Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc tomu nevěřím:
1. Z 7 500 Kč by jen těžko platila vše, co píše.
2. Jak může mít přídavky, když je její muž OSVČ a má takové příjmy, že kupuje stroje za statisíce?
@Hanča1234 píše: Více
No protože OSVČ většinou uplatnuji výdaje % z příjmů. V zemědělství to je dokonce 80% a všichni víme jak je to u OSVČ, nemusí všechno přiznat že.
Takže může mít klidně velký příjmy a i tak jim vyjdou přídavky. Když maji 3 děti tak je ta částka do které se musí vlést už celkem pěkná.
On si muze klidně vydělat přes milion a půl za rok a i tak jim přídavky vyjdou.
@JancaS84 Já vím jak to je, nicméně tyhle počty mi u nich nesedí celkově.
@Anonymní píše: Více
Ekzém má každý druhý včetně mě i mého dítěte. To není život ohrožující nemoc. Beru sociální dávky, na účtu nemám ani korunu, ale děti chtějí jet k moři, tak jedeme.
čí je dům?
Já jsem brala 2.000. Můžeš si nastavit částku jakou chceš. Nejdřív víc, pak míň, nebo naopak.
Vždyť píše, že nemá prachy ani ten její muž, že i na ten kombajn by mu musel půjčit brácha. Ono i kdyby měl vysoké příjmy, tak všichni podnikatelé v mém okolí pobírají přídavky na děti, protože záleží co si přiznají. Takže firma vlastní několik aut a nemovitostí, majitel má oficiálně holý zadek.
@Serpentini Já teda neznám žádného podnikatele co má x nemovitosti a žebrá o dávky + partnerka žije z 7500 Kč pro 4 lidi. V dnešní době nesmysl.
@Serpentini ano je to tak. Když byly přídavky ještě postaru, také jsme na ně měli nárok. Sice já na rodičovské, děti tři, manžel OSVČ s výdajovým paušálem. Nikde nic nepodváděl, ale prostě když v reálu ty výdaje za svou činnost má nižší než je paušál, tak pak vychází průměrný měsíční přijem úplně jinde než je realita. Majetkové poměry se tehdy nezkoumaly. Také mi to přišlo absurdní, že to pro naši rodinu vychází. Takže přídavky bych zakladatelce věřila. Stejně tak výši rodičovského příspěvku, který mohla mít vyšší a pak změnit na nižší na delší dobu.
Njn, když někdo chodí pro dávky ač je nepotřebuje. Co na to říct.
Zakladatelko, budeš pak mít práci, kterou utáhneš živobytí pro sebe a děti? Rozvod se může táhnout. Důležité je ale odejít z toho prostředí. Pokud nemáš žádné peníze, tak to ale není reálné. Svěř se rodičům, třeba Ti půjčí nebo poskytnou bydlení na přechodnou dobu. Ale musíš být sama ekonomicky aktivní. Možná Tě nakonec podpoří i rodina od manžela, někdy to tak bývá, když vyjde najevo, co se roky dělo za zavřenými dveřmi.
Nezlob se na me, ale udelala sis to sama. Mas s nim tri deti, roky ku tohle tolerujes a ted se divis? Nejakej kombajn je nejmensi problem.
@Hanča1234 a víš že ano. Ani se necítím blbě. Kdy si vzpomenu, kolik jsme dali státu jen na DPH za naše nemovitosti nebo nový auto, tak tyhle drobky zpět jsou jako nic. Také rodičovský příspěvek jsem měla původně do 4 let dítěte, ale přišla pracovní nabídka taková, že jsem šla pracovat mnohem dříve, i tak jsem ten RP dovybrala celý.
No a bydleni je vase spolecne? Mas pristup na ucet?
Kdybys udělala pro děti první poslední, nežiješ v tomhle. Sorry, ale 12 let a 3 děti, takže jsi ty 4 roky doma nebyla jen s tím posledním kvůli údajně tomu, že ho s ekzémem nevezmou do školky, ale se všemi třemi. Hezky prodloužit si to, co to jde, co na tom, že máš holou řiť. Podle částek RP jsi evidentně neměla mateřskou (PPM), takže žádnou práci a smlouvu na neurčito. Se třemi dětmi a dvanácti lety bez práce si budeš hledat práci hodně těžko. Jestli on si stěžuje na tvůj vzhled, bude tam možná i nadváha? Ano, on je buran a skrblík, ale dost možná si vzal činorodou holku, ze které se za dvanáct let stala domácí puťka bez ambicí, která dělá jen to nutné minimum k přežití. Dost možná ty papíry, který mu zadarmo děláš, jsou tvoje jediné propojení s realitou a udržují tě alespoň trochu práceschopnou. Být matkou na plný úvazek si může dovolit málokdo, být doma s dítětem 4 roky bez přivýdělku si může dovolit málokdo, a ty to jedeš 12let a teď se divíš?