Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My měli v 11měsících febrilní křeče vyprovokované horečkou, měli jsme jen diazepam preventivně před a po očkování, a při teplotě nad 38°C, poslali nás na EEG do Krče bez záznamu. A v loni v říjnu po 14měsících znova, zase znovu na EEG a udělali nám CT, CT bez nálezu a EEG lehce abnolmální nález, Neuroložka mi řekla že nasadíme antiepileptika Orfiril 150,jednou denně, šestýdnů po nasazení léčby opět záchvat s horečky a poté magnetická rezonance a navýšení Orfirilu na 2×denně jednu tabletu, hladina valproátu 96,1.letos 11.ledna rychlý vzestup horečky opět záchvat(jen kašel rýma, krev moč u všeho ok),včera nás pustili po dalším záchvatu, leky bereme pořád 2×denně, diazepam mám dávatt kdyby se mi „nezdála“ a při teplotě nad 37,5°C jednu tabletu po 8hodinách, tak mi řekněte co mám dělat, a to mi neuroložka povídá budte ráda že to máte jen při horečkách, přemýšlím o jiné neuroložce, Poradte Prosím
![]()
Dobry den, mozem sa opytat ako to s Vami dopadlo? Dcera ma tiez zachvaty provokovane zvysenou teplotou, nasadena keppra zlyhala, pridali nam valproat ale aj tak dostala zachvat
V nemocnici nam bolo povedane ze ak su zachvaty len pri teplote moze sa jednat bud o febrilne krce alebo az dravetove syndrom. Kedze dcerka ma nalezy na eeg a raz uz upadla do statu tak nam vylucili febrilne krce a predpovedaju nam katastroficku diagnozu dravetove ![]()
@Imkova dobrý den,, sice pozdě ale přeci, Dcera už je naprosto zdravá, jsme bez léků už rok, poslední „záchvat“ měla v lednu 2015