Fenistil kapky - únava a spavost

573
30.4.13 14:17

Fenistil kapky - únava a spavost

Dnes jsem podala mé dvouměsíční holčičce asi 4kapky Fenistil kapek, poradili mi to v nemocnici na uvolnění sliznice - doznívá nám rýma. No a po jejich podání mi malá chrní, vycucla jen jedno prso a druhé už nechtěla. Normálně přes den moc nespí a kojím obě prsa naráz. Stalo se Vám to? Nevíte za jak dlouho to odezní? Raději asi budu kapat jen dětský Nasivin a kapky nebudu dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K.Black
30.4.13 14:19

@emma217 je to na celkové zklidnění, takže ten spánek k tomu patří.

• Citovat
  • Upravit
573
30.4.13 14:23

No malá chrní jak špale občas se probere takovou ji vůbec neznám…To raději ať mě pěkně zlobí a je čilá než takto :( snad to brzo odezní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.4.13 14:28

@emma217 fenistil kapky, je naprosto běžný lék. Doktor asi věděl proč ho malé dává, proč chodíš s dítětem k lékaři, když ji léčíš sama? :roll:

• Citovat
  • Upravit
573
30.4.13 14:35

Neléčím ji sama byli jsme v nemocnici s náběhem na zápal plic a po 14dnech již vše v pořádku tak jí zůstala trošku ráno ta rýma tak jsem si Mudr. volala do nemocnice znovu a řekla, že to můžu zkusit, ale že to bude trvat než se to vyléčí úplně, tak jsem to zkusila, nedostali jsme to, že to musíme brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 14:58

Neboj, fenistil ma i zklidnujici ucinek. Az odezni mala se probere. Jukni do pribaloveho letaku. Neni to nic co by ji uskodilo…aspon si odpocines :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 15:12

Fenistil patří mezi antihistaminika, tj. pravděpodobně nic jiného už v nemocnici nebyli schopni vymyslet, než doporučit tenhle driáček. Celkem k mému nepochopení dost často předepisovaný už i malým dětem. A právě ona únava a ospalost patří právě mezi nežádoucí účinky tohoto léku. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 15:16

@Katka Pardubice jaky jiny lek na snizeni otoku sliznic bys vymyslela ty??? Diuretika??? Rada se poucim pro priste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 15:17

@Lemuska Jsi v pořádku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 15:25

@Katka Pardubice samozrejme… ;) uz vis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 15:51

@emma217 hlavne ze nenech nervovat recmi o dryacich…atd. Vetsina leku ma vedlejsi ucinky a dle meho soudu je. lepsi ze si ti ditko vyspinka nez aby se dusilo a trapilo kvuli ucpanymu nosu. Nechapu co jineho by ti dr. meli predepisovat. Maximalne ty kapicky davat nemusis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
30.4.13 16:00

@Lemuska tak malá se už vzbudila a je to už zase ona:-) díky za podporu a už jí je dávat zatím nebudu jen ten nasivin do nosánku

@Katka Pardubice driák nedriák lepší než aby se budila ze spaní že nemůže dýchat. Stejně za sebou máme 14denní antibiotikový maraton s vedlejšími účinky, ale lepší to než něco horšího dříve na to děti umíraly když nebyly antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.4.15 16:02

Ahoj,

chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se Na ten Fenistil kapky. Al en epro dítě, nýbrž pro sebe. KOupila jsme si ho, protože mě svědí a pálí a slzí nesnesitelně oči, abych vyzkoušela. Zabral. Oči jsou v pohodě. Ale jsem jak praštěná a unavená jako bych týden nespala. Ano, je to v příbaláku, prý jako počáteční nežádoucí účinek. Nevíte někdo, prosím, jak takový „počáteční“ účinek trvá? Nemáte někdo zkušenost? Na oči sice zabral, a le jsem teda dost unavená, což je na prd :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
21.4.15 16:04

@Petttruše Dcera ho bere jen večer (na svědění), pokaždé na ni účinkuje jako prášek na spaní. Já myslím, že není vhodný na běžné užívání, to jsou lepší nějaké tabletky, které nemají ospalost jako vedlejší účinek. Nebo přímo kapky do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.4.15 16:07

@vokishka jo tak díky. NO je to na nic, potřebuji fungovat, ale spala bych, až bych brečela. Zkusím dávat třeba jen na tu noc a uvidím, jestli to bude zabírat, jinak s eporadím v lékárně na něco jiného. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí