Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak pokud chcete nějaké méně davané jméno, tak jste nevybrali zrovna nejlépe. Ze statistiky z roku 2020 je Jan druhé a Filip šesté nejčastěji davané jméno. Jinak kdybych si z těchto dvou měla vybrat, tak bych dala Jana.
Těžko říct, obě jména jsou pěkná. Kdybyste se opravdu nemohli rozhodnout, klidně můžete syna pojmenovat až po porodu, podle toho, jestli bude víc „vypadat“ na Jana nebo na Filipa.
@Midaku píše:
Za mě určitě Jan. Mně se to moc líbí, ale říkala bych mu Jane, Jene, Jendo, Jeniku…prostě tvarama od Jana. My jsme to jméno jedla jen proto, že Honza se mi až tak nelíbí a předpokládám, že
by mu tak stejne všichni říkali (máme v rodině Jany dva a nikdo jim nikdy neřekl jinak, než Honzo, Honzi..
Muj bratranec i strejda se jmenuji Jan, vsichni jsme bratranci rikali Honzo a pamatuju ze kdyz jsem byla mala tak mi prislo divny ze mu prarodice rikali Jenicek
pritom u strejdy mi ‘Jenda’ divne neprislo
deda byl taky Jan a vlastne s nim mam spojeno jmeno Jan a ne Honza… taky se mi vic libi ty zdrobneliny od Jan nez Honza.
Já bych dala Jana, protože Filip si kolem těch cca 8-10 let začne od okolí užívat toho, že je „milovník koní“.
Ale v zásadě nemám nic proti žádnému.
@listento Filip, že je „milovník koní“ jsem v životě neslyšela, až teď jsem si to vyguglila. Pochybuju, že z dětí to někdo vůbec ví… a i kdyby, to není nic hanlivého.
@listento píše:
Já bych dala Jana, protože Filip si kolem těch cca 8-10 let začne od okolí užívat toho, že je „milovník koní“.Ale v zásadě nemám nic proti žádnému.
Proc milovnik koni? ![]()
Ale budou mu rikat Filda, to taky nic moc.
Honzu je mraky, ale libi se mi to. Tvar Jenda moc ne a Janeček uz vubec ne.
Taky jsem nevěděla (respektive jsem prostě chtěla jedno kvůli sobě a jedno kvůli tradici), tak se syn jmenuje Daniel Jan
tak klidně dej obě..
@Kriss Tina píše:
Dala bych Filip, tech tolik není, Honzíků je v každé generaci mraky. Navíc teda Janeček to je strašná zdrobnělina
Zrovna u nas je to Filípek na každým rohu
ale honziku je taky dost, tak je to asi jedno v tomhle směru, obě jména jsou dost davana i teď
My máme Filipa, je to pěkné jméno, má spoustu variant oslovení, je to prima. Jan je také pěkné, ale naši mají kocoura toho jména, tak to nešlo ![]()
@veria píše:
Proc milovnik koni?![]()
Ale budou mu rikat Filda, to taky nic moc.
Honzu je mraky, ale libi se mi to. Tvar Jenda moc ne a Janeček uz vubec ne.
Fífa je horší ![]()
Ja hlasuju pro Filipka, sama doma jednoho mam. Kdyz jsem jmeno davala, vubec jsem netusila, ze je to takova lidovka. Vyrustala jsem prevaznou cast detstvi a dospivani v zahranici a tam je Philip takove spis vznesene jmeno. Nebo alespon to tak na mne vzdy pusobilo. Taky jsem chodila do skoly s pravym Lobkowitzem, jmenoval se taky Phillip. Prezyvany Lobkous nami spoluzaky.