Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj děvčata, prosím o radu. Už několik týdnů si hlídám jídelníček a pitný režim. Tento víkend se chystám na festival a je mi jasné, že úplně striktně to tam nedodržím. Za prvé nějakému langoši nebo klobáse tam asi fakt neodolám, a za druhé pochybuju, že na podobných akcích se dá najíst zdravě. Nějakou „strategii“ ohledně jídla už mám zhruba promyšlenou, ale co s pitím opravdu nevím. Co se týče nealka, tak mám jasno, jsem zvyklá pít jen vodu. Ale co s alkoholem teda fakt nevím. Jak moc velký průser je podle vás pár drinků s Coca Colou bez cukru? Vím, že dlouhodobě se pití nápojů se sladidly a podobně se zdravou stravou neslučuje, jde mi opravdu čistě jen o výjimku. A opravdu nerada bych kvůli jednomu večeru zazdila třeba několikadenní snahu a odříkání. Máte nějaké tipy jak zvládnout festival a podobné akce, drinky a podobně? A předem říkám, že vinný střik a víno celkově moc nemusím
Díky!
Jeden festivalový víkend fakt nic neudělá
Pokud se jinak stravuješ zdravě, tak to ani nepoznáš
Vyprdni se na nějaká přehnaná omezení a užij si to ![]()
Já si nemyslím, že by to byl takový průser, když to bude jen výjimečně (nějaký alkohol a cola). Já kdykoli jsem si hlídala jídelníček, tak jsem nikdy na žádné akci neřešila, co piju, kdybych tam zbouchala langoše, tak vím, že přiberu, ale po pití žádný problém ![]()
OT nejdeš na Mightysound? ![]()
Příspěvek upraven 10.07.14 v 19:22
Jsou festivaly, kde se zdravě najíst dá, třeba na Trutnově a podobných velkých akcích jsou vege kuchyně, brala bych to jako zpestření jídelníčku
záleží, kam jedeš
a vinný střik ti fakt neublíží ![]()
Příspěvek upraven 10.07.14 v 19:22
Podle mě jestli si dáš například Cuba libre s colou s cukrem nebo bez je už úplně jedno… Alkohol má cukru moc, takže prostě jen se vyhýbat alkoholu co nejvíc to jde. Víc asi poradit nejde…
Tak co na to říct. Myslím, že jednodenní prohřešek zas tak neublíží. Rozhodně bych ty drinky nepila. No cola je bez cukru, ale tvrdý alkohol, to je kalorická bomba. A nebo se prostě vožer, a druhý den ti bude tak špatně, že nebudeš celý den jíst a ještě zhubneš.
@radkka píše:
Já si nemyslím, že by to byl takový průser, když to bude jen výjimečně (nějaký alkohol a cola). Já kdykoli jsem si hlídala jídelníček, tak jsem nikdy na žádné akci neřešila, co piju, kdybych tam zbouchala langoše, tak vím, že přiberu, ale po pití žádný problém
OT nejdeš na Mightysound?![]()
Nee, jedu na Točník na Hrady.cz. Mám tu výhodu, že díky kamarádovi - pořadateli budu ve VIP prostorách, kde nikdo nebude kontrolovat, co si donesu. Proto přemýšlím, co si koupit k pití a k jídlu. Jinak co vím, loni tam byl stánek KFC, tak k večeři nějaký salát bez zálivky by mi asi neublížil. Na stránkách dokonce píšou, že mysleli i na vegetariány, tak uvidíme. Každopádně oběd bude hřích, s tím počítám
K svačině si povezu kefír, no a teď jen domyslet ten alkohol. Ne, že bych se bez něj neobešla, ale chci si prostě po delší době „vyhodit z kopýtka“
@Minionka Kefír jo, no aby ses pak nepo, až to smícháš s alkoholem, to nic ve zlém
Já bych si v klidu k pití dopřála na co budeš mít chut jednou za čas se nic nestane. Obzvlášt, když tam uhlídáš jídlo, tak bych to neřešila, život je jenom jeden ![]()
@Minionka Hele, ber to jako nakopnutí metabolismu
pokud nedržíš nějakou striktní dietu, tak se fakt nestane nic
znám to, sama jím zdravě a pak jedu na fesťák, kde se s jídlem ani pitím absolutně nehlídám, teď jsem byla 6 dní na vodě pod stanem, kde to taky stálo s jídlem za houby a fakt se těžší nevracím ![]()
Jestli jedeš např, na Mighty Sounds /tiše závidím, letos nejedu/ tak tam máš i veganský a pod. stánky, takže bych řekla, že když budeš trochu koukat, tak bys i něco zdravějšího než langoše a klobásy našla ![]()
A vzít si s sebou nějakou zeleninu, co se hned nezkazí a mezi ty nezdravosti proložit na svačinku nějakou tu okurku nebo papriku, a nelámala bych si hlavu.
No tak 1 den bych zase neřešila, a drinky bych si nechala míchat slabnší, s malým panákem. cola lihgt je srač. ka, ale když nechceš přibrat tak občas ok, ten alkohol je mnohem horší