Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Falešná tchyně
andelkazlin
Zdravím všechny a chci se s vami podělit o článek a o radu jak dal. Mam přítele se kterým mam roční dcerku. Milujeme se a rozumíme si. Jediný problém byla jeho náročná práce která se letos vyřešila ale vetsi problém je ten ze bydlí z části opravenem domku ze svou babičkou se kterou se nesnáší a jeste se letos maji vedle něho stěhovat jeho rodiče kteří mu uvidí i do zahrady takže totální kriminál. Babička je odjakživa pomluvacna a falešná ale ja s ni vycházela ale začíná mi teda ted hodne vadit. Pomlouva a stále me hlídá a dokonce mi rozkazuje i jak a co mam dávat a třídit do popelnic proste je toho fakt moc to bych mohla psát do zítřka. Pritelova Mamka andilek az do letošního roku kdy se ukázalo co je zač. Začala me kritizovat ze tady nechci bydlet ze jsem zla a ze kvůli me přítel ten dum nedodela. Proste me chce očernit a pritelovi děla jen stres. Nyní uz měsíc neviděla ani dcerku ze je naštvaná sice nevim proc ale budiž. Chceme začít stavět přítel rikal ze to tady nema smysl ale bojím se co bude jaké jeste peklo vznikne skrz tento prokletí dum ktery mu dal otec nevlastní. Poraďte jak dal. Jsem zoufalá. Jsou to zlý majetnicti a namysleni lidi kteří vidí jen shon praci peníze ale city a láska jim nic neříká. Jinak mam svůj byt kam jezdíme taky par dni v týdnu. Tady bych se zbláznila. Naštěstí si přítel všimnul jaká jeho matka je ale bojím se ze ho zmanipuluje proti me.
@andelkazlinn Tak pokud jsou ti pritelovi pribuzni skutecne takovy strasni a shodne se na tom s tebou i pritel, nevidim nic jednodussiho, nez se odstehovat do toho bytu a zacit stavet vlastni baracek, jak to mate v planu. Lepsi zit ve svem a v klidu, nez mezi takovymito lidmy. Co vas tam drzi?
@andelkazlinn I když na stejné téma založíš denně tři diskuze, nezmění se nic. Jestli máš v hlavě trochu rozumu, dokážeš si život vyřešit ty sama. Stejně to za tebe nikdo jiný nevyřeší.
Mas svuj byt? Tak proc uz tam davno nejsi. Pritel at se rozhodne, pupecni snura uz byla ustrizena kdysi
Mas svuj byt? Tak proc uz tam davno nejsi. Pritel at se rozhodne, pupecni snura uz byla ustrizena kdysi
@andelkazlinn Tohle neni ale tvoje prvni diskuze, to stejne jsem uz cetla.
![]()
Omlouvám se ze jsem to sem dnes dala znovu ale včera to neslo založit nova diskuze. Tak sem ji založila dneska tu svou. Přítel řekl ze je pevné rozhodnutý ale bojím se ze az se to dozví jeho rodiče tak ho budou bombardovat a on si zlost bude vylívat zase na me. Hodne to boli když vim ze mu jeho matka občas zavolá a od ledna z nej jen tahá informace a on ji neco řekl protože to z nej dostala když byl pracovně vyřízeny tak to pro ni bylo jednoduché ted mu volala zas a ze mu nikdy nerikala aby semnou nebyl a ze je rada ze je šťastný proste hrůza. Největší paradox byl když tlačila at zmeni praci a když ji od února změnil tak mu řekla ze jak dopadl ze s takovou výplatou nedodela barák. s tím ho hodne zklamala a me taky. Ukázala se co je zač. Uz si k ni asi cestu nikdy nenajdu bohužel nevim zda si s ni mam o tom promluvit nebo raději nechat tak. Ona se ho totiž ptala zda mi to řekl takže on ji řekl ze to vim. Jsem zoufalá a smutna. Přítele miluji ale bojím se co zas bude.
Ty jste se ho bojíš? Přeci v rovnoprávném vztahu by jste si měli spolu v klidu promluvit jako dva rovnocenní partneři o vaší další budoucnosti. Tchýně, ani nikdo jiný vám nemá co mluvit do toho, kde budete bydlet, nebo pracovat. Pokud se vy dva na něčem domluvíte, ostatním se to už pouze oznamuje, jako hotová věc, a oni by to měli respektovat. Důležité je, aby jste stáli vždy při sobě, a aby se tě přítel dokázal zastat. Nikdy se nenech dotlačit nikým do věcí, které nechceš. Otázka bydlení je velmi vážná věc. Zatím bych se svého bytu nevzdávala.
@nostress asi se uz fakt bojím a trapim se umí byt totiž výbušny a pak ho to mrzí. Ted navic ten jeho barák kde bydlí s babkou a vedle rodiče co s tím domem prodat to nemůže a do podnájmu by to taky nepřišlo k úvahu kdo by chtěl s takovou zlou ženskou bydlet která jen pomlouva. Takže jsem fakt zvedava co bude. Je to složitá situace. Navic ted jeho matka vi ze me vse řekl a mam strach ze z nej bude tahat stále informace a nedá pokoj. Sama je rozvedena a chce trhat naši rodinu???uboha fales. Nevim zda si s ni promluvit nebo raději vůbec s ni nic neřešit at vi. Ona sama zavolat nebo dojit neumí ale přítele otravovat a vyzvidat to jo takže proc ja mam neco řešit. Ja ji nic špatného neudělala. ![]()
@andelkazlinn píše:
@nostress asi se uz fakt bojím a trapim se umí byt totiž výbušny a pak ho to mrzí. Ted navic ten jeho barák kde bydlí s babkou a vedle rodiče co s tím domem prodat to nemůže a do podnájmu by to taky nepřišlo k úvahu kdo by chtěl s takovou zlou ženskou bydlet která jen pomlouva. Takže jsem fakt zvedava co bude. Je to složitá situace. Navic ted jeho matka vi ze me vse řekl a mam strach ze z nej bude tahat stále informace a nedá pokoj. Sama je rozvedena a chce trhat naši rodinu???uboha fales. Nevim zda si s ni promluvit nebo raději vůbec s ni nic neřešit at vi. Ona sama zavolat nebo dojit neumí ale přítele otravovat a vyzvidat to jo takže proc ja mam neco řešit. Ja ji nic špatného neudělala.
To není dobrá pozice, jestli se partnera a jeho výbušných reakcí bojíš. Strach
nemá v kvalitním vztahu co dělat. Tchýně a babička je až podružný problém. Řešila bych na tvém místě váš vztah. Jestli by jste neustáli tuhle zatěžkávací zkoušku, tak jak budete řešit jednou tyto situace a k tomu ještě třeba jedno-dvě děti? ![]()
@nostress ma proste takovou povahu byl tak vychován měl model nevlastního otce ktery je křičel a neměl city. Uz ho takového beru a změnil se trochu dokáže pohladit, políbit a rict miluji te. Ze zacatku vztahu nevěděl co je se vyfotit bylo to pro nej trapný protože to bylo trapný pro jeho otce. Sám vi ze ma blbou povahu a řekl to i jeho matce která mu řekla proc sem mu dala Pohlavek samozdrejme proto když me slovně napadl ze jsem jak piii… Od jiste doby jsem fakt v klidu a uz se ani nerozcilim vzdala jsem to totiž nema to smysl.
@andelkazlinn A tenhle vztah ti stačí? To není vztah o lásce ale oběť. Rodina zatížená modely hnusného chování, kterým se omluví i sprosté nadávky, celoživotní stres, strach.