 10:15

Nevím jestli to dobře chápu, ale podle mě by to skonto mělo platit tak jako tak a je jedno jestli se faktury uhradí a nebo vzájemně započtou.
Pokud by pro mě zápočet znamenal, že přijdu o sconto tak s ním nesouhlasim a zaplaťme si co máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
4.2.26 10:33
@JancaS84 píše: Více

Souhlasím. Normálně při zápočtu pohledávek skonto zohledňuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
4.2.26 14:05

@ivašot. Jak to myslíš s tím zohledněním?
Já si myslím že skonto zápočtem vlastně neproběhlo takže mám nárok si doplatek dovyfakturovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
4.2.26 14:08

@JancaS84
Fakturace x faktur, každá se skoncem 5% ale faktury šly do zápočtu tak jak byly vystaveny, takže skonto nebylo defakto využito a já si myslím že mám nárok na doplatek ze všech vystavených faktur, které šly na zápočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
4.2.26 17:05
@dracula-s píše: Více

No prostě započtu jen částku poníženou o skonto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
4.2.26 19:00

@ivašot. Tak to oni taky započtou tu vystavenou fakturu se skontem stejně… ale mě právě zajímá zda se mohu dožadovat zpět započtení plné ceny, v tomto případě asi ideálnější dofakturování skonta jako doplatek vůči nám, když fakturý šly zápočtem a nebyly tedy vyplaceny na účet rychleji a skonto, který je platbou za rychlejší platbu tím vlastně tedy nevyužité.
Jak řešíš potom ta skonta, které ti zůstala? Na to vlastně nemá druhá firma v tomhle případě nárok. Jim vlastně zápočtem opadne dluh dluhem, takže nemají přece nárok aby si nechali ještě skonto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák