Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svatá Lucie obe jsme tehu 2 tydny od sebe, ja po 2 cyklech femary a kacka po 1:)
@zuz1206 Tak to je skvělé
Moc gratuluju! A taky ráda slyším, že ty léky zabírají. Snad se zadaří i u mě.
@svatá Lucie a to jsi brala skrz pco jen utros? proc? utros neleci ovulaci…
@zuz1206 Brala jsem HA 11 let, po vysazení jsem neměla menstruaci, tak proto mi doktor dal utrogestan. Dál si nevěděl rady, tak mě přešoupl k doktorce, která pracuje i v centru pro asistovanou reprodukci a ta řekla, že mám asi PCO a dala mi femaru. Asi čekal, jestli se mi nepodaří otěhotnět přirozeně bez dalšího zásahu, ale za mě to bylo zbytečné čekání, které mě jenom připravilo o čas a přineslo akorát spoustu nervů.
@svatá Lucie jooo tak to jsi mela presne jak ja: vysadila jsem HA po cca 11 letech v dubnu 2017, to jsme se jeste nesnazili, menses tehdy dosla 6mes ukazkove a pak jen po vyvolavaccd, minuly rok v unoru jsem sla i na laparku jelikoz asi disbalanci hormonu jsem mela neustale bolesti podbrisku a nic mi nenasli. Pak nasazena provera a od kvetna 2018 taky na 6 mes clostik. Pak jsem v listopadu presla k bam do zlina do caru a to povazuju za nejlepsi rozhodnuti. Az ten dr mi rekl ze mam tezke pco a amh 19 temer to potvrdilo. No a po vsech testech jsem najela na utros s femarou a zadarilo se
tak drzim palce i tobe! Kazdopadne bych mozna pro sichr dala tkontrolovat tobe cely hormonalni profil a partnerovi spermio. Pak uz je to jen otazkou casu.. ja mela defacto jen 2 ovulace v zivote… a vidis ![]()
@svatá Lucie Přesně jak píše Zuzka, zrovna jsem 7.tydnu
a to jsem brala Femaru první cyklus a hned se zadarilo. Jinak beru od začátku cyklu stále metformin a na udržení utrogestan. Obojí budu brát do 12.tydne. A to jsem neměla vůbec ovulaci ani MS a zabralo to hned
ten pocit se nedá slovy ani vyjádřit ![]()
Jinak já měla v druhé polovině cyklu gynprodyl na růst sliznice, aby přišla MS (je to obdoba utrogestanu, obojí je prostesteron), takže MS se rozběhla ale ovulace nikde, takže jsem dostala Femaru a přišla i ovulace. Aby prasknul folikul, dostala jsem ještě injekci Ovitrelle a začala brát zase gynprodyl a když jsem zjistila, ze se to podařilo, vyměnili mi Gynprodyl za Utrogestan
a plus teda beru Merformin, což je nějaký lék na cukrovku. Bylo mi řečeno ze cukr ovlivňuje hormony v těle, i když jsem neměla nějaký vysoký cukr, tak nevím ![]()
Byla to moje první ovulace v životě a zabralo to, teď to dotáhnout jeste do konce ![]()
Takže přeji moc moc moc štěstí, sil a trpělivosti
a dej vědět, jak pokracujes ![]()
@kacoun6 @zuz1206 Holky moc děkuju za podporu, přesně tohle jsem potřebovala slyšet, protože po dlouhém snažení jsem si už přišla neschopná a bála jsem se, že ten problém je neřešitelný. A teď tu čtu jak se vám to oběma povedlo
Přeju vám hlavně hodně zdraví a štěstí a ozvu se, jak to zabralo u mě ![]()
@zuz1206 Přeji hodně štěstí a hlavně si to taky trochu nastav v hlavě
já když jsme na to vlitli, tak jsem si řekla, dneska to vyjde a vyšlo to
takže verim ze pozitivní myšlení je půlka úspěchu
a dej nám potom vědět ![]()
@kacoun6 Ahoj, díky Femaře jsem teď měla první ovulaci v životě, takže super. Jsem ráda, že mi zabírá a že to se mnou nevypadá tak špatně. Teď mám čekat, jestli dorazí ms a pokud ne, za 14 dní si mám udělat test. Pokud ms dorazí, příští cyklus půjdu na inseminaci, je to prý jistější než se pokoušet otěhotnět doma. Jak se daří tobě a miminku? Jeee jak já bych si přála, aby se nám to povedlo na první pokus jako tobě! ![]()
@svatá Lucie Tak to moc moc moc držím pěsti, aby mrcha nedorazila
![]()
Já měla po Femaře taky svoji první ovulaci a hned to vyšlo. Byla jsi i na ultrazvuku kvůli folikulu? Já tehdy dostala ještě Ovitrelle, aby mi ten folikul prasknul ![]()
@kacoun6 Na ultrazvuku jsem byla, tam právě vypadalo všechno dobře. Poprvé v životě jsem měla velké ovárium a vysokou sliznici, všechno vypadalo tak, jak má. Taky jsem dostala injekčně Ovitrelle a doktorka nám řekla, kdy přesně se máme pokoušet a to jsme dodrželi. Tak teď už jenom čekám a modlím se
Ale už konečně nemám depky, protože vidím, že to tělo funguje, když se mu pomůže. Nejhorší deprese jsem měla, když jsem si půl roku každé ráno měřila bazální teplotu a pořád se nic nedělo. Teď věřím, že to vyjde, ať tenhle nebo nějaký další cyklus.
@svatá Lucie a partner na spermio byl? pokud je spermio v poradku nevidim duvod proc by se to nemelo podarit do par mesicu doma:) ta femara je zazrak holky, doufam, ze to dr zacnou davat vic nez clostik…
@zuz1206 Manžel ještě na spermio nebyl. Doktorka říkala, že mu dá šanci to teď zkusit (že ho nechá v klidu, protože ví, jak tohle chlapi nesnáší) a kdyby se to tenhle cyklus nepovedlo, tak příští půjde odevzdat vzorek a pak mi udělají inseminaci, protože ta je úspěšnější než domácí pokusy. Taky zírám jak ta Femara účinkuje, kdybych ji dostala dřív, nemusela jsem se tolik trápit.