Femara a pco

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1923
30.4.19 09:07

@svatá Lucie obe jsme tehu 2 tydny od sebe, ja po 2 cyklech femary a kacka po 1:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.19 09:10

@zuz1206 Tak to je skvělé :srdce: Moc gratuluju! A taky ráda slyším, že ty léky zabírají. Snad se zadaří i u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
30.4.19 09:11

@svatá Lucie a to jsi brala skrz pco jen utros? proc? utros neleci ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.19 09:17

@zuz1206 Brala jsem HA 11 let, po vysazení jsem neměla menstruaci, tak proto mi doktor dal utrogestan. Dál si nevěděl rady, tak mě přešoupl k doktorce, která pracuje i v centru pro asistovanou reprodukci a ta řekla, že mám asi PCO a dala mi femaru. Asi čekal, jestli se mi nepodaří otěhotnět přirozeně bez dalšího zásahu, ale za mě to bylo zbytečné čekání, které mě jenom připravilo o čas a přineslo akorát spoustu nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
30.4.19 09:30

@svatá Lucie jooo tak to jsi mela presne jak ja: vysadila jsem HA po cca 11 letech v dubnu 2017, to jsme se jeste nesnazili, menses tehdy dosla 6mes ukazkove a pak jen po vyvolavaccd, minuly rok v unoru jsem sla i na laparku jelikoz asi disbalanci hormonu jsem mela neustale bolesti podbrisku a nic mi nenasli. Pak nasazena provera a od kvetna 2018 taky na 6 mes clostik. Pak jsem v listopadu presla k bam do zlina do caru a to povazuju za nejlepsi rozhodnuti. Az ten dr mi rekl ze mam tezke pco a amh 19 temer to potvrdilo. No a po vsech testech jsem najela na utros s femarou a zadarilo se :) tak drzim palce i tobe! Kazdopadne bych mozna pro sichr dala tkontrolovat tobe cely hormonalni profil a partnerovi spermio. Pak uz je to jen otazkou casu.. ja mela defacto jen 2 ovulace v zivote… a vidis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.5.19 09:14

@svatá Lucie Přesně jak píše Zuzka, zrovna jsem 7.tydnu :srdce: a to jsem brala Femaru první cyklus a hned se zadarilo. Jinak beru od začátku cyklu stále metformin a na udržení utrogestan. Obojí budu brát do 12.tydne. A to jsem neměla vůbec ovulaci ani MS a zabralo to hned :dance: ten pocit se nedá slovy ani vyjádřit :andel:
Jinak já měla v druhé polovině cyklu gynprodyl na růst sliznice, aby přišla MS (je to obdoba utrogestanu, obojí je prostesteron), takže MS se rozběhla ale ovulace nikde, takže jsem dostala Femaru a přišla i ovulace. Aby prasknul folikul, dostala jsem ještě injekci Ovitrelle a začala brát zase gynprodyl a když jsem zjistila, ze se to podařilo, vyměnili mi Gynprodyl za Utrogestan :palec: a plus teda beru Merformin, což je nějaký lék na cukrovku. Bylo mi řečeno ze cukr ovlivňuje hormony v těle, i když jsem neměla nějaký vysoký cukr, tak nevím :roll:
Byla to moje první ovulace v životě a zabralo to, teď to dotáhnout jeste do konce :andel:
Takže přeji moc moc moc štěstí, sil a trpělivosti :hug: a dej vědět, jak pokracujes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.19 07:00

@kacoun6 @zuz1206 Holky moc děkuju za podporu, přesně tohle jsem potřebovala slyšet, protože po dlouhém snažení jsem si už přišla neschopná a bála jsem se, že ten problém je neřešitelný. A teď tu čtu jak se vám to oběma povedlo :srdce: Přeju vám hlavně hodně zdraví a štěstí a ozvu se, jak to zabralo u mě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.19 08:52

@svatá Lucie urcite dej vedet, az budes zacinat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.5.19 16:29

@zuz1206 Přeji hodně štěstí a hlavně si to taky trochu nastav v hlavě :lol: já když jsme na to vlitli, tak jsem si řekla, dneska to vyjde a vyšlo to :dance: takže verim ze pozitivní myšlení je půlka úspěchu :dance: a dej nám potom vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
29.5.19 14:40

@svatá Lucie Čauki, tak jak pokračuješ s Femarou? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.19 16:08

@kacoun6 Ahoj, díky Femaře jsem teď měla první ovulaci v životě, takže super. Jsem ráda, že mi zabírá a že to se mnou nevypadá tak špatně. Teď mám čekat, jestli dorazí ms a pokud ne, za 14 dní si mám udělat test. Pokud ms dorazí, příští cyklus půjdu na inseminaci, je to prý jistější než se pokoušet otěhotnět doma. Jak se daří tobě a miminku? Jeee jak já bych si přála, aby se nám to povedlo na první pokus jako tobě! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
29.5.19 22:02

@svatá Lucie Tak to moc moc moc držím pěsti, aby mrcha nedorazila :hug: :andel:
Já měla po Femaře taky svoji první ovulaci a hned to vyšlo. Byla jsi i na ultrazvuku kvůli folikulu? Já tehdy dostala ještě Ovitrelle, aby mi ten folikul prasknul :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 06:56

@kacoun6 Na ultrazvuku jsem byla, tam právě vypadalo všechno dobře. Poprvé v životě jsem měla velké ovárium a vysokou sliznici, všechno vypadalo tak, jak má. Taky jsem dostala injekčně Ovitrelle a doktorka nám řekla, kdy přesně se máme pokoušet a to jsme dodrželi. Tak teď už jenom čekám a modlím se :D Ale už konečně nemám depky, protože vidím, že to tělo funguje, když se mu pomůže. Nejhorší deprese jsem měla, když jsem si půl roku každé ráno měřila bazální teplotu a pořád se nic nedělo. Teď věřím, že to vyjde, ať tenhle nebo nějaký další cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
30.5.19 08:42

@svatá Lucie a partner na spermio byl? pokud je spermio v poradku nevidim duvod proc by se to nemelo podarit do par mesicu doma:) ta femara je zazrak holky, doufam, ze to dr zacnou davat vic nez clostik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.19 09:06

@zuz1206 Manžel ještě na spermio nebyl. Doktorka říkala, že mu dá šanci to teď zkusit (že ho nechá v klidu, protože ví, jak tohle chlapi nesnáší) a kdyby se to tenhle cyklus nepovedlo, tak příští půjde odevzdat vzorek a pak mi udělají inseminaci, protože ta je úspěšnější než domácí pokusy. Taky zírám jak ta Femara účinkuje, kdybych ji dostala dřív, nemusela jsem se tolik trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí