Ferticare Praha - zkušenosti?

7611
25.6.20 10:39

Ferticare Praha - zkušenosti?

Ahoj holky, mate někdo zkušenost s Ferticare na Andělu? Podstoupila jsem v Gennet Praha 2 neúspěšné IUI a IVF - 1.ET - neuspesny, 2.KET - biochemko, 3.KET - biochemko. Kromě línějšího spermiogramu nám nic nenašli a přesto nám nedokážou říct, proč se nedaří. Připlatili jsme si za vse, co nám doporučili. Na další KET se mi v Gennetu už moc nechce a zvažuji o jiném centru, kde nejsou tak dlouhé čekací doby a individuální přístup nic moc. V Gennetu jsme ztratili už rok a půl - bez výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
126
1.7.20 14:39

Ahoj, já tam chodím krátce od března, jsem v programu DV. S Mudr. Košťákovou jsem zatím spokojená a můžu doporučit - na úvodní konzultaci nám vše dopodrobna vysvětlila, vyjádřila svůj názor, ale zase nebyla proti, když jsem preferovala jiné řešení, nebyla nepříjemná ani, když jsem měla dotěrné dotazy „na tělo“, strávili jsme u ní 1,5 h čistého času a neměli pocit, že zdržujeme. Člověk má 1 ošetřujícího lékaře. Sestry příjemné, ale lehce neorganizované, řekla bych, že trochu vázne interní komunikace. To je tak všechno, co z mé krátké zkušenosti můžu říct. Jinak mi toto centrum doporučila přímo 1 lékařka z Gennetu Letná jako menší centrum s individuálním přístupem, které má velkou databázi dárkyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
1.7.20 15:52

@Mar2041 Dekuju za vyjádření 🙂 já mám sice v Gennetu ještě jedno embryjko, ale popravdě nevěřím tomu, že by ten poslední transfer dopadl jinak než zase biochemkem. Příští týden jsem objednaná na zatím nezavaznou konzultaci do Ferticare k paní doktorce Burgetové, tak si ráda vyslechnu i názor jiného lékaře, kde může být zakopaný pes… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
2.7.20 11:08

@kambalaka Máš hotovou imunologii, genetiku? Ale v Gennetu (aspoň na Letné) jsou na to pečliví, takže předpokládám, že ano. Pak ještě zbývá genetika embryí… Je fajn, že máš tolik embryjek, to je krása z 1. IVF :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
2.7.20 11:16

@Mar2041 ano, základní imunologii i genetiku mám, tam se nic nenašlo :nevim: ještě mě napadlo, jestli není potřeba udělat nějakou hloubkovou imunologii, protože nechápu, kde by mohl být problém, proč se nám nedaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
2.7.20 11:30

@kambalaka Mně velkou imuno taky nedělali (mám 1 dítko). Na imuno je machr Mudr. Malíčková, to tu najdeš všude, ale taky najdeš info, že by snad měla končit. Jaká byla kvalita embryí? Ještě pak to PGD/NGS embryí… I když právě v tom jsem se s Mudr. Košťákovou přímo neshodla - ona vysvětlovala, že se odebere pouze pár buněk, ve kterých zrovna může být problém, ale děloha by si s tím problémem mohla poradit a i tak by mohlo být zdravé dítě. Nebo naopak ty odebrané buňky budou OK, ale ty ostatní ne a bude problém. Držím palce a dej vědět, co ti nabídli ve Ferticare :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
2.7.20 11:35

@Mar2041 měla jsem kvality embryi AA, AB, AB a pak nějaké G2. Jsem zvědavá, co mi řeknou i v jiném centru 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
8.7.20 12:45

@kambalaka Ahoj, tak už jsi byla? Ja byla dnes na UZV před KET u MUDr. Burgetove, odpovídala trpělivě na me dotazy :) Nesnazila se mi za každou cenu doporučit nesmyslné doplňky jako embryoglue a tak., našla nesrovnalost v protokolu, tak se za mnou ještě vracela do čekárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
8.7.20 13:03

@Mar2041 Tyjo, tak super, já tam jdu až zítra, ale už teď se moc těším 🙂 prý je hrozně příjemná… Má Ferticare smlouvu s pojišťovnami, nevíš? Nikde jsem to nevyčetla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
8.7.20 13:09

@kambalaka Jj, byla moc mila ;) myslim, ze mají smlouvu s pojišťovnami, protože se me ptali, zda na pojišťovnu nebo ne (už mam vyčerpáno), ale nevím se kterými…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
8.7.20 14:31

@Mar2041 jsem zvědavá, co mi zítra řekne. Mám sice v Gennetu ještě 1 zamražené embryjko, ale po 3 neúspěšných transferech se mi moc nechce věřit, že ten čtvrtý vyjde. V Gennetu jen slyším, že to chce zkoušet dál, protože všechny testy jsou v pořádku - to mě drtí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
8.7.20 19:54

@kambalaka Chápu, nevědět, kde je příčina a jen zkoušet dál je na palici. Držím palce, ať jsou ve Ferticare přístupnější a více se snaží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
8.7.20 20:00

@Mar2041 Jako na potvoru mi odpoledne volali a zítřejší schůzku mi zrušili, že tam doktorka nebude. Chjo, :roll: tak tam zítra zavolám a preobjednam se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.7.20 12:12

@kambalaka :( včera mi říkali, ze ma příští týden volno. Kdyztak zkus Mudr. Kostakovou, to je moje ošetřující lékařka a taky super, pragmaticka, nemaze med kolem pusy, vše vysvětli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7611
9.7.20 12:26

@Mar2041 nabízeli mi ještě primáře, zkusím možná jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.