Ideální snacha?

2
26.2.16 16:05

Ideální snacha?

Před několika dny se tu otevřela diskuze jak by měla vypadat ideální tchyně. V té souvislosti bych se já chtěla dozvědět jak by se měla chovat ideální snacha? Nejsem ze staré školy, je mi 45 a mladší syn má partnerku a skoro 11 měsíčního syna. Mladí koupili před časem dům nedaleko nás. Ideální vzdálenost, ale přesto vztah neklape. Nenavštěvujeme je, pokud nejsme vítáni, do výchovy nemluvíme, neradíme, jen občas sdělujeme naše zkušenosti (především s rekonstrukcí domu). Vnuka vidíme minimálně. Tento týden jsme se snažili domluvit, aby u nás alespoň 1× týdně byl a my si ho užili. Bylo nám snachou vzkázáno, že nám ho bude dávat, až ona bude potřebovat hlídání. Nechápeme to - vnuk leží celé dny v ohrádce a sleduje TV. Snacha je u pc, občas ho přebalí a ohřeje mu jídlo v mikrovlnce. Ven s ním vůbec nechodí. V 11. měsících malý sám nesedí, nestaví se, začíná pomalu lézt. Jaký je váš názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
26.2.16 16:10
@Countess píše:
Před několika dny se tu otevřela diskuze jak by měla vypadat ideální tchyně. V té souvislosti bych se já chtěla dozvědět jak by se měla chovat ideální snacha? Nejsem ze staré školy, je mi 45 a mladší syn má partnerku a skoro 11 měsíčního syna. Mladí koupili před časem dům nedaleko nás. Ideální vzdálenost, ale přesto vztah neklape. Nenavštěvujeme je, pokud nejsme vítáni, do výchovy nemluvíme, neradíme, jen občas sdělujeme naše zkušenosti (především s rekonstrukcí domu). Vnuka vidíme minimálně. Tento týden jsme se snažili domluvit, aby u nás alespoň 1× týdně byl a my si ho užili. Bylo nám snachou vzkázáno, že nám ho bude dávat, až ona bude potřebovat hlídání. Nechápeme to - vnuk leží celé dny v ohrádce a sleduje TV. Snacha je u pc, občas ho přebalí a ohřeje mu jídlo v mikrovlnce. Ven s ním vůbec nechodí.V 11. měsících malý sám nesedí, nestaví se, začíná pomalu lézt. Jaký je váš názor?

Já jsem snacha, takže ti do diskuze nebudu zasahovat, ale ráda si ji přečtu :kytka:. Vyjádřím se ti jenom ke zvýrazněnému, a to, že každé dítě má svoje tempo v pohyblivosti a snacha zaslouží spíš pochvalu, že ho neučí tyto věci pasivně, ale nechává ho zrát jeho tempem ;)

• Citovat
  • Upravit
3677
@Countess píše:
Před několika dny se tu otevřela diskuze jak by měla vypadat ideální tchyně. V té souvislosti bych se já chtěla dozvědět jak by se měla chovat ideální snacha? Nejsem ze staré školy, je mi 45 a mladší syn má partnerku a skoro 11 měsíčního syna. Mladí koupili před časem dům nedaleko nás. Ideální vzdálenost, ale přesto vztah neklape. Nenavštěvujeme je, pokud nejsme vítáni, do výchovy nemluvíme, neradíme, jen občas sdělujeme naše zkušenosti (především s rekonstrukcí domu). Vnuka vidíme minimálně. Tento týden jsme se snažili domluvit, aby u nás alespoň 1× týdně byl a my si ho užili. Bylo nám snachou vzkázáno, že nám ho bude dávat, až ona bude potřebovat hlídání. Nechápeme to - vnuk leží celé dny v ohrádce a sleduje TV. Snacha je u pc, občas ho přebalí a ohřeje mu jídlo v mikrovlnce. Ven s ním vůbec nechodí. V 11. měsících malý sám nesedí, nestaví se, začíná pomalu lézt. Jaký je váš názor?

Podle mě trpělivá, tolerantní, vstřícná… nicméně trošku si tvůj příspěvek protiřečí. Když se nevídáte, jak můžeš vědět, že vnuk leží celé dny v ohrádce a sleduje Tv, snacha je u pc, občas ho přebalí a ohřívá mu jídlo v mikrovlnce, že s ním ven nechodí? A proč do dotazu na ideální snachu, cpeš, že malý v 11. měsících nesedí, nestaví se a pomalu leze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779

Těžko říct, do vašeho vztahu nikdo nevidí… Péče o syna ze strany snachy tak jak ho popisujete Vy určitě není ideální, ale to, že v 11ti měsícíc nesedí a nestaví se není vůbec žádný problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5926

@Countess Potom nechápu, proč to dítě má. Já bych rozhodně nehlídala dítě příkazem, ale proto že ho chci vidět. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
levante
26.2.16 16:11

Snacha asi i z vás cítí, že jí moc nemusíte… Bohužel s tím asi nic moc neuděláte :( co by jiné matky za takové babičky, které chtějí každý týden hlídat vnuka, daly :?

• Citovat
  • Upravit
66815
26.2.16 16:12

@Countess na to, že se snachou vůbec nejsi, máš o ní dost podrobné informace. A ano, je normální, že dítě je ve vývoji pomalejší, než uvádí tabulky. Jedno takové mám, letos u zápisu nechtěli věřit, že má teprve 5 let. Když budeš tlačit na pilu, ničemu nepomůžeš. U nás tcháni hlídají, když já potřebuju, občas si vyjdeme za kulturou, nebo je děcko nemocné. Když ho ojediněle chtějí sami, ráda jim ho svěřím (ale fakt to není pravidelně, spíš tak 2× za rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.2.16 16:12
@Tunrida píše:
Já jsem snacha, takže ti do diskuze nebudu zasahovat, ale ráda si ji přečtu :kytka:. Vyjádřím se ti jenom ke zvýrazněnému, a to, že každé dítě má svoje tempo v pohyblivosti a snacha zaslouží spíš pochvalu, že ho neučí tyto věci pasivně, ale nechává ho zrát jeho tempem ;)

s tímhle nesouhlasím, nikdo netvrdí, že by ho měla tahat za ruce, ale s dětmi se dá cvičit a motivovat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.2.16 16:15
@terinka4444 píše:
s tímhle nesouhlasím, nikdo netvrdí, že by ho měla tahat za ruce, ale s dětmi se dá cvičit a motivovat je.

No to se dá, ale ne donutit :lol:. Jednoho podobnýho mám doma a i kdybych se postavila na hlavu, tak to s ním nehlo :lol: On by jako i chtěl, ale prostě mu to nešlo. Ale ten začátek toho lezení byl takový mezník, když už mu pak šlo všechno líp. Jen než se naučil pohyb směrem vpřed, tak to bylo peklo :lol:

• Citovat
  • Upravit
66815
26.2.16 16:18

@Tunrida klid, já si s tím lámala hlavu, hledala, kde dělám chyby, na pískovišti a u pediatra se cítila trapně… Všechno dohnal, je fakt šikula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
26.2.16 16:18

Vidíš, tady se dozvíš, že je to v pořádku, máš ho nechat v ohrádce u tv uzraje tam jak víno. Jinak já bych snaše vysvětlila, že musí být nějaké hranice slušného chování. Když nechce půjčit ted, když máš čas, až si dupne, že ted nastal ten pravý čas na hlídání, že se z toho taky nepotento…A nehlídala bych, bud pochopí, nebo to bude problém no. Malého by mi bylo líto :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.2.16 16:20

A zase moje otřepaná fráze, díky bohu, že nebudu mít snachu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
26.2.16 16:20

Víš, ono někdy stačí málo.. Možná jsi dávala podle snachy nevhodné rady, nebo jsi mohla říct jednu poznámku, která ji zasáhla.. To ti píšu jako snacha, která má sice fajn tchyni, ale taky ten vztah není ideální a to jen proto, že si sem tam nevidí do úst a neuvědomuje si, že nejsem její dcera..
A když se nad tím zamyslím, tak to začalo asi v době, kdy před mnou pomlouvala svou dceru, jak špatně vychovává své děti..Od té doby jsem se sekla a máme domluveno s manželem, že návštěvy tak 1× za 14 dnů.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
26.2.16 16:21
@terinka4444 píše:
A zase moje otřepaná fráze, díky bohu, že nebudu mít snachu :mrgreen:

On může být někdy zeták pitomec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815