Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ti věřím
Až bude oslava, na kterou nejdeš, tak se seber, vím, že to bude těžké a potupné, ale běž za rodiči a svěř se jim. Tvoje mamka to určitě tuší, ale třeba ti do toho nechce kecat. Pokud máš normální rodiče, tak ti určitě pomůžou. Řekni jim, že zděděné peníze jsi investovala do toho, aby děti neměly hlad. Pokud ti rodiče nabídnou, že můžeš jít na nějakou přechodnou dobu k nim, využila bych toho. Pokud tě manžel ještě aspoň trochu miluje a záleží mu na rodině, možná mu to dojde. A nebo naopak nedojde a ty prozřeš. Já bych v tomhle vztahu za této situace nezůstávala. Vždyť je to hrozně potupné.
@Anonymní píše: Více
Dobrá zpráva: nekřivdíš mu, v tom můžeš být v klidu. Špatná zpráva: lepší to nebude, tady bych v klidu nebyl.
Moje tchýně byla v podobné situaci, šla za právníkem, ten poslal manželovi dopis pod výhrůžkou soudem a muž začal platit požadované výživné. Za pár let se situace opakovala, právník opět pomohl. Udělej to taky, i k soudu to dej v případě nutnosti.
Ta oslava je u jeho rodičů? Jeď tam a řekni, jak na tom jste, hlavně bratrovi, ať dá pokoj s kombajnem. Není to tvoje ostuda, ale tvého muže. Řekni to i svým rodičům, třeba tě můžou víc podporovat. Chtěla jsem ti poradit, ať se mu na to účetnictví vyprdneš, ale na druhou stranu tak máš přehled o jeho financích, to se může hodit. Rozvod by byl nejlepší řešení, ale když nemáš práci ani peníze, tak bohužel.
Já vím, že to tak je. Znám takových podnikatelů dost. Jste normální zloději a popravdě bych dávky pro podnikatele zakázala. Pokud se podnikáním neuzivis, tak se nech zaměstnat a je mi jedno, jestli se neuzivis opravdu nebo jenom jako.
Hrajete si na naleštěnou bídu, jen abyste nějak před svými příbuznými mdlého duchu vypadali, dovolená v Chorvatsku, na kterou sotva je, kombajn, na který nejsou peníze a není na to ani to splácet…
Místo 3 děti, který sotva užívíte, si měla zvednout zadek a jít pořádně makat, to samý tvůj vypečený muž. Máte přídavky na děti, oficiálně vykazujete pěkné kulový, možná i reálně, když nemá na to, aby si pořídil stroje a sotva mu výdělek pokryje faktury.. k čemu je být OSVČ, když má sotva na dovolenou v Chorvatsku…
Hrajete si na nějakou fiktivní honoraci, ale jste sociální případy od A do Z.
Oba dva byste potřebovali proplesknout a naučit se pořádně pracovat…
Mám dvě kamarádky, které pochází ze zemědělské rodiny, je to časově, fyzicky i finančně velká řehole, ale generuje jim to velké zisky a mají v rámci majetku dost nasysleno. Pokud neumíte podnikat, nedělejte to…
@normalni zena píše: Více
Další blběna, jejíž chlap si vesele splácí svoji hypo, ale její peníze se prožerou
A to i když má panáček 2× větší příjem. Že má tolik ženských mozky až tak moc v prd.eli, to fakt nepochopím.
@WhiteCrow píše: Více
No a když tu napíšu, že si každý může za své štěstí sám, tak mi tady staví hranici ![]()
Rekni mu, ze penize jsou spolecne. Takze chces pristup ke vsem vasim financim. A uvidis..
@Zumpa no, ne vždy to platí. Nemoc atd si člověk nevybírá. Jinak máš v podstatě pravdu.
@Hanča1234 píše: Více
Ano, a proto si máš vybrat takového partnera, který tě při nemoci podrží.
@Zumpa píše: Více
Možná to jako většina chlapů tady napíšeš škodolibě nebo jak tatar, to se pak nediv ![]()
Ano, jsi divná. Kombajn je věc do podnikání, to s rodinou nemá co společného. DOmluvte se na společných financích a na tom, co kdo bude platit.