Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@matkabagristy píše:
no, já budu mít 2
Co má říkat moje tchýně, ta má chudák 3 ![]()
@boball píše:
On může být někdy zeták pitomec
to je pravda, ale toho může můj manžel vždycky zmlátit ![]()
Nevím, tyhle vztahy jsou nějaké archetypální, či co. Nejde si říct, budu ideální tchyně/snacha a bude nám to klapat. Pracuju v takové menší rodinné firmě, mám téměř ideální šéfovou -super empatickou, s každým zaměstnancem zachází individuálně, přesně ví, kde má člověk svoje slabiny i silné stránky, ví, jak to využít pro dobro podniku, dbá na dobrou pohodu ve firmě, značka ideál. Nikdy nikoho nedrbe, nikdy nikoho nesoudí. Tedy skoro nikoho - kromě svojí snachy.
. Ale zachází s ní v rukavičkách, to jo, ale je vidět, jak to pod pokličkou vře. Jediný člověk, se kterým jí to skřípe. Trošku, ale přece.
Žárlivost tam bude vždycky, z obou stran, bývají takový nejblbější období - seznámení snachy se synem, pak když se spolu odstěhují pak je blbé období narození dítěte, rozhárané hormony snachy, pak je blbé období když je tchyně v přechodu, atd. atd. Přeju pevné nervy. Radši anonymě, člověk nikdy neví. ![]()
@matkabagristy píše:
@Tunrida klid, já si s tím lámala hlavu, hledala, kde dělám chyby, na pískovišti a u pediatra se cítila trapně… Všechno dohnal, je fakt šikula.
Já jsem byla naprosto v klidu
Vzhledem k tomu, že nepohyblivé dítě je anděl, tak mi vůbec nevadilo, že si dal na čas. Teď se pro změnu nezastaví téměř vůbec, takže mu to asi neublížilo
Jsem zvědavá, jak se předvede ten druhej, už v břiše je o dost pohyblivější ![]()
@terinka4444 píše:
to je pravda, ale toho může můj manžel vždycky zmlátit
Já si ho raději když tak zmlátím sama ![]()
@matkabagristy píše:
no, já budu mít 2
edit- v lepším případě
ale neboj, jsou i dobré snachy, třeba jako já
nedotkne se jich jedna blbá poznámka, když už dotkne, tak to řeknou a nepřenáší to do druhého dne, a už vůbec nezasahují do vtahu dítě babička. Pořád máš šanci, že vnouče sem tam uvidíš, třeba 1×za 14 dnů ![]()
@Tunrida píše:
Já jsem snacha, takže ti do diskuze nebudu zasahovat, ale ráda si ji přečtu. Vyjádřím se ti jenom ke zvýrazněnému, a to, že každé dítě má svoje tempo v pohyblivosti a snacha zaslouží spíš pochvalu, že ho neučí tyto věci pasivně, ale nechává ho zrát jeho tempem
počkej tak jedna věc je, nenutit dítě do něčeho napřed - třeba ve třech měsících posazovat.. ale druhá věc je laxní přístup a zanedbávat.. dítě které v 11 měsících teprve ZAČÍNÁ lézt - tam bych to viděla minimálně na konzultaci s Dr… ![]()
Já jsem ideální snacha!
Manžela opečovávám, dítěti se věnuji… Ale vařím na víc dní a ohřívám to v mikrovlnce. Nechci půjčovat syna na hlídání, je mu rok a babičku vidí tak jednou za měsíc, takže ho nechci nechávat s „cizím“ člověkem. Tchýně je moc fajn, ale stejně mi někdy leze na nervy, třeba kvůli blbostem. (od šestinedělí otravuje, že si malého vezme na víkend, bydlí přes půl republiky a malý je kojený; má jiné názory na výchovu a tak…A nechce pochopit, že já studený odchov prostě praktikovat nebudu
) A já jí nepochybně vytáčím bordelem!!!
@boball píše:
Já si ho raději když tak zmlátím sama
a to je taky takové pěkné řešení situace
jo, zeť může být taky pošuk, ale statisticky chlapi neřeší takové číčoviny.
@Tunrida jj, jak začal lítat, peklo. Zašitá hlava, zlomená pažní kost… teda kromě běžných pádů… rohů na hlavě a modřin má jak týraný. Se divím, že nás ze školky nenahlásili ![]()
Já bych ještě dodala, že ty návštěvy 1× za 14 dnů se týkají jen mě
když tam manžel jede sám s dcerou a nemáme jiné plány, jsem ráda za volné odpoledne ![]()
@jdukolem moje taky tak začínalo…Na neurologii vše ok. Teď je to motorová myš ![]()
@terinka4444 píše:
ale neboj, jsou i dobré snachy, třeba jako jánedotkne se jich jedna blbá poznámka, když už dotkne, tak to řeknou a nepřenáší to do druhého dne, a už vůbec nezasahují do vtahu dítě babička. Pořád máš šanci, že vnouče sem tam uvidíš, třeba 1×za 14 dnů
my jsme taková divná rodina, snad nám to vydrží i v dalším pokolení
@Countess No, na to, že píšeš, že ho vlastně nevídáte, máš nějak moc velký přehled co s ním dělá a nedělá…