Ideální snacha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
26.2.16 16:37

Jak víš co dělají cele dny? Trosku to nedává smysl. Ideál neni jde jen o to si trosku sednout a byt vzájemně tolerantní aspon kvuli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.16 16:37
@Tunrida píše:
A ona s tím dítětem k doktorovi snad nechodí? :nevim: Jo, kdyby nechodila, tak bych se nad tím pozastavila taky, ale jestli tam chodí, tak ten doktor o tom snad ví a podle toho k tomu přistupuje. Ono se opravdu ne každé dítě nezačíná pohybovat brzy :nevim:

no ano ona tam chodí nebo nechodí… to nevíme jestli jo a nebo jestli ne… já říkám, že být na místě babičky, kdy vidím pro mě " zpomalené" vnouče jednou za čas a nemám od snachy žádnou informaci, tak bych prostě tu obavu měla také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.2.16 16:39
@terinka4444 píše:
A zase moje otřepaná fráze, díky bohu, že nebudu mít snachu :mrgreen:

Hele, nikdy nevíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@j.a.n.i1 píše:
Možná kdyby ji babička za zády nepomlouvala, tak by s ní třeba normálně komunikovala :think:

a co je pomluva? tahle diskuze?
kolik tchýní zde bylo pomluvených a kolikrát neprávem od snach a tady tchýně si postesknout anonymně na netu nesmí? Neměřme dvojím metrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
@Knihomyš píše:
Hele, nikdy nevíš :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
26.2.16 16:40

Ideální je pro každého něco jiného. Pro některé tchyně je ideální snacha žádná snacha, a stejně je to i naopak. Ideální dle mne je ta, se kterou si porozumíš, jste schopny spolu strávit klidně několik dní, aniž byste si vjely do vlasů. Řekla bych, že je to ta snacha, která má zhruba stejné rodinné zázemí jako její manžel, tedy tvůj syn. Pak to většinou funguje, protože jste nastavení na stejný způsob chování a jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
26.2.16 16:40
@jdukolem píše:
a co je pomluva? tahle diskuze?
kolik tchýní zde bylo pomluvených a kolikrát neprávem od snach a tady tchýně si postesknout anonymně na netu nesmí? Neměřme dvojím metrem…

Aha, takže od snachy to označíš za pomluvu, ale od tchýně je to postesknutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.2.16 16:43

@Countess, já nemám sílu dočítat vše, tak možná už to padlo - dle mě je ideální snacha taková, která se svou tchýní pěstuje dobré vztahy, které pěstuje i ta tchýně, aby byla vůči snaše též ideální ;)
Prostě by se k sobě holky měly chovat slušně a s úctou a každá by měla vědět, kde je její místo (zní to blbě, jako na psa, ale je to fakt). Prostě jedna druhou by neměla prudit :nevim: Často to tak nebývá, ale z vlastní zkušenosti vím, že to jde, a pak je to fajn. Člověk se nemusí přetvařovat, vymlouvat a taky pak není prostor k pomluvám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
26.2.16 16:46

Já mám se svoji tchýni vztah v pohode. U nas teda trochu extrém - bydlíme na jedny zahrade, takze je tu babicka denne, ale maly ji miluje, jsem rada, ze si ho vezme obcas do kočáru a na hodinu me vystřídá.
Muj maly je taky lenoch, ale ja to teda resim - cvicim s nim 3× denne vojtovku. Ty pohledy nejsou nic moc a věty typu každé dite ma svoje tempo, vy jste v 8 mesicich taky nelezli, atd, jsem slysela milionkrát :mrgreen: zatim jsem teda neprisla na to, jak tchyne vi, co jsem delala v osmi mesicich, ale budiž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.16 16:47
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takže od snachy to označíš za pomluvu, ale od tchýně je to postesknutí…

ano ona tato konkrétní tchýně si posteskla - tak to já vnímám
a ano snachy zde pomlouvají, posteskávají si a řeší nesmysly celkem často… mnohem častěji než tchýně… aspoň statisticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
26.2.16 16:48
@jdukolem píše:
a ano snachy zde pomlouvají, posteskávají si a řeší nesmysly celkem často… mnohem častěji než tchýně… aspoň statisticky

Tak statisticky asi proto, že je tento server určený hlavně maminkám s dětmi, ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815

@jdukolem moje tchyně se prostě o tyto věci nestará. Zkusila u prvního nějaké rady, brzy poznala, že fakt tudy nee. U posledního je klidná jak želva. Fakt jsem se stresovala jen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
@jdukolem píše:

Protože tchýně nejsou takové hysterky a mají dost jiných starostí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.16 16:49
@Callipo90 píše:
Tak statisticky asi proto, že je tento server určený hlavně maminkám s dětmi, ne ;)

ano? a tchýně není maminka? ;)
to by ses divila kolik moc žen je tu 40+ ;)
a některé mají děti ve školce a jiné i dvouleté a další už jsou babičky…
ale těch diskuzí tu na snachy fakt tolik není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.2.16 16:50
@matkabagristy píše:
@jdukolem moje tchyně se prostě o tyto věci nestará. Zkusila u prvního nějaké rady, brzy poznala, že fakt tudy nee. U posledního je klidná jak želva. Fakt jsem se stresovala jen já.

moje tchyně je v pohodě.. pokaždý jen řekla - za nás se to dělalo tak a tak a já ano, ale Dr ted říkala, že se to dělá takhle a malému to svědčí..ona řekla aha..a bylo.. prostě fakt pohoda.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová