Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte žádné moje a tvoje když jste manželé. Okamžitě rozvod.
No já s mým ex jsem také žila s rodičáku s 2 dětmi tedy. Pamatuji si, že jsem fakt kupovala třeba 1 kuře na týden+ zeleninu, brambory, rýži- z toho jsem udělala 1* stehna,1-2* směs z prsou,1* rizoto, 1* polívku. Pekla jsem svůj chléb+ buchty a dělala domácí sýr z mléka od kamarádky za 15kc 2 litry. Všude jsem sbírala ovoce. I svoje přesnídávky jsem dělala. Byl to teda hardcore…a navíc tenkrát (13 let zpět) to bylo ta mateřská 7000 Kč a ceny jinde.
@Anonymní píše: Více
Pripominas mi zbamou, ktera zila s Nemcem. Také byl zemedelec a ona mu delala holku pro vsechno vcetne ucetni.
@PaníBovaryová píše: Více
také jsme měli ve vesnici soukromého zemědělce, něco podobného jako tady, ale ještě horší, všechny děti utekly z domu úderem 18 let, manželku málem utrápil, no zemřel dřív než ona, skoro se mi chtělo napsat naštěstí, kolem baráku traktory, kombajny a bordel, IQ 40
Mně přijdete vadní oba. Nechápu proč máš tak nízký rodičák, to jsi nepracovala? Nebo jsi nejdřív pobírala velké částky a pak spoléhala na to, že až bude rodicak nízký, tak stát podojíš na dávkách? Proč jezdíte na dovolenou, když máte na účtu jako rezervu nulu a máte co jíst jen díky sociálním dávkám?
Vy co píšete, že to není pravda, že takhle žít nikdo nemůže, tak bohužel může no. Kdybych to nezažila, tak bych třeba taky nevěřila. Psala jsem že mi po dědovi zůstaly nějaké peníze necelých 50.000 Kč a ano z těchto peněz jsem doplácela všechny ty věci co vám přijdou nemožné, těch pár stovek na kadeřnici jednou za půl roku, na nehty nechodím, na brýle nemám, tak proto čočky a o ty si většinou dost často říkám mamce k narozeninám a svátku jako narozeninový dárek. Rodiče to neví, stydím se za to, že mám takového chlapa. To že bych jim měla říct jo on má na nový kombajn, ale mě nedá ani korunu. Stydím se jenom to psát. Když koupil nejmladšímu sandále teď v Decathlonu za 250 Kč tak i to mi vyčetl, proč potřebuje sandále na léto a nestačí mu tenisky, které má ze sinsay z výprodeje. Všechno jde sehnat levnější a člověk se časem naučí i když to bolí, když vím že ostatní to mají jinak. Takže ano občas třeba 1 dítěti zaplatí boty, ale další 2 jsou na mě a tak je to i s jídlem, zaplatí 1000 Kč v Kauflandu, ale já nechám to samé v Lidlu a nepřijde mu divné, že mi na vše ostatní zbývá 1.500 Kč. Teď když jsem mu vyčetla ten kombajn a způsob našeho života, řekl, že se tu doma plácám, že jsem mohla celou dobu dělat papíry a mohla jsem mít teď rozjetou firmu, místo toho nedělám nic. Doma nevynese ani koš, ani nevyndá nádobí z myčky a já se tu flákám a do toho mu dělám papíry kdy za to neřekne ani děkuju. Rodičák mám ještě ten nižší těch 300.000 Kč, zpočátku jsem měla nastaveno na 8.000 Kč, jenže syn má těžké abkm, školka mi ho nechtěla vzít a já musela nastavit 4.000 Kč na 4 roky a oběhat doktory a vše potřebné, aby do té školky mohl. Trápí mě to hrozně, kdybyste aspoň z části věděli jak, jenže jak z toho? Rozvod když nemám ani halíř navíc? Na moje prosby nereaguje, je mu to jedno. Jo jsem blbá kráva a můžu si za to sama. Vím to. Jenže já si ho brala z lásky a i ty děti jsem měla z lásky. Prostě jsem to přehlížela nebo si říkala, že prostě přeháním, ono když pořád slyšíte jak jsem náročná, nevděčná atd. Tak si po čase člověk začne říkat hele a třeba na tom fakt něco je. Prostě jsem si dobrovolně zničila svůj život a teď nesu následky.
@Serpentini protože si to dcery strašně přály a mladší má ekzém? Kdybychom nejeli on by si ty peníze stejně nechal a mě nedal ani korunu. Tak proč nejet když je ochotný to dát aspoň do toho a oni si to užijí? Já všechno co dělám, dělám pro děti, takže ano řekla jsem ano jedeme. Kdybych mu řekla ne, neviděla bych z toho já ani děti korunu, tak co je pak lepší? Teď v červenci mám narozeniny, rozbitý vysavač, tak jsem mamku prosila ať mi na něj k narozeninám něco přidá, že si ho koupím. On neřekne na tady máš peníze a kup ho, bordel je tu po nás všech.
@Tlačenka-fuj nepřišlo mi to normální, jenže když to do něj člověk hučí horem, dolem a odpověď pokaždé stejná? Co s tím mám dělat? Brečím, prosím, křičím a reakce, hysterka, která si stěžuje, on přece platí elektriku, poplatky atd. řekl mi, jestli mi nestačí co platí, že si to můžu platit všechno. Tím že mi po dědovi zbylo před 3 lety 50.000 které jsem postupně po pár stovkách ty 3 roky ubírala když bylo fakt třeba, třeba zubař, lékárna atd. tak mi řekl, že prachy přece po dědovi mám, že dělám že jsem chudák. Když jsem mu poslala screen kolik mám na účtu, nebere to v potaz. Je mu to jedno prostě. Myslím si, že je to narcis, ale nevím no. On když byl malý musel si sám koupit pokojíček, tak mu teď přece přijde normální že si skříňku do pokoje může syn koupit za peníze co má k narozeninám. Když jsem řekla, že mu udělám ostudu a zeptám se zbytku jeho rodiny jestli jim to přijde ok, řekne tak si to řekni.
Příspěvek upraven 10.07.26 v 00:14
Následky nesou bohužel hlavně děti. Nechápu, proč s ním máš rovnou 3.
@Zvedava1 celou dobu mi říkal že chce syna, první 2 jsou holky, když jsem nu říkala, proč se o holky nestará atd. odpověď seš holka, tak se starej o holky ty, hraj si s nima ty a já celou dobu prostě věřila, že ten vysněný kluk něco změní, že o něj se bude starat, že s ním si bude chtít hrát atd. Jenže to jsem byla naivní, hloupá husa. Ale nejhorší je, že já jsem si to fakt myslela a pořád ho v hlavě nějak omlouvala? Nevím, rozsvítilo se mi až poslední rok no 🙈
Sedím si na rukách, původně jsem chtela napsat něco jiného. Řekni to rodičům. A najdi si právníka, ktery ti rekne, jak dál s rozvodem a jaké dokumenty potřebuješ, aby jsi neodešla s igelitkou. Jste manželé, máš nárok na polovinu.
A co jsi změnila, když se ti pred rokem rozsvítilo? Doufám, ze bereš spolehlivou antikoncepci.