Femara a pco

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8019
3.12.19 05:20

Ahoj holky, jestli se můžu přidat. Chodila jsem do zlína do CAR k doktorce a po 2. pokusech s clostikem, který reagoval vždy až v druhé fázi cyklu ani jeden pokus nedopadl, pak mě doktorka chtěla dotlačit už k IVF, a tak jsem řekla že chci pauzu, vylétala jsem si lázně, kde mi dr. řekla at se objednám do car a proberu další postup. Tak jsem se objednala ale k druhému doktorovi, u kterého jsem byla jednou když tam moje dr. nebyla. A po konzultaci mi řekl že ivf ještě odložíme že zkusíme teda tu femaru, na kterou jssemj se po přečtení těhle diskuzí, sama zeptala jinak by ji nenabídl. Chápu že není cetifikovaná na stimulaci, ale hlavně řekl že to ani nenabídl, protože to neplatí pojišťovna že si to pacientka zaplatí sama. Ale že by to zkusil radši než ten clostik. Tak čekáme jsttli dojde ms do ledna, když ne tak vyvolávačka a najeden na femaru. Po cestě domů jsem říkala manželovi, že nějaká tisícovka za lék jestli pomůže klidně obětuji. Nevím jak jiné ženy, ale pokud jsou ochotné zaplatit 30 000 za IVF kde taky neví jestli vyjde ikdyž je tam větší šance, tak tu tisícovku asi taky dokážou oželet… Tak uvidíme co z toho bude, snad to u mě bude trochu zabírat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.12.19 08:05

No u mě Femara zabírá dobře. Rostou folikuly a sliznice OK. Bohužel se inseminace nedaří, ale to je asi i špatným spermiogramem. Jinak cena je 190 Kč na cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
3.12.19 08:39

@hotline mě právě dr. říkal že je cena je okolo 1000,– tech 30 tablet. asi záleží na lékárně.. Tak my na iui půjdeme taky máme pomalejší trošku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.12.19 08:48

Ano, cena u nás je 190 Kč za cyklus (10 tablet), takže na 30 tablet to vychází 600 Kč. Já jdu zítra na druhé IUI a pokud se nepodaří, tak v únoru IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.12.19 08:50

Po pročtení diskuzí jsem Clostil nechtěla od začátku, Femara by měla být lepší, neničí tolik sliznici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
3.12.19 09:53

Tak mě po clostiku jsem měla sliznici pěknou… tak doktor se taky přikláněl spíš k té femaře tedka, nejdřív mluvil o clostiku a když jsem se ho zeptala na femaru tak řekl radši ju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
3.12.19 09:53

Tak mě po clostiku jsem měla sliznici pěknou… tak doktor se taky přikláněl spíš k té femaře tedka, nejdřív mluvil o clostiku a když jsem se ho zeptala na femaru tak řekl radši ju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
3.12.19 09:58

Já na Femaru vůbec nereaguji :( takže IVF je jasné jak facka.. Snad to vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.1.20 21:25

Jsem tu nováček. Četla jsem si vaši diskuzi a rozhodla jsem se zapojit. Taky uz se vic jak dva roky snazime a nic. Nemam pravidelnou ms (driv jsem ji nemela vubec), takze asi ani ovulaci :/. Minuly tyden jsme byli pevne v centru mam pravsepodobne pco a hned jsem dostala femaru 4 tabletky denne. Tak by me zajimalo kolikaty den tak muze prijit ovulace? Zatim si pripadame s partnerem jak kralici :D tak snad to vydrzime. Drzim nam vsem palce ve snazeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
15.1.20 13:21

@Petra0290 Ono záleží jak budeš reagovat, dr. tě nepozval na ultrazvuk aby se vědělo jak reaguješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.1.20 17:10

@Zetmi právě že 10. jsem byla v centru, od 11. do 15.1. (dneška) - tedy 3. až 7. den cyklu, beru tu Femaru a 20. jedu do centra a to nevím co se bude přesně dít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
16.1.20 05:07

@Petra0290 uvidíš, jak den pozadu za tebou a du taky 20., když budeš dobře reagovat tak teoreticky tak bys do středy mohla odovulovat. Když se vezme v potaz že folikuly rostou 1-2mm za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8019
16.1.20 11:47

Ženy chci se zeptat, normálně mám ms, když ju mám že den špiním, pak se rozjede a je zhruba 4 dny a den potom třeba špiním. Ale teďka to je jiné den před špinění, pak 4 dny, den po špinění, včera bylo čisto tak s manželem bylo tulení, a po tulení to zase začalo, kdyby jen lehce jak slabá ms, přes noc nic čisto, a dneska od rána zase jak slabá ms. Femaru beru od neděle ještě mám jeden prášek na večer… može to být tou femarou? nebo mě ještě ms neskončila třeba vlivem těch prášků? sem z toho trochu zmatená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
6.3.20 09:06

Ahoj holky,
pročítám si od začátku tuto diskuzi a hned se mi trošku zlepšila nálada. Vidět, že se to někomu opravdu podařilo poprvé a že naděje je.
My se snažíme přes rok, mám PCO a nyní jsem první cyklus na Femaře, momentálně po ovulaci. Měli jsme mít rovnou IUI (i když manžel spermio v pořádku), ale moc jsme to s panem doktorem nevychytali a folikul samovolně praskl už někdy v úterý.

Je tu někdo kdo je na tom stejně jako já a má před sebou dlouhých 14 dní? :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.3.20 06:50

Ahoj @Apronka, jak jsi dopadla, zadařilo se? :kytka: My se snažíme přes 2 roky. IVF nám kvůli AMH 11,5 zamítli kvůli vysokému riziku OHSS. Teď jsem dostala Metformin a až se uklidní situace s karanténou, začnu i s Femarou (aktuálně centra nedokáží garantovat kontrolní ultrazvuky). 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí