Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rmot píše: Více
Celkem ty zlatokopky podceňuješ.
Nebo si to pleteš s povrchností.
Tak výjimky samozřejmě existují.
Setkávala jsem se s tím celkem dost v minulé práci, kde jsem zapisovala údaje podle OP. Není to ale samo sebou. Většina nebo možná dokonce všichni s TP na úřadě byli muži. A na pohled na to ani nevypadali. Nebyli to bezďáci, nevypadali vychlastaně atd. Normálně někde bydleli, hned mi hlásili adresu. Nevím, co skrývali, proč to tak měli… Ale divný to je.
Vždyť k nahlášení TP stačí nájemní smlouva, není potřeba přímo souhlas majitele, jako tomu bylo kdysi. A určitě to všichni neměli tak, jako Tvůj zaměstnanec. Znala jsem jednu ženu, která to takto měla, protože jí rodina neumožnila TP tam, kde bydlela, nájemní smlouvu neměla. Bylo to ale na přechodnou dobu, než se mohla odstěhovat jinam. I tak se za to dost styděla.
Kdybych se seznámila s mužem, který má TP na úřadě, určitě bych zbystřila. Pokud by se mi zdál jinak fajn, asi bych to hned neukončovala, určitě bych si vyslechla důvod. Opatrná bych byla v každém případě. Ale, jak psala @KKubula, když už se nechci vdávat, zakládat rodinu, budovat společné majetky…, tak bych mu tu šanci zkusit dát mohla. Ale kdybych hledala muže na založení rodiny, bála bych se také finanční nezodpovědnosti, aby mě to jednou nestáhlo s ním.
@normalni zena píše: Více
Jako že by jsi jak pijavice bydlela zadarmo?
@K73 píše: Více
Takže jsi pijavice, co bydlí zadarmo, vydělává víc než přítel a ještě se cítíš ukřivděná, když on nechce vše platit. A kdyby on vydělával 2× víc než Ty, tak byještě psala, jak je hrozný, že musíš přispívat na jídlo. Fakt dobrý… Já myslím, že on na tom bude finančně podstatně líp, když Tě vykopne a vezme si do podnájmu studenty.
@King4 píše: Více
Jako ze by ti studenti bydleli s nim v jednom byte?
@Krákora997 píše: Více
Uklizeli mu a varili a jeste zaplatila vetsi investice, kdyz jemu se nechce sahat do uspor! ![]()
Moje pointa byla v tom, že mrknout na finanční postavení není vždycky známka zlatokopectví. Někdy je to pud sebezáchovy. ![]()
Jestli bude muset platit uklízečku a kuchařku a hospodyni, protože doma na nic nehrábne, tak na tom pravděpodobně o moc líp nebude, spíš hůř. ![]()
Než mě nařkneš, že obhajuju pijavice, tak já bych rozhodně se chtěla finančně podílet, ale taky bych chtěla, abychom si domácí práce férově rozdělili, určitě bych nedělala všechno sama.
@KKubula píše: Více
muž, který přijde na rande ve vraku odradí spíš příčetnou ženu, než aby naštval zlatokopku.
@PaníBovaryová píše: Více
Mně je jeho auto ukradený, mám vlastní. ![]()
@Krákora997 píše: Více
A co? Švagrová po rozvodu měla na bytě 2 studentky několik let.
@KKubula píše: Více
A v čem je problém? Sám vařím líp, než 90% ženských. Byla doba, kdy jsem se o dceru staral sám. Takže řeči o tom, jaká je dřina dát prádlo do pračky a zmáčknout knoflík, fakt neberu. Mám i sušičku, myčku, mop a vysavač. A k tomu i bezva ženu.
Velmi zvláštní. Ja bych takhle s cizím mužem nebydlela
Vkládáš mi do pusy něco, co jsem neřekla. Pokud on opravdu doma nic nedělá a ona dělá všechno, tak její práce má nějakou hodnotu, minimálně v tom, že jí zabere nějaký čas a mentální kapacitu.
Pokud je to takové nic, jak tvrdíš, proč to nedělá i on? Proč nenakoupí, neuvaří, nevytírá, nepere, nežehlí, nemyje koupelnu a záchod a okna? Vždyť to přece nic není. ![]()
Je ti to přáno. Nevyskakuj ale na zakladatelku, ona rozhodně ze spolubydleni neprofituje.