Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@WhiteCrow píše: Více
My jsme jednou dělali pokus, s jakou nejmenší částkou jde vyjít. Je to spousta let, takže si částky nepamatuju, ale bylo to opravdu málo, takže já tomu i věřím, zvlášť když to dotovala z dědictví a dárků.
@Tarena na jeho urážky jsem zvyklá, myslíte že mi ublíží když napíšete paní účetní? Když mi chlap který doma ani nehne prstem, všechnu péči kolem domácnosti, dětí, vaření, jeho papírů nechá na mě a říká, že se doma plácám. Jaká větší urážka mi může ublížit? Tak si hezky rýpněte, ať máte hezčí den, ten můj určitě hezčí nebude. @Lucy75 zkusím, ale jak ho znám, pochybuji že ho to probere. Rodiče mají malý prostor, fakt pidi jen pro ně 2, my 4 se nemáme kam vnutit 🙈 nemám žádné společné peníze, tak nemůžu vysavač koupit ze společných peněz.
@Anonymní píše: Více
Pani ucetni je urazka?
No a uplatnila jsi tedy slevu na manzelku? Jsou to slusne penize.
@KKubula ano jde to když člověk sám sobě nic nekoupí a přesně takhle to dotuje. Kdybych neměla těch 50.000 od dědy nedalo by se to, takhle když se stalo něco nečekaného, vzala jsem si nějaké peníze z obálky a mohla díky tomu fungovat. Kdo chce ať nevěří, mě stačí, že vlastně ani on doma mi nevěří, že takhle nejde žít. A ještě mi řekne že mám peníze od dědy že ze sebe dělám chudáka. Udělala jsem si to sama.
@Anonymní píše: VíceDPH za nemovitosti? Pokud ty nemovitosti jsou pod firmou a slouží podnikání, jdou odepisovat z daní. Když mi to známý, co umí využít vše možné i nemožné líčil, jen jsem valila bulvy
Děláš si tady z lidí srandu viď. 50 tisíc od dědy dnes nejsou žádné peníze. Nevím, proč o tom pořád mluvíš. Na otázky od holek, jako správný troll, neodpovídáš. Jak to, že jsi doma se 3 dětmi 12 let? Natáhla sis to s každým na 4 roky? Proč. Co sleva na manželku. Nic? Kdy se vracíš do práce? V září? Tak to už máš určitě něco dojednaneho ne?
Ja ti nevim, ale podle me si za tp muzes tak trochu sama. Proc by se k tobě choval slušně, kdyz ty mu vsechno strpis? Ono nestačí rict, ze mu nebudeš delat papíry. Musíš je fakt přestat delat. Nestačí rikat, ze chces změnu. Musíš tu změnu opravdu udelat. Slova jsou plane výhrůžky, kor pokud brecis, prosíš.. a pak nic. Viz jeho komentář „stejne to udelas“… proste to neudělej. Ne slova, ale činy.. na slova je zvyklej, ale ty je nikdy nedodržíš, takze jedním uchem tam, druhým ven a jeste se ti vysmeje. Seber zbytky sebeucty a rozveď se.
Zakladatelko ani nevím proč, ale já Ti to na základě toho co a jak píšeš tak nějak věřím.
Tvůj chlap je bezohledné sprosté ho.vado a Vy s dětmi potřebujete pryč. Jiné dobré řešení neexistuje. Bude to pro Tebe extrémně náročné ale jít to musí.
Postupovala bych následovně.
1. svěřit se rodičům a poprosit je o dočasné bydlení a pomoc s dětmi. Pokud to nejde uvažovala bych i o azylovém domě.
2. požádat ihned o svěření dětí do péče, alimenty a zkusila bych i o výživné na sebe+ žádost o rozvod
3. S nástupem dítěte do školky bych nastoupila do práce- jakékoliv, co by se naskytla. Pokud by vyšlo bydlení u rodičů a pomoc s dětmi našla bych si k práci i brigádu a korunu po koruně bych šetřila na kauci a pronájem.
prostě se musíš donutit udělat ten první krok potom vytrvat a postupně se z toho dostávat a nečekat, že do roka budu happy jak dva grepy. Spoustu let jsi tuhle situaci trpěla a neřešila, tak teď určitě chápeš, že cesta zpět nebude lehká a nebude trvat pár týdnů.
Mysli na děti. Část dětství už mají na dvě věci. Ale ještě není úplně pozdě to změnit. Na nic už ale nečekej ![]()
Dočetla jsem. Když nemůžete ani dočasně k rodičům nemohli by Ti alespoň trochu pomoci finančně? A pokud máte SJM máš nárok na vyplacení ze společného majetku. Nebo je ještě ke všemu všechno jenom jeho
?
Příspěvek upraven 10.07.26 v 09:24
@Tarena neuplatnila, nebyl důvod, daň mu i tak vycházela 0 i bez té slevy. Ono když se odepisuje 10 strojů, tak to už něco udělá se základem. Má bonus na děti, který ale chodí jemu a z té poloviny byl ochotný jet na dovolenou. Proč jsem neměla říct ano když by mi ty peníze nedal a utratil je za něco svého? Třeba ten kombajn. Kdybych měla normálního chlapa a společné peníze, řeknu klidně ne, koupíme za to radši tohle a tohle a zbytek necháme na žití. Ale u něj to takhle nefunguje. Nechceš dovolenou? Tak nechceš, peníze jsem jednou takhle nabídl, teď si je využiju podle sebe. Žádný ohled na ostatní nebo děti. Takže ano řekla jsem ano jedeme na dovolenou, děti nadšené, spokojené. Proč bych mu ty peníze měla nechat celé? I tak mu 30000 nejmíň zbylo a to už si nechal i když jsem mu řekla co je potřeba koupit, ať mi ten zbytek peněz dá, nedal. Jak to z něj mám dostat?
@WhiteCrow píše: VíceJá zas nepochopím ženy, které uráží jiné ženy. Přijde mi to docela chucpe.
a proč sis to dodnes nechala líbit? Ty nevidíš, že to opravdu není normální?? Žiješ jak ve středověku!! Já ti docela věřím, viděla jsem pár takových případů, těm ženám se i na azyláči strašně ulevilo a žilo daleko líp!!
je ale těžké se tam dostat, musíš si napsat žádost do pořadníku, obvolej si bydlení pro matky s dětmi v okolí, provozuje je např. Charita. Dávám tam občas i nějaké vybavení do domácnosti a tak, mají to tam hezké i ty děti a jako dočasné řešení je to pro tebe nejlepší. U těch žen teda obvykle šlo i o domácí násilí, to u vás není? I kdyby nebylo, tak u vás existuje finanční domácí násilí, si to vygoogli.. jsi normální otrok a pracuješ bez nároku na odměnu. Okamžitě se svěř mámě a začni obvolávat, řešit, dej mu poslední šanci k vážné změně, ale měj spočítané, co vlastně přesně chceš, hoď si to to na papír a trvej na tom. Když si tak málo vážíš sama sebe, tak to udělej aspoň pro vaše děti!!!
PS : z praxe ti ale můžu říct, že tihle muži se nezmění. Opravdu to radši ukonči a začněte nový a lepší život. Spočítej si i půlku z toho, co jste společně vybudovali, měj připraveny návrhy na rozdělení sjm, kontaktuj BKP, mohli by mít pro první kroky právníka zdarma…
Příspěvek upraven 10.07.26 v 09:29
Jak z toho ven? Bouchni do stolu, rekni mu ze uz nebudes pokracovat v tyhle parodii na rodinu. To chces takhle zit cely zivot? Koho je bydleni? Doufam ze ne jen jeho ![]()
@Apolena05 děkuju za radu, ano doufám, že jak si začnu vydělávat, že to bude lepší a budu si moct zařídit právníka a postupem času i odejít. Já pořád doufala, že mu otevřu oči, ale pochopila jsem když jsem mu poslala kolik peněz mi chodí na účet, když jsem mu vše rozpočítala do koruny co mi zbývá a co vše z toho musím koupit a jeho reakce? Nic. Nezájem. Řekne mi já taky nemám peníze. Moje reakce tak proč si půjčuješ na kombajn? Stejně bych za posekání peníze dal, zbytek mi půjčí brácha, takže je podle něj na 0. A na kombajn přece nemá, půjčí si na něj. Nemá to význam to řešit. Tam už byla chyba dřív že jsem to tak nechala být na začátku. Jenže on začínal podnikat, peníze fakt nebyli ani na ty stroje a já se naučila vyžít s málem. Byla jsem chápavá, že když na to není, tak není, začíná, je to chudák co se snaží, přece po něm nebudu chtít peníze když je sám nemá. Jenže časem peníze přibývaly, kupovali se stroje a já žila stále jako na začátku akorát se počet dětí zvětšoval. Celou dobu co jsme spolu chtěl kluka, děda si celý život přál kluka, tak jsem prostě z lásky a toho všeho toho kluka prostě zkusila 🙈 jo jsem blbá kráva, neměla jsem to dopustit, neměla jsem si dělat 3 děti. Jo teď už to vím 🤷🏻♀️