Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Anonymní
9.7.26 17:53

Finance v rodině. Jsem divná já nebo manžel?

Potřebuji se vypovídat, už fakt nevím jestli jsem já ta divná nebo ostatní. Jsem na rodičáku, 3 děti za sebou, celou dobu žiji ze svého rodičáku a přídavků na děti. Rodičák 4000 a přídavky cca 3500 Kč. Z toho platím jídlo v Lidlu, děti když potřebují oblečení, svoje věci jako čočky, kadeřnice, drogerii, věci na úklid. On OSVČ, veškeré peníze co vydělá on si nechává. Máme moje a tvoje. On si kupuje stroje, platí elektriku, paušál, školní obědy a dárky k narozeninám část a Vánoce. Teď si chce koupit starší kombajn za 400.000 Kč. Já nechci, všichni ostatní v jeho příbuzenstvu ho podporují jo kup si ho. Za sekání polí dá necelých 170.000 Kč tento rok. Tady je plno věcí co by bylo potřeba koupit, garnýže do dětského pokoje, skříňka do pokoje, rozbitý vysavač, varná deska co vaří na 2 desky atd. a on řekne můžou si ty věci do pokoje koupit děti z peněz co dostali od ostatních k narozeninám. Nedal jim ani nic k vysvědčení. Přišel mu bonus na děti 65000. Jelo se za necelých 30.000 na dovolenou autem do Chorvatska z toho. Já ze svého platila pojištění a dálniční známku za 1.500 Kč, z těch mých 7.500 Kč. 12 let mu dělám komplet účetnictví, za tu dobu neřekl ani děkuju natož že by mi dal třeba nějakou korunu. Jako jsem chápavá, když na něco není, chápu, není na to a nešlapu po něm, že to chci, ale v případě kdy peníze na nás doma nemá a na kombajn jo? Vyčetla jsem mu to a řekla ať si jeho papíry sponzoruje někdo jiný, že já už nebudu. Ze začátku to bylo jedu se podívat na kombajn, jestli je to vůbec k tomu. Přijede a jeho brácha hned kdy pro něj jedeme? Vůbec se o tom se mnou nebavil a všechno řešil jen s ostatním, jako brácha, táta, strejda. Když jsem mu to vpálila do obličeje, řekl že ještě neví. Dnes mi říká tak jak to mám teda udělat, jen co to dořekne přijede jeho brácha a říká tak zítra jedeme? A on nevím necháme to po víkendu. Takže vlastně rozhodnuto. Každé Vánoce, narozeniny, léto slyším nemám na to peníze. Leden 26 mi řekl když měla dcera 8 narozeniny, nemám peníze, dárek jí nemám z čeho koupit, takže jsem kupovala já sama dárky, aby jsme jí mohli popřát 🙈 není ve finanční situaci kdy má na účtu finanční rezervu kdyby cokoliv, nemá ani na ten kombajn, na ten mu rád na rok půjčí bratříček, jenže to netuší, že on není schopný reálně 400.000 za 1 rok splatit. Pokud ano, tak to zase půjde na úkor nás, zase na nic nebude. Já chápu že když si ten kombajn koupí, že možná za 3 roky, pokud se nevysype se mu vrátí, ale vůbec netuší jak mu vyjdou zisky na poli. Před 2 roky posekal obilí a zjistil, že z toho nemá ani na poplacení faktur a bral si na to půjčku aby mohl na podzim vůbec zasýt. A teď prostě nemůže tušit jak ty pole vyjdou, stačí sucho, kroupy, choroba té plodiny a zisk není. A to nemluvím o tom, že se ten kombajn může kdykoliv, kdekoliv rozbít. Fakt nevím. Podle jejich pohledů si vlastně připadám jak bezohledná fúrie co mu vše zakazuje. Oni to mají přece tak skvěle vymyšlené, bratříček mu už našel i pole, která může posekat službou, jenže když se něco rozbije na kombajnu, není to oprava za pár tisíc, spíš desítek a více tisíc. Jako fakt nevim. Jsem divná a fakt mu tak křivdím? Už prostě nevím co si myslet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
9.7.26 18:10

Jo si divná, ze jsi si s nim pořídila tři deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
9.7.26 18:10
@Anonymní píše: Více

Každý to má jinak, ale za mě je špatný už ten základ, že jedete styl Moje a Jeho :nevim: Do tohodle modelu bych děti fakt nepřivedla a ještě 3 kousky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
9.7.26 18:14

Absolutně netuším, jak můžeš zaplatit to co píšeš z toho co píšeš, ty čísla brutálně nesedí.

A on je klasický „podnikatel“, který dělá machra, ale poradny peníze nevydělá a jen vyhazuje prachy horem spodem.

Každopádně to máte doma úplně nesmyslně nastavený.

Příspěvek upraven 09.07.26 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
9.7.26 18:14
@Dahlia0409 píše: Více

A jeste ofiko prijmy chlapa minimalni, kdyz maji narok na pridavky. To by zadne poradne alimenty ani penize pri rozvodu nevidela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
9.7.26 18:16

Jak dlouho jste spolu a kolik mají děti let?
Jsi typická tradwife.
Děláš doma služku, kterou nikdo nerespektuje a neváží si jí. Ještě nemáš žádné své úspory a z toho mála co dostaneš platíš věci co by měl platit on. On si jede na svoje vlastní triko.
Máte alespoň SJM, že bys dostala po rozvodu půl pole a půl kombajnu?
On se nezmění, jemu to vyhovuje. Buď si to necháš líbit, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
9.7.26 18:17

Nejsi normální. Tyhle problémy snad byly už u prvního dítěte…co tě napadlo s ním mít hned tři? Předpokládám, že bude tak super, že pak nechá vše na tobě a ty budeš bez práce, protože nebude mít kdo vyzvedávat děti..do toho domácnost, očr..no..nezávidím ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.7.26 18:34

Proč jsi s ním 12 let? Proč s ním máš tři děti? Proč platíš téměř vše ty? Nevěřím, že s těmi penězi, co máš k dispozici můžeš koupit třem dětem kvalitní jídlo atd… Jak je možné, že otec nemá peníze na dárek pro dceru k narozeninám? A tobě se rozsvítilo v hlavě až teď? Po těch všech letech?!!! Nejsi normální. Přivedla jsi na svět 3 děti, kteří to už teď určitě nemají jednoduché. Když se chceš mermomoci rozmnožovat, tak sis aspoň měla rozmyslet s kým ty děti mít :roll: Jste spolu dlouho a Tobě přišlo normální mít takto rozdělené peníze? Nechápu ženský, jako jsi ty 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
9.7.26 18:35

Jsi údajně účetní, tak předpokládám, že umíš počítat, to, co jsi vypsala, matematicky na dnešní ceny opravdu nesedí :roll:

Píšeš, že máš dohromady kolem 7 500 Kč měsíčně (rodičák + přídavky), ale zároveň z toho údajně platíš jídlo v Lidlu pro rodinu, oblečení dětem (3!), drogerii, úklidové prostředky, čočky a kadeřnici (což drahé opravdu je) navíc ještě pojištění a dálniční známku na dovolenou. To samo o sobě jsou částky, které běžně přesahují 7 500 Kč měsíčně, takže se několik dalších tisícovek měsíčně muselo někam záhadně ztratit :roll:

Takže buď chybí podstatná část informací (například že manžel 99 procent běžných výdajů hradí a jídlo například hradíš pár stovek sem tam) a nebo to celé vůbec nedává smysl a je to přibarvené :nevim:

Příspěvek upraven 09.07.26 v 18:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
9.7.26 18:35

“ Rodičák 4000 a přídavky cca 3500 Kč. Z toho platím jídlo v Lidlu, děti když potřebují oblečení, svoje věci jako čočky, kadeřnice, drogerii, věci na úklid.” 8o Za tyto peníze jsi schopna nakoupit na celý měsíc jídlo pro 5 lidí a plus ty další věci?? Blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.26 18:38

@Cenarius bohužel úplně normálně 🙈za nákup 1.000 Kč*4-5 týdnů a podle toho co zbyde, jeden měsíc třeba drogerie, je jasné že ostatní věci zase další měsíc, a další měsíc. Naučila jsem se šetřit, peníze co občas dostanu od rodiny k narozeninám rovná se šetření na horší časy kdy je potřeba toho koupit více nebo třeba dárky pro děti. Když to píšu chce se mi brečet.
Jenže jak ho donutit změnit to? Prosím ho, říkám mu, že takhle žít nejde, křičím, dělám scény, nebavím se. Nic nepomáhá. Max se dozvím že já jsem moc náročná a on fakt neví co po něm pořád ještě víc chci. Bydlet máme kde, jídlo máme, tak mám držet pusu a krok. @Dahlia0409 byla jsem blbá a zamilovaná? Myslela jsem, že se něco změní, nevím no. Sama to už nechápu. Po dědovi mi zbylo pár tisíc, které jsem používala ty poslední 3 roky když jsem něco potřebovala. @miss_teeque jak si to nenechat líbit? Nevím 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
1244
9.7.26 18:38

Za prvé si teda neumím představit jak za 7500,´- kupuješ jídlo pro 5 lidí + to všechno ostatní co píšeš a za druhé to máte úplně špatně nastavené. Jako chápu, že asi předpokladem úspěšného podnikání je to, že se nemalá část vydělaných peněz musí do podnikání znovu vrátit. Ale rozhodně by to neměla být tak, jak u Vás, že chlap prostě financuje podnikání a v podstatě na všechno ostatní kašle.
Spočítala bych veškeré náklady na rodinu a trvala na tom, že po dobu kdy budu na RD bude platit 2/3 on. Pokud na to nemá, tak prostě neumí podnikat a měl by se někde zaměstnat, tak aby uživil rodinu.
Je mi jasné, že on je asi takový ten typ, co pro něj je to zemědělství jediná možná varianta, jede v tom celá jeho rodina a on toho prostě neupustí a nic měnit chtít nebude. Asi bych si chystala podmínky pro odchod i když se třemi dětmi to snadné nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.26 18:43

No a proč nejdeš do práce a nepošleš ho do oběhu? Taky říkej, že nemáš peníze. :nevim: nemůžeš něco koupí protože nemáš. Hlavně na jeho večeře, obědy, oblečení.
Ještě, že tohle řešit. Nemusím. Sice máme každý svůj účet ale vždycky jedeme spolu. Včetně toho rozhodování. Auta jsme kupovali spolu, obývák, dovolenou, dětský pokoj. Nikdy neřekl, že nekoupi. Spíš já bych nekoupila, on jo. Na některé situace máme konkrétní plán :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15227
9.7.26 18:47

Jo jasně, jídlo pro 5 lidí na měsíc, oblečení, drogerie, čočky, kadeřnice za 7500. A teď tu o Karkulce. Nebo raději ne. Vymýšlení pohádek ti moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
9.7.26 18:52

Takže jidlo máte domácí, nebo co kupuješ? Protože za litr toho moc nebude :nevim:
Muj muž by tohle nikdy neudělal, aby děti neměly cokoliv. Nikdy neřekne nemam, navic pokud třeba to je dárek :roll:
Na druhou stranu pokud on je zemědělec, tak kombajn asi není jako by si hodlal koupit Ferrari, blby je pokud nemáte v podnikání žádnou rezervu na nic. To je žití na hranici bídy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí