Ideální snacha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15108
26.2.16 16:22
@matkabagristy píše:
no, já budu mít 2 :zed:

Co má říkat moje tchýně, ta má chudák 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@boball píše:
On může být někdy zeták pitomec ;)

to je pravda, ale toho může můj manžel vždycky zmlátit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nevím, tyhle vztahy jsou nějaké archetypální, či co. Nejde si říct, budu ideální tchyně/snacha a bude nám to klapat. Pracuju v takové menší rodinné firmě, mám téměř ideální šéfovou -super empatickou, s každým zaměstnancem zachází individuálně, přesně ví, kde má člověk svoje slabiny i silné stránky, ví, jak to využít pro dobro podniku, dbá na dobrou pohodu ve firmě, značka ideál. Nikdy nikoho nedrbe, nikdy nikoho nesoudí. Tedy skoro nikoho - kromě svojí snachy. :mrgreen:. Ale zachází s ní v rukavičkách, to jo, ale je vidět, jak to pod pokličkou vře. Jediný člověk, se kterým jí to skřípe. Trošku, ale přece. :mrgreen: Žárlivost tam bude vždycky, z obou stran, bývají takový nejblbější období - seznámení snachy se synem, pak když se spolu odstěhují pak je blbé období narození dítěte, rozhárané hormony snachy, pak je blbé období když je tchyně v přechodu, atd. atd. Přeju pevné nervy. Radši anonymě, člověk nikdy neví. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
@matkabagristy píše:
@Tunrida klid, já si s tím lámala hlavu, hledala, kde dělám chyby, na pískovišti a u pediatra se cítila trapně… Všechno dohnal, je fakt šikula.

Já jsem byla naprosto v klidu :lol: Vzhledem k tomu, že nepohyblivé dítě je anděl, tak mi vůbec nevadilo, že si dal na čas. Teď se pro změnu nezastaví téměř vůbec, takže mu to asi neublížilo :lol: Jsem zvědavá, jak se předvede ten druhej, už v břiše je o dost pohyblivější :think:

• Citovat
  • Upravit
15108
@terinka4444 píše:
to je pravda, ale toho může můj manžel vždycky zmlátit :mrgreen:

Já si ho raději když tak zmlátím sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.2.16 16:23

Já jsem myslím ideální snacha, protože mám ideální tchány :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.2.16 16:24
@matkabagristy píše:
no, já budu mít 2 :zed:
edit- v lepším případě :mrgreen:

ale neboj, jsou i dobré snachy, třeba jako já :mrgreen: nedotkne se jich jedna blbá poznámka, když už dotkne, tak to řeknou a nepřenáší to do druhého dne, a už vůbec nezasahují do vtahu dítě babička. Pořád máš šanci, že vnouče sem tam uvidíš, třeba 1×za 14 dnů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.16 16:25
@Tunrida píše:
Já jsem snacha, takže ti do diskuze nebudu zasahovat, ale ráda si ji přečtu :kytka:. Vyjádřím se ti jenom ke zvýrazněnému, a to, že každé dítě má svoje tempo v pohyblivosti a snacha zaslouží spíš pochvalu, že ho neučí tyto věci pasivně, ale nechává ho zrát jeho tempem ;)

počkej tak jedna věc je, nenutit dítě do něčeho napřed - třeba ve třech měsících posazovat.. ale druhá věc je laxní přístup a zanedbávat.. dítě které v 11 měsících teprve ZAČÍNÁ lézt - tam bych to viděla minimálně na konzultaci s Dr… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Já jsem ideální snacha! :mavam: :mrgreen: Manžela opečovávám, dítěti se věnuji… Ale vařím na víc dní a ohřívám to v mikrovlnce. Nechci půjčovat syna na hlídání, je mu rok a babičku vidí tak jednou za měsíc, takže ho nechci nechávat s „cizím“ člověkem. Tchýně je moc fajn, ale stejně mi někdy leze na nervy, třeba kvůli blbostem. (od šestinedělí otravuje, že si malého vezme na víkend, bydlí přes půl republiky a malý je kojený; má jiné názory na výchovu a tak…A nechce pochopit, že já studený odchov prostě praktikovat nebudu :nevim: ) A já jí nepochybně vytáčím bordelem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@boball píše:
Já si ho raději když tak zmlátím sama :lol:

a to je taky takové pěkné řešení situace :mrgreen: jo, zeť může být taky pošuk, ale statisticky chlapi neřeší takové číčoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.2.16 16:26

@Tunrida jj, jak začal lítat, peklo. Zašitá hlava, zlomená pažní kost… teda kromě běžných pádů… rohů na hlavě a modřin má jak týraný. Se divím, že nás ze školky nenahlásili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17002

Já bych ještě dodala, že ty návštěvy 1× za 14 dnů se týkají jen mě :jazyk: když tam manžel jede sám s dcerou a nemáme jiné plány, jsem ráda za volné odpoledne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@jdukolem moje taky tak začínalo…Na neurologii vše ok. Teď je to motorová myš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.2.16 16:27
@terinka4444 píše:
ale neboj, jsou i dobré snachy, třeba jako já :mrgreen: nedotkne se jich jedna blbá poznámka, když už dotkne, tak to řeknou a nepřenáší to do druhého dne, a už vůbec nezasahují do vtahu dítě babička. Pořád máš šanci, že vnouče sem tam uvidíš, třeba 1×za 14 dnů :lol:

my jsme taková divná rodina, snad nám to vydrží i v dalším pokolení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
26.2.16 16:27

@Countess No, na to, že píšeš, že ho vlastně nevídáte, máš nějak moc velký přehled co s ním dělá a nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová