Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jsi studentka a nikde jsi neodpracovala rok,tak máš nárok na rodičovský příspěvek tj.čtyři roky s malým doma.Musela bys na úřad a tam vyplnit zelený papír a k tomu si ověří,že tvůj muž pracuje,jeho prac.smlouvy+jeho podpis do toho zelenýho papíru.Furt to tak platí už víc jak tři roky.Co myslíš,nikdo ti nedá nic zadarmo.Pokud bys chtěla dvouletou nebo tříletou variantu,tak to jde přehodit jen pookud tvůj muž půjde na nemocenskou a vyplní xxxx papíru na úřadě.Vím URČITĚ,ŽE TO TAK PLATÍ.TY CO TU PÍŠÍ OSTATNÍ,TAK JSOU VEDLE JAK TA JEDLE.Proč myslíš,že jsem ještě po maturitě pracovala dva roky.Takhle jsem tomu papírování předešla.Mohla jsem si dovolit miminko i dřív při platu muže 74 000Kč,ale nechtěla jsem mít jen rodičák a s tím přehazováním na tříletou vartiantu,tak to by nešlo,pač můj nemůže si jen tak brát nemocenskou,když má důležitou funkci.Navíc jsem pracovala na magistrátě,tak mám vše ověřené z ruky.S tím studiem,no dneska každej studuje humanitárku nebo pedák.Jako to nechápu,to už je lepší ekonomka.Nevím,proč se tolik lidí hlásí na na takové obory,kde je takovejch už vyštudovanejch.To už jsi mohla vědět než jsi se někam na školu hlásila.To že tě tu straší,že jako studentka a matka neseženeš práci,tak to jsou bláboly.JÁ MÁM HESLO,ŽE KAŽDÝ RUCE,CO ZA NĚCO STOJÍ SI PRÁCI NAJDOU.Já mám bc.techniku a je to dost žádanej obor.Měli jsme tam dost praxe.V podniku pořád shání auditory.Tak mi zaplatili cestu do Ostravy a tam jsem se tejden vzdělávala.Už to tam mám domluvený,že tam po mateřský nastoupím.No pokud by tě přítel oželel,tak proč nejdeš do zahraničí,tam dost frčí ty chůvy.Nevím co máš za chlapa,ale ten kdo se vymlouvá na kámoše,že by kvůli nim neopustil zaměstnání,tak sorry to je pro mě slaboch.Vztah ti stagnuje,ty potřebuješ změnu jak sůl a ne dítě.To ještě může tu vaši stagnaci prohloubit v něco horšího.Na dítě musíte bejt připravený OBA finančně,psychicky,fyzicky.No,snad mi nechceš říct,že bys to tahala sama.Jo a ten pes…no,tak může žárlit na dítě,s tím počítej.Já bych za takovejch podmínek dítě nechtěla mít.Navíc tenhle stát mění vše z měsíce na měsíc a pokud máš tahového přítele,co se ohlíží na kámoše.DEJ OD NĚJ RUCE PRYČ.Hele,já měla praxi v té slévarně a chhlapi bez maturity měli 22tis.čistého,nikdo tam pod 18tis.čistého neměl.Tak jako chlapec by se měl snažit.Docela tě lituju,protože s tím tvým materiálem,co máš doma,tak horko-těžko budeš matkou.Je to na tobě.Lásku určitě dítěti dáš,ale co budeš dělat,až si řekne o něco na co nebudete mít.
Prosím tě mohla bys přestat urážet mého chlapa a potažmo i mě? Takže podle tebe jsem blbka z pajdáku a přítel je neschopnej idiot. Super, to o tobě něco vypovídá. Do zahraničí nepůjdu, protože nechci, to umí každý zdrhnout za hranice. Chlapa neopustím, protože ho miluju - já nemám chlapa, protože vydělává přes 70 tis. měsíčně, já ho mám, protože ho mám ráda takového jaký je. Jsem s ním skoro 8 let, tak ho asi nenechám, že tys mi to poradila, nemyslíš? A to, že jsem šla studovat pajdák, protože jsem od malička chtěla být učitelka, to tě nenapadlo??????? Ach můj Bože.
@Anonymní píše:
Prosím tě mohla bys přestat urážet mého chlapa a potažmo i mě? Takže podle tebe jsem blbka z pajdáku a přítel je neschopnej idiot. Super, to o tobě něco vypovídá. Do zahraničí nepůjdu, protože nechci, to umí každý zdrhnout za hranice. Chlapa neopustím, protože ho miluju - já nemám chlapa, protože vydělává přes 70 tis. měsíčně, já ho mám, protože ho mám ráda takového jaký je. Jsem s ním skoro 8 let, tak ho asi nenechám, že tys mi to poradila, nemyslíš? A to, že jsem šla studovat pajdák, protože jsem od malička chtěla být učitelka, to tě nenapadlo??????? Ach můj Bože.
Hele anonymní, příspěvky leni88 neber moc vážně, je tam napsáno spoustu nesmyslu - i ohledně mateřské / rodičovské - očividně si plete pojmy a navíc píše zastaralé a nepřesné informace. Na to, že jste stejně staré je nějak moc „moudrá“ ![]()
No o to tu nejde. Ale to co tu předvedla v posledním příspěvku je trochu moc, nezdá se ti? Chová se arogantně, povyšuje se nade mne, dělá idiota z mého přítele, který je pro mne nejlepší člověk na světě. Nic o mne neví, ani o něm, ale uráží. Frajerka má ve všem jasno. „Na chlapa se vykašli, sbal si věci a táhni do zahraničí, když už jsi taková chuděrka, že jsi si nemohla udělat pořádnou školu!“ Asi tak mi to vyznívá…Jinak anonymní zde sice jsem a jsem za to ráda, když vidím, jak se do mne některé ženské obuly, ale jinak jsem Pavla. Zdravím.
@Anonymní píše:
No o to tu nejde. Ale to co tu předvedla v posledním příspěvku je trochu moc, nezdá se ti? Chová se arogantně, povyšuje se nade mne, dělá idiota z mého přítele, který je pro mne nejlepší člověk na světě. Nic o mne neví, ani o něm, ale uráží. Frajerka má ve všem jasno. „Na chlapa se vykašli, sbal si věci a táhni do zahraničí, když už jsi taková chuděrka, že jsi si nemohla udělat pořádnou školu!“ Asi tak mi to vyznívá…Jinak anonymní zde sice jsem a jsem za to ráda, když vidím, jak se do mne některé ženské obuly, ale jinak jsem Pavla. Zdravím.
Jako urážlivé jako takové mi to ani nepřišlo, spíš takové nemístné. Nikdo se jí přece neptal co si máš počít se svým životem jestli odjet do zahraničí a opustit parntera
. Asi napsala, jak by to udělala ona, na což si ji sice nikdo neptal ale jsme v diskuzi tak vlastně proč né že
. Co se týče blbé školy tak více méně nesouhlasím. Myslím, že učitelka najde práci vždycky všude. Ekonomů jak leni88 zmiňovala jsou dneska tři prdele (pardon
) vysokých ekonomických škol je více než dost, a každá chrlí každý rok další a další absolventy. Při dnešním trendu vzdělávat se až „do důchodu“ je učitelka v podstatě dobrá volba
. Že přítel vydělává málo je sice pravda, ovšem opouštět někoho kvůli tomu ? Je to Vaše věc jak jste ochotni žít a uskromňovat se… Mě to spíš rozesmálo, taková umíněná malá holka - jestli nepřineseš domů alespoň 15 tisíc tak tě opustím a dup - tak mi to vyznělo
.
Anebo tak. No prostě jsem těžce zaskočená. Já vím, že přítel vydělá málo, ale co mu mám vyčítat? Já sama nevydělám téměř nic, protože studuju. On je ten co mi výrazně finančně pomáhá i z toho mála co má. Mám v něm oporu. Chyba je taky ve mě. Možná jsem neměla studovat a měla jsem jít pracovat. ![]()
zakladatelko nevýčítej s studium! Jinak já dělám ekonomickou školu a dost lituju, že jsem nešla na pedagogiku. Chlap taky nemá zázračný peníze (začínal na stejným co má teď tvůj přítel) a nedovedu si představit, že bych ho kvůli tomu nechala. odstěhování do zahraničí nepřipadá u nás v úvahu - chceme žít na dosah mrňousovýho pradědy.
Jinak reakce leni88 na mne působí, jako reakce rozmazleného dítěte, které je sobecké a zvyklé na vyšší standard
Vybírat si životního partnera podle obsahu peněženky mi přijde dost povrchní.
@lucenka píše:Jinak reakce leni88 na mne působí, jako reakce rozmazleného dítěte, které je sobecké a zvyklé na vyšší standardVybírat si životního partnera podle obsahu peněženky mi přijde dost povrchní.
Jako povrchní bych to taky nepovažovala..
Pro někoho je to prostě priorita, tak se podle toho zařídí..Pro někoho to ale priorita není.A když má partner kromě toho, že ho miluje (atd.) ještě tučné konto je to pro mnohé jen příjemný bonus. Tak to prostě je, každý podle svého gusta..
. Každý nechť se zařídí podle svého a jak žijí ostatní (včetně platů a citů) jim může být někde..
Vim ze je to hodne stara diskuze ale vybehla mi tu a celkem by me zajimalo jak to dopadlo..
spis bych rekla ze dite neni ozdoba ci hracka a melo by vyrustat v dobrem prostredi. V cem vyroste, tim se stane.. a rict si,,ted chci tsk budu mit i kdyby ns chleba nebylo" mi prijde sobecke a hloupe ![]()