Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak v tom případě si najdi práci, po 3m v ní vysadíš antikoncepci a zbytek bude na osodu.
A Kallkapa má dobrou poznámku, že v bytě 2+1 budou vyšší náklady. S tím taky musíte počítat.
Kallkapo, v květnu státnicuji a měla bych být učitelkou odborných předmětů z oblasti obchodu a služeb. Bohužel jsem rozeslala desítky životopisů do různých škol a odpovědi totožné. Slučují se školy, učitelé se propouští, nenabírají. Mrzí mě to. Mám ráda děti (i ty odrostlejší puberťáky), takže krom vlastního chci pracovat i s cizími.
Já vím, asi máte všichni pravdu. Půjdu do práce, ale bojím se toho, že ji nenajdu, budu hledat rok a půl jak moje máma, pak rok miminálně pracovat, pak se dva roky snažit a ono je to hop hop hop a bude mi 28 let a ono to nepůjde kvůli mému zdraví a jaký smysl by pak měl můj život, bez dítěte? Bojím se toho…
Laaja píše:
Tak v tom případě si najdi práci, po 3m v ní vysadíš antikoncepci a zbytek bude na osodu.
A Kallkapa má dobrou poznámku, že v bytě 2+1 budou vyšší náklady. S tím taky musíte počítat.
JJ, vím, už jsme se o tom bavili, budou dle předběžného propočtu vyšší zhruba o tisíc až dvanáct set. Vše zjištuji předem, abych měla přehled…
Laaja píše:
Kallkapa má hlavně dobrou poznámku ohedně přítelova (ne)nadšení ohledně dítěte. Na to fakt bacha. Ani ta hromada let, co jste spolu, případně nemusí stačit k odvrácení velkých vztahových problémů, kdybys ho do toho fakt dotlačila. Schválně si tu přečti pár diskuzí, kdy chlapi říkali: jo, dítě chci, ale tak za rok, dva. S vysazením HA ta nějak souhlasili (či spíš už neměli sílu odporovat) a po oznámení těhotenství jim ruplo v bedně a vztah šel totálně do kopru…
A učit bys mohla i na jiné škole než je odborná, ne? Základka, gympl? To jsem jen zvědavá, nic víc.
V tomto svému příteli maximálně věřím. Je to hodný člověk a zažili jsme spolu moc špatné věci. Vždy jsme se navzájem podpořili.
Wiolla píše:Laaja píše:Kallkapa má hlavně dobrou poznámku ohedně přítelova (ne)nadšení ohledně dítěte. Na to fakt bacha. Ani ta hromada let, co jste spolu, případně nemusí stačit k odvrácení velkých vztahových problémů, kdybys ho do toho fakt dotlačila. Schválně si tu přečti pár diskuzí, kdy chlapi říkali: jo, dítě chci, ale tak za rok, dva. S vysazením HA ta nějak souhlasili (či spíš už neměli sílu odporovat) a po oznámení těhotenství jim ruplo v bedně a vztah šel totálně do kopru…
No to právě asi ne. ZŠ vůbec, na to musíš mít aprobaci z Učiteltví pro první nebo druhý stupeň ZŠ a určitého předmětu…na ZŠ se ekonomika, účetnictví apod. neučí. A na gymplu snad, ale zase by tam musela být výuka výše zmiňovaných odborných předmětů. Ta situace ve školství je teď fakt špatná…
Laaja píše:
A učit bys mohla i na jiné škole než je odborná, ne? Základka, gympl? To jsem jen zvědavá, nic víc.
Co si tak pamatuji, tak na gymplu jsme tyhle předměty měli jako volitelné. Ale práci jsi sem hledat nepřišla. Mě to jen zajímá, jaké jsou možnosti.
pokud máš aprobaci ekonomika a účetnictví, tak s vysokou školou určitě bez problémů seženeš práci jako ekonom nebo účetní - zpočátku třeba jako nižší účetní nebo asistentka účetní (sice nemáš praxi, ale spousta firem teď bere podle vzdělání a praxi získáš) ![]()
No ten náš obor je takový specifický. Vlastně se tam ty odborné předměty téměř neučí. Můj obor supluje pedagogické minimum. Takže své odborné znalosti mám jen z SOŠ a na VŠ jsem se spíš učila didaktiku, pedagogiku, psychologii. Teď se hodně zabývám šikanou, píši na to téma i bc. práci. Chtěla bych se tím zabývat i nadále.
katek78 píše:
pokud máš aprobaci ekonomika a účetnictví, tak s vysokou školou určitě bez problémů seženeš práci jako ekonom nebo účetní - zpočátku třeba jako nižší účetní nebo asistentka účetní (sice nemáš praxi, ale spousta firem teď bere podle vzdělání a praxi získáš)
Anonymní píše:
V tomto svému příteli maximálně věřím. Je to hodný člověk a zažili jsme spolu moc špatné věci. Vždy jsme se navzájem podpořili.Wiolla píše:Laaja píše:Kallkapa má hlavně dobrou poznámku ohedně přítelova (ne)nadšení ohledně dítěte. Na to fakt bacha. Ani ta hromada let, co jste spolu, případně nemusí stačit k odvrácení velkých vztahových problémů, kdybys ho do toho fakt dotlačila. Schválně si tu přečti pár diskuzí, kdy chlapi říkali: jo, dítě chci, ale tak za rok, dva. S vysazením HA ta nějak souhlasili (či spíš už neměli sílu odporovat) a po oznámení těhotenství jim ruplo v bedně a vztah šel totálně do kopru…
Hele, já ti to přeju. Rozhodně ti nechci nic podsouvat. Ale v té diskuzi, co jsem měla na mysli, spolu ti dva dokonce stavěli barák. A teď jdou asi od sebe. A zakladatelka ještě nepřestala vycházet z úžasu, takové „překvapení“ po 5 letech vztahu… ![]()
Anonymní píše:
No to právě asi ne. ZŠ vůbec, na to musíš mít aprobaci z Učiteltví pro první nebo druhý stupeň ZŠ a určitého předmětu…na ZŠ se ekonomika, účetnictví apod. neučí. A na gymplu snad, ale zase by tam musela být výuka výše zmiňovaných odborných předmětů. Ta situace ve školství je teď fakt špatná… dLaaja píše:
Tak když nenajdeš práci v oboru, tak můžeš dělat i něco jiného, ne? Podívej, vše se strašně zdražuje, já když jdu v poslední době nakoupit, tak se mi vždy protáčejí panenky. Po skončení rodičáku se o něco lépe hledá práce těm, které už někde pracovaly, než těm, které řeknou, že ještě nikdy nepracovaly. Jsi mlaďoučká a myslím si, že ti nic neuteče. Nevím, jaké máš zdravotní problémy, ale při dnešní medicíně, bych se toho až tak moc nebála. Já nemám jeden vejcovod a ten druhý mám poškozený, takže u nás byla jediná šance ivf a vyšlo to naštěstí hned na první pokus
nečetla jsem celou diskuzy, ale jestli v květnu dostuduješ a nastoupíš někam byt jen na měsíc a pak půjdeš marodit třeba jako těhu tak pak na PPM mít nárok budeš, má to ted takle kamarádka.....a jestli byt máte tak proč do toho nejít, fiannční rezervu má v dnešní době jen málo lidí, u těch co znám je to většinou jen taktak vyjít s výplatou do další…ono když bys měla čekat až našetříš tak pak by jsi byla už stará a děti mít nemohla…když se na dítě cítíš tak proč ne
Tak všem děkuji za názory.
Budu nadále hledat práci, snad se mi poštěstí. Odpracuji co jen půjde a pak snad vyjde ten drobek. Alespoň teď už vím, na kolik Kč to měsíčně tak vyjde, kolik si mám asi udělat rezervu apod. To vše jsou cenné informace, které mi pomohou.
tak jdi pracovat do děcáku…kámošku tam ted vzali s gymplem a bere celkem dost a le bude si muset dodělat právě nějaký pedagogický minimum