Finance a mateřství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
12.3.12 16:59
Anonymní píše:
Ahoj byt 1 plus 1 máme v OV, naštěstí bez dluhu a žijeme v něm společně s 50 kg psem už déle než 3 roky. A kupodivu problém nemáme vůbec. Zvykli jsme si být stále spolu v jedné místnosti a jde to v pohodě. Žijeme společně tedy už dlouho a to z tohoto platu plus mých 3000 Kč výživného, co dostávám od našich a výdělků z brigády co mám, což je tak 1000 Kč až 3000 Kč dle situace, jak kdy. Na to, že jen za psa dám měsíčně 2000 Kč, tak i tohle zvládáme, ale na šetření už tedy opravdu nezbývá.

Jste na tom dobře, když má přítel velkou výplatu a už i stavíte. Mě právě trápí ten pocit stagance ve vztahu. Žijeme spolu od mých 16 let, prvně jsme žili u mé mámy a pak sami v té jedna plus jedničce až do teď.

Ty hormony mne asi zabijou. Já právě nevím, také mi na to odreagování nic nepomáhá. Vyjdu ven, vidím děcko, maminku, kočárek a je mi hrozně. Dneska si jdu koupit antikoncepci a jak na potvoru lékárnice co mi to roky prodává bříško (asi v 7 měsíci), zapnu telku, reklama na plínky, zapnu net, článek o tom, jak otěhotnět. I při psaní bc. práce myslím na prcka a protože píšu o šikaně, představuju si, jak budu malého či malou vychovávat od malička k tomu, aby se umělo bránit a aby mi věřilo a nemělo strach se mi svěřit. Prostě na to myslím pořád a nemůžu přestat. Zdává se mi o tom. Asi zešílím…

Anonymní píše:
Ahoj :mavam: !
Velice dobře vím, jak se cítíš! Může to být tím, že je mi 23, v červnu končím VS a mám 8 let přítele, který pracuje a hlavně mě doslova sžírají „biologické hodiny“…ALE i když jsme oba studenti (přítel dálkově), máme 2,5 x větší příjem než vy, bydlíme ve 3+1 a dostali jsme parcelu…první pronájem, který jsme vyzkoušeli bylo 1+1 (v mých 19, přítel 20) a už nikdy více, to se prostě nedá!!! nečetla jsem všechny příspěvky přede mnou a bohužel ti neporadím ani s výdaji týkajících se miminka, ale pokud by ses ptala byť jen na společné bydlení, za sebe bych tvrdila, že s těmito financemi to není možné zvládnout…samozřejmě- každý má jiné nároky, to chápu, ale poplatky, jízdné a jídlo máme přeci všichni stejné…z finančního hlediska a taky kvůli tomu, že teď nám nějaký rok zabere stavba baráčku, si tedy bohužel miminko pořídit nemůžeme :,( …a ať si kdo chce, co chce říká- já jsem ten typ (puntičkář či perfekcionista asi), který by chtěl miminku kupovat pouze kvalitní zboží a později také stravu! (já blázen dám jen za 2 kočičky, které mám jako mini náhradu místo miminka, 3500,–/měsíčně :roll: ) Divím se, že s takovým příjmem vůbec můžete vyjít sami dva… :think: -to jsem jen chtěla okomentovat fin. situaci…ale chci se zeptat, zda třeba NÁHODOU nemáš tip, jak se od toho alespoň trochu odreagovat??????? na mě teď jediné, co zabírá, je asi bakalářka, ale stejně to pořád není ono… :zed:

No vidíš, tak už psa máte jako dítě, takže pokud otěhotníš, tak to budou další výdaje min. zase 2000,–/měsíčně. Tak to máš min. 4000,–/měsíčně, což už jde v domácnosti znát.Rodičák budeš dostávat až po porodu a pokud zvolíš přes přítele 3 roky, tak to bude něco přes 6000,–/měsíčně podle nových pravidel, ale přesnou sumu (podle nových pravidel ted neznám) to by tady poradily zkušenější holky. Takže já si myslím, že fakt raději počkej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
12.3.12 17:13
Nemyslím to zle, ale svému příteli věřila každá :(
Svatba je rozumný nápad, pokud chcete zakládat rodinu.
Anonymní píše:
V tomto svému příteli maximálně věřím. Je to hodný člověk a zažili jsme spolu moc špatné věci. Vždy jsme se navzájem podpořili.
Wiolla píše:
Laaja píše:
Tak v tom případě si najdi práci, po 3m v ní vysadíš antikoncepci a zbytek bude na osodu.
A Kallkapa má dobrou poznámku, že v bytě 2+1 budou vyšší náklady. S tím taky musíte počítat.
Kallkapa má hlavně dobrou poznámku ohedně přítelova (ne)nadšení ohledně dítěte. Na to fakt bacha. Ani ta hromada let, co jste spolu, případně nemusí stačit k odvrácení velkých vztahových problémů, kdybys ho do toho fakt dotlačila. Schválně si tu přečti pár diskuzí, kdy chlapi říkali: jo, dítě chci, ale tak za rok, dva. S vysazením HA ta nějak souhlasili (či spíš už neměli sílu odporovat) a po oznámení těhotenství jim ruplo v bedně a vztah šel totálně do kopru…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.3.12 17:45

Tak mně je 23let a mám dvouletého kloučka.S mužem jsme měli naštřeno,muž má dost slušné peníze,vlastní bydlení vyřešeno atd.Nezlob se na mě,ale 13 000Kč výplata pro chlapa je dost málo.Já jsem po maturitě dálkově studovala univezitu,pracovala a měla jsem daleko víc než tvůj protějšek.Chtělo by to změnit zamětnání nebo přesčasy.Promin,ale v takové situaci jako jste vy si pořizovat dítě je sebevražda.Měla by si myslet víc na to dítě.Co by bylo,kdyby muž ztratil práci,co byste dělali,kdyby si vlastník bytu rozmyslel,že potřebuje ten byt pro svou dceru,co se bude rozvádět,pak byste měli při nejlepším tři měsíce na to se vystěhovat.Žít z ruky do huby,zda by to vydržel váš vztah,tot otázka.Na dítě se musíš připravit nejen finančně,ale fyzicky a psychicky,víš.Taky je tu problém školky.Dítě se přihlašuje tam,kde má matka s dítětem trvalý pobyt,přechodný je ti k ničemu.Je dobré si vše zjistit a za to tě chválím,že se takhle tady informuješ.Snad si něco z toho vezmeš.Pokud fakt studuješ opravdickou vejšku a máš rozum,tak si to dokážeš spočítat.Pokud budete mít finanční potíže,tak vám ani nikde nepůjčí v bance.Tam se uvádí výplata muže 13000Kč je málo,mateřská se bere jako kdybys nic neměla+nezletilé dítě,tak se zařadíte oba mezi ekonomicky neaktivní.Od banky nedostanete ani korunu.Na tvém místě bych do toho nešla.Vem si,že byste žili na úkor dítěte.Tak to radči vypust z hlavy.Byla bys jistě dobrá mamča,ale za takových okolností…Je to pěkné říct,že na penězích nezáleží.Jsou však situace,kdy jich je opravdu třeba.Jsem stejně stará jako ty,tak nechci dělat tady ze sebe extra zkušenou,ale v něčem bys ostatním diskutujícím měla dát za pravdu.Nemyslíš… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.12 18:44

Přečti si pořádně, co jsem tu psala. My máme byt vlastní, v OV bez dluhů. Takže nás z bytu nikdo vyhazovat nebude. A trvalé bydliště mám s přítelem v našem bytě, žádné přechodné bydliště nemám. Jo, peněz je to málo, to my víme, proto jsem to tu řešila. A diskutujícím jsem za pravdu dala… Sháním práci. Ale zatím nic a to už jsem oblítala kde co…

• Citovat
  • Upravit
12
22.3.12 09:06

tak jsem si procetla vsechny pripevky , a souhlasim s tim at aspon rok jdes do prace, budes mit narok na materskou coz taky dost pomuze a hlavne jak nektery maminky tam psali tak co ten rok dostanes tak muzes schovat kdyz vyzijete s pritelem z jeho platu :)s tim bytem 1+1 si myslim ze ze zacatku to nemusi byt tak hrozny , my mame sice 4+1 ale mala spi porad s nama jeste v loznici, jen mensi problem bude jestli nebude to vase dite budit tvyho pritele kdyz bude chodit do prace , a pak jsi psala ze vymenite za 2+1, takze tento problem taky vyresen :-) S tim kupovanim hracek ,plin a prikrmu nedoporucuju , nevim jestli ty nebo pritel nemate sourozence nebo kamaradky od kterych bud vecicky , darky koupite za levno nebo vam je daji , ja zacala nakupovat az kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna a to jsme se snazili o mimi skoro 2 roky :)ohledne sunaru, nutrilonu to bych nekupovala urcite,, hodne casto chodim na stranky pro maminky a kazdou chvili tam nekdo pise jak jsou na to nektery deti alergicky, nebo po tom blinkaji…a hlavne ja treba kojim uz 10 mesicu a sunar mala jeste nevidela :-) takze na zaver, najit si praci (snad se povede ,drzim palce) , rok odpracovat, pak vysadit antikoncepci a tesit se at to vyjde co nejdriv a pritel snad bude taky spokojenej ze bude tatinek:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.12 15:23

Ahoj,
tak to jo,to máte jediné štěstí s tím bydlením.Ono já jsem narážela hlavně na to trvalé bydliště.Pocházím kousek od Českých Budějovic a mamči,co mají trvalé mimo město,tak neseženou školky.S tou mateřskou je to takto.Jak jsi výše uvedla,že je to jedno,zda zda máš odpracovaný rok nebo ne,tak to tě vyvedu z omylu.Je sice pravda,že dneska si můžeš vybrat na jak dlouho chceš zůstat s miminkem doma.Celkem se čerpá 240tis.
tři roky-7600Kč
dva roky-11400Kč čtyři roky-10měs.7600Kč a od11měs.do čtyř let věku dítěte 3800Kč

Jako studentka musíš na úřadě vyplnit více papírů.Studentky nemají mateřskou automaticky,dělá se jim podle doložených pracov.smluv tvého partnera.Na základě toho máš automaticky čtyřletou variantu,ale dá se to přehodit na tříletou nebo dvouletou.To se zase dělá tak,že tvůj partner si to musí domluvit v práci,aby mohl jít na nemocenskou.Dříve stačily dva pracovní dny,dneska je to myslím už 5nebo7 prac.dní.Musel by vyplnit papíry na úřadě,nechat si to potvrdit v práci,u lékaře.Během té doby by mateřská přešla na něho a pak zase na tebe.Pak bys mohla mít i tu tříletou nebo dvouletou variatu.Bohužel ne všude v práci na to kejvnou.Tak si vymyslet to,že ty musíš do nemocnice a že se o malého nemá kdo starat,jedině tak to jde domluvit v zaměstnání nemocenskou tvého muže.Když máš odpracovanej rok,nemusíš mít tolik papírování a zvolíš si variantu jakou chceš.Změnu můžeš udělat jednou za tři měsíce,takže rozhodnutí je vratné.Kdybys měla rizikové těhotenství a byla bys doma,tak bereš i tak výplatu.Máš i též nárok na šesti měsíční základ platu.Jako srtudentka nemáš nárok na nic.Dále jsou tu příspěvky na děti-500Kč,vzhledem tak nízkému platu partnera,máte na to nárok zažádat.Ještě je tu porodné 13000Kč,to se úplně má zrušit příští rok i pro ty nejchudší.Dále máte nárok na příspěvek na byt,kalkulačku najdeš na netu.Bud bystebdostali od sociálky příspěvek na byt nebo od magistrátu,ale u toho magistrátu je ten příspěvek nižší,ale každákačka se hodí.Je třeba si možná zažádat o městský byt.Pokud byste ho dostali,platili byste klasické nájemné a měli byste to i s trvalým bydlištěm,zkuste se zeptat na radnici.Jinak s tou prací,to ti taky poradím.Ono nechtějí příjímat vysokoškoláky kvůli tomu,že by je nemohli vyplatit.Nevím,co děláš za vejšku,tak mi písni,ju.Někdy je dobré pomlčet o vysoké a říci,že máš střední,že si sem tam dělala brigády aže bys měla vážnej zájemo stálé zaměstnání.Moc to nepřehánět se superlativy,někdy málo je více.Psala jsi něco o zánovním kočárku.Tak já pořídila za 7200Kč nový kombinovaný kočárek.Spolužačka si koupila použitý za 3000Kč.Jednou tomu měnila pláště,pak duše,pak musela do toho koupit lepší fusak a já nevím co ještě.No vyšel jí ten kočár za tři roky to co mě stál pomalu nový.Poradím ti,nej výběr máš na mimibazaru,ale neber ty kočáry,co mají pneumatiky,ale dívej se jen po těch,co mají pěnová kolečka.Nejlevněji seženeš sumělé mlékodr.Max,nejlevnější a nejlepší jsou pleny gaga z Tesca za 175Kč.Vyzkoušela jsem pemprsky,hagísky,ty drahé i ty levnější,ale vždy jsem se vracela k plenkám gaga.Pokud žena nekojívyjde na měsíc kolem 2500Kč.Pokud kojí,tak je to o 1200Kč méně.Taky ještě záleží na tom,zda tvé dítě je alergické nebo není na umělé mléko.Jedna krabice hypoalergenního mléka stojí kolem 400Kč.Jest-li máte poblíž hranice,tak doporučuji si tam zajet.Všechno je tam levnější než tady.Ber ještě na vědomí,že se dětské zboží má zdražovat o jedno až pět procent.Tak nevím,ale bejt na tvým místě,tak jdu kamkoliv do práce a pak za dva roky to zkusit.Bejt matkou v29letech není pozdě.Biologické hodiny jsou do 28let,ale to neznamená,že pak už nemůžeš otěhotnět a vůbec to není pozdě.Jen se rozhlédni kolem sebe,kolik takových starších matek je.Věk ženy zas tak rozhodující není jako věk muže.Podle nedávné studie se přišlo na to,že věk muže hraje zásadnější rozdíl na vývoj plodu než věk ženy.Ještě mne napadlo jedno.Vím,že u nás na univerzitě si dost holek přivydělávalo tím,že darovaly vajíčka.Pomohly tak neplodným párům mít své potomky a ony za to dostaly 20 000Kč.Jsou to taky peníze,je to sice neetické,ale dělá to takhle dost žen i po odstavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.3.12 15:28

Celková čerpaná částka je 220 tis. Kč
leni88 píše:
Ahoj,
tak to jo,to máte jediné štěstí s tím bydlením.Ono já jsem narážela hlavně na to trvalé bydliště.Pocházím kousek od Českých Budějovic a mamči,co mají trvalé mimo město,tak neseženou školky.S tou mateřskou je to takto.Jak jsi výše uvedla,že je to jedno,zda zda máš odpracovaný rok nebo ne,tak to tě vyvedu z omylu.Je sice pravda,že dneska si můžeš vybrat na jak dlouho chceš zůstat s miminkem doma.Celkem se čerpá 240tis.
tři roky-7600Kč
dva roky-11400Kč čtyři roky-10měs.7600Kč a od11měs.do čtyř let věku dítěte 3800Kč

Jako studentka musíš na úřadě vyplnit více papírů.Studentky nemají mateřskou automaticky,dělá se jim podle doložených pracov.smluv tvého partnera.Na základě toho máš automaticky čtyřletou variantu,ale dá se to přehodit na tříletou nebo dvouletou.To se zase dělá tak,že tvůj partner si to musí domluvit v práci,aby mohl jít na nemocenskou.Dříve stačily dva pracovní dny,dneska je to myslím už 5nebo7 prac.dní.Musel by vyplnit papíry na úřadě,nechat si to potvrdit v práci,u lékaře.Během té doby by mateřská přešla na něho a pak zase na tebe.Pak bys mohla mít i tu tříletou nebo dvouletou variatu.Bohužel ne všude v práci na to kejvnou.Tak si vymyslet to,že ty musíš do nemocnice a že se o malého nemá kdo starat,jedině tak to jde domluvit v zaměstnání nemocenskou tvého muže.Když máš odpracovanej rok,nemusíš mít tolik papírování a zvolíš si variantu jakou chceš.Změnu můžeš udělat jednou za tři měsíce,takže rozhodnutí je vratné.Kdybys měla rizikové těhotenství a byla bys doma,tak bereš i tak výplatu.Máš i též nárok na šesti měsíční základ platu.Jako srtudentka nemáš nárok na nic.Dále jsou tu příspěvky na děti-500Kč,vzhledem tak nízkému platu partnera,máte na to nárok zažádat.Ještě je tu porodné 13000Kč,to se úplně má zrušit příští rok i pro ty nejchudší.Dále máte nárok na příspěvek na byt,kalkulačku najdeš na netu.Bud bystebdostali od sociálky příspěvek na byt nebo od magistrátu,ale u toho magistrátu je ten příspěvek nižší,ale každákačka se hodí.Je třeba si možná zažádat o městský byt.Pokud byste ho dostali,platili byste klasické nájemné a měli byste to i s trvalým bydlištěm,zkuste se zeptat na radnici.Jinak s tou prací,to ti taky poradím.Ono nechtějí příjímat vysokoškoláky kvůli tomu,že by je nemohli vyplatit.Nevím,co děláš za vejšku,tak mi písni,ju.Někdy je dobré pomlčet o vysoké a říci,že máš střední,že si sem tam dělala brigády aže bys měla vážnej zájemo stálé zaměstnání.Moc to nepřehánět se superlativy,někdy málo je více.Psala jsi něco o zánovním kočárku.Tak já pořídila za 7200Kč nový kombinovaný kočárek.Spolužačka si koupila použitý za 3000Kč.Jednou tomu měnila pláště,pak duše,pak musela do toho koupit lepší fusak a já nevím co ještě.No vyšel jí ten kočár za tři roky to co mě stál pomalu nový.Poradím ti,nej výběr máš na mimibazaru,ale neber ty kočáry,co mají pneumatiky,ale dívej se jen po těch,co mají pěnová kolečka.Nejlevněji seženeš sumělé mlékodr.Max,nejlevnější a nejlepší jsou pleny gaga z Tesca za 175Kč.Vyzkoušela jsem pemprsky,hagísky,ty drahé i ty levnější,ale vždy jsem se vracela k plenkám gaga.Pokud žena nekojívyjde na měsíc kolem 2500Kč.Pokud kojí,tak je to o 1200Kč méně.Taky ještě záleží na tom,zda tvé dítě je alergické nebo není na umělé mléko.Jedna krabice hypoalergenního mléka stojí kolem 400Kč.Jest-li máte poblíž hranice,tak doporučuji si tam zajet.Všechno je tam levnější než tady.Ber ještě na vědomí,že se dětské zboží má zdražovat o jedno až pět procent.Tak nevím,ale bejt na tvým místě,tak jdu kamkoliv do práce a pak za dva roky to zkusit.Bejt matkou v29letech není pozdě.Biologické hodiny jsou do 28let,ale to neznamená,že pak už nemůžeš otěhotnět a vůbec to není pozdě.Jen se rozhlédni kolem sebe,kolik takových starších matek je.Věk ženy zas tak rozhodující není jako věk muže.Podle nedávné studie se přišlo na to,že věk muže hraje zásadnější rozdíl na vývoj plodu než věk ženy.Ještě mne napadlo jedno.Vím,že u nás na univerzitě si dost holek přivydělávalo tím,že darovaly vajíčka.Pomohly tak neplodným párům mít své potomky a ony za to dostaly 20 000Kč.Jsou to taky peníze,je to sice neetické,ale dělá to takhle dost žen i po odstavení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.12 15:33

Poradím ti koukni na mimibazar.Botička jak tu někdo psal jsou nejlepší kotníkové a zdravotnické.Žáné nike a adidas by se neměly kupovat min.do 7let.Mám dobrou zkušenost s českou koženou a zdravotnickou obuví pegres.Cena nových pregresek je 550Kč na mimibazaru.Myslím,že to není taková pálka.To ty adidasky stojí dvakrát tolik a ještě si v tom děti lámou kotníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.12 15:45

Hlavně ji zbytečně nekupovat toho moc dopředu.Nám se sešlo asi pět dudlíků a nechtěl vůbec dudlat,nakonec jsem byla za to ráda,že jsem ho nemusela odzvykat od dudliny.Sestřenice koupila tu fischer price houpačku.Posadí se do toho dítě,otočí se knoflíčkem a ono to dítě houpá.Jak se to vyplo,tak sestřenici začal malej řvát a v kuse chtěl jen se houpat.Co je důležité,tak si pak zjistit,co mají a nemají v porodnici.Někde je komplet kosmetika pro dítě,pět plínek na den,jednorázové sítované poporodní kalhotky,vložky.To jeasi nejdůležitější.Někde ty plíny pro dítě nedostanete,někde jo.Někde zase mají všechno kromě těch vložek.Kolečka do podprsenky proti vytékání mlíka jsou zbytečná.Mne to teklo všude.Tak jsem si z dámských vložek udělala kolečka a dala do podprsenky a bylo po problému.Oblečení na miminka v porodnici je.Pokud máte dost příbuzných,tak se toho sejde.Existují i sekáče,takže za pár kaček i dost parády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.12 16:09

Tak mne ještě napadá,zda jste byla někdy na endokrinologii.Možná,že právě ta tvá antikoncepceti takhle plaší hormony.Nevím,není to asi normální.To,že ti vztah stagnuje…Holka,pokud jsi měla jen jeho a žádný jiný vztah,tak to právě může bejt ted nějaká ponorka.Já si zkusila dva partnery,vyblbla se,užila si a ted žiju se svým partnerem čtyři roky a máme dvoletého synka.Všechno,co jsem chtěla,jsem si zkusila,tak bys ty taky měla.Jinak si to po dítěti budeš vyčítat.Pro tebe by byla nejlepší terapie práce,abys takový myšlenky vyhnala z hlavy.Já měla dítě spavé,ale jsou i dětičky,co probrečí šest měsíců v kuse.Nechci tě strašit,ale bud ráda,že se v klidu prospíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.3.12 16:12

Výši mateřské jsem ti popsala.Máš na ní nárok jak studetka,ale žádné PPM tam nepočítej.Ono od r.2010se ani studium nezapočítává do důchodu,prostě nikam.Pokud jsi studentka,tak mateřskou ti dají na základě doložených pracovních smluv tvého partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.3.12 16:21
@leni88 píše:
Výši mateřské jsem ti popsala.Máš na ní nárok jak studetka,ale žádné PPM tam nepočítej.Ono od r.2010se ani studium nezapočítává do důchodu,prostě nikam.Pokud jsi studentka,tak mateřskou ti dají na základě doložených pracovních smluv tvého partnera.

Asi si pleteš mateřskou a rodičovskou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.3.12 17:02
@CokeLady píše:
leni88: promiň, ale to jsou příspěvky… plácáš pátý přes devátý a ještě starý neaktuální informace ohledně finanční podpory matky… do toho sestřenice s fisher price a vložky v porodnici… :roll:

To jsem radši ani nezmiňovala :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.12 08:48

Díky za příspěvky. Pořád moc nechápu jak je to s dokládáním příjmu přítele.?.?. Jen bych chtěla doplnit ohledně toho vyblbnutí, že tím, že jsem mohla chodit „ven“ už od 13-ti tak jsem se vyřádila až až. Byly to dobrý roky, ale já jsem někde jinde. Chci rodinu. Mám možnost jezdit i teď na koncerty apod., ale prostě mne to už nebere.

• Citovat
  • Upravit
Naima
23.3.12 10:24

Ahoj, myslím, že už tu padlo asi vše. Můj názor je takový, abyš šla po státnicích alespoň na rok pracovat. Nemáte prakticky žádnou finanční rezervu, výbavička něco stojí, přítel má strašně nízký příjem a ty žádnou praxi (po rodičáku budeš obtížně zaměstnatelná coby matka s malým dítětem a bez praxe). Chápu, že máš potřebu po tolika letech vztah někam posunout, ale musíš také uvažovat racionálně. Jsi mlaďounká, rozhodně ti vlak nehouká a už vůbec neujíždí 8) .

P.S. Přečteš si tu i názory, že se s tím, co máte, dá vyžít. Pak si ale přečti, kolik je tu diskuzí na téma „jsme 3 a na jídlo máme na měsíc 2.000“ a podobně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex