Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše: Více
Napsala to neomaleně, ale má pravdu. Při pohovorech jde o první dojem a dotyčný bude reprezentovat firmu. Takže, pokud nemá odbornost, která je žádaná a není odborníkem. Což po třinácti letech doma a předtím na úřadu vydáváním OP, opravdu nemá, tak to bude při pohovorech velké mínus.
@mado píše: Více
Neomalenost… noooo… Proč to slovo nezní vůbec dobře? Protože je to prostě blbý.
V dalších příspěvkach už byly jen rady, a ty byly za mě fajn. ![]()
@884135 píše: Více
To mas pravdu, ale je tady x diskuzi, kde se zena pta na co ma po rozvodu narok. To zakladatelka nepsala, jen chtela poradit jak ven z toho v cem zije. Kdyz ji chlap takhle roky skrti, tak je to dost tezky. Ona potrebuje nakopnout aby mela odvahu na zmenu, urazky a kopance ji nepomuzou. Jen ji utvrdej v tom, ze chyba je asi na jeji strane. Ano je, nemela to nechat zajit tak daleko, ale uz se bohuzel stalo. Cas vratit proste nejde ![]()
Já teda nechápu, proč se tváří některé, že ta kritika je úplně mimo. Pokud je ten příběh tedy pravdivý, tak ji dostává celkem oprávněně. ![]()
Ona i on mi v tom přijdou finančně strašně negramotní. On podniká jako zemědělec, nemá pořádnou rezervu, na stroje si musí půjčovat od příbuzných a už v minulosti se dostal do situace, že si musel půjčit i na další sezonu, sotva někdy zaplatí faktury. To prostě není zdravé podnikání. Když ti je 25 tak proč ne, ale normálně zodpovědný člověk, co má rodinu, začne řešit jinou práci.
Ale asi se toho chce držet zuby nehty, protože může krásně vytírat podlahu se státem a jinými, jinak by totiž musel fakt pracovat ![]()
A ona co? Několik let, dokonce možná těch 12, třináct? doma, přitom mohla dávno využít rekvalifikaci přes UP, udělat si nástavbu, kurz, začít aspoň na částečný úvazek nebo rozjet vedlejší OSVČ. Místo toho se roky spoléhá na rodičák, který má teď úplně směšný a přídavky od státu (tam člověk nemusí hnout prstem, nejjednodušší cesta) a teď se diví, že nemá na nic. Nikdo ji pod krkem nůž nedržel, mohla začít trochu sama vydělávat, sama dobrovolně se na to těch xx let totálně vybodla i přesto, že viděla, že to mají doma tak, jak mají, i přesto, že viděla, že pro děti není pomalu ani na dárek, neudělala doteď naprosto nic - a to mě zaráží nejvíc, doteď se proto ty děti ani na špetku nekousla, aby se měli všichni lépe ![]()
V některých ohledech mi to přijde až trochu vyčůrané z obou stran. On riskuje a tváří se, že to nějak dopadne a hraje si na velkého pána mačo podnikatele. Ona zase roky neřeší vlastní ekonomickou soběstačnost a spoléhá na dávky a na to, že se to nějak zvládne. Oba si vytvořili nefunkční model fungování a teď se podle mě každý tváří, že za všechno může ten druhý. Nejvíc je mi v tom líto těch dětí, ti za to, že mají rodiče na baterky fakt nemůžou. Ty děti si odnesou akorát to, že natahovat ruce a očůrávat stát kde se dá je nejlepší řešení ![]()
Příspěvek upraven 10.07.26 v 18:42
@Anonymní píše: Více
Myslím, že tvoje mamka nemá úchylku na kupování oblečení a následné předávání tobě. Ona vidí a je jí jasné jak to u vás je. Ale nechce se tě dotknout a zároveň ti chce pomoct. Proto to dělá takhle,,nenápadně".
Což je pozitivní v tom, že rodiče už vědí jaká je u vás situace a tak bude snazší se jim svěřit. Možná mají i promyšlenou pomoc. Jen čekají, kdy budeš mít odvahu jim to říct.
@884135 píše: Více
Dělá ti dobře kopat bezdůvodně do nešťastné ženské?? I když si za to může sama, tak tvůj koment nesvědčí o ní, ale o tobě… Zvedá ti to sebevědomí?
PS: fajn nápad, mám tu taky nejake krémíky apod. navic, zakladatelko, napiš mi sz
@mado řekla bych že první dojem nemám na lidi nějaký hrozný, jsem řekla bych milá, sympatická, usměvavá a společnost mám ráda.
@Fitsun píše: Více
Pekny, a jak ma zena ktera je na vse sama tohle vsechno podnikat? ![]()
Ulevilo se ti? Ani jednou zakladatelka nenapsala, ze by v pripade odchodu spolehala na stat. Chtela jen poradit jak z toho ven.
@arinecka
Já si nepotřebuju ulevovat, jen popisuju holá fakta
Děti si udělali dobrovolně, navíc tři. Není matka samoživitelka se třemi dětmi na ubytovně, nepostihla ji žádná (naštěstí) tragédie, je stále vdaná za chlapa, tvoří xx let rodinu a neumí si doma „sjednat“ pořádek s mužem a ani jeden nedokáže za svůj život převzít nějakou zodpovědnost, za těch několik let to ani jeden nedokázal ![]()
Ona ale uznala ze je to jeji chyba. Ma s nim dobrovolne tri deti, roky si nechala tento na hlavu. Ale uz to tak nechce. Chtela poradit jak z toho ven. Ze je blba uz vi. Takze kupa zbytecnych komentaru.
Tak to bych fakt ráda radu, jak se „sjednává pořádek s mužem“ na RD a se třema dětma. Jak to tedy zakladatelka teď má správně udělat.
Ano, spoustu lidí jí napsalo, že je hloupá, že to nechala zajít takhle daleko, ale teď musí vycházet z toho co je teď a ne z toho, co mohlo být kdyby byla chytřejší.
Holky, se zakladatelkou jsme se spojily a spadla mi brada. To opravdu není žádná zanedbaná tlustoprdka. Já jsem velmi kritická, ale tohle je vyloženě krásná baba.
@DivícíSeŽena A podle toho jak píše není ani hloupá, tak doufám, že nabere trošku sebevědomí a dokáže se za sebe postavit ![]()
@Monchichik píše: Více
Mně fakt spadla brada, samozřejmě má nějaké to kilo navíc, ale je moc hezká, sympatická, má jiskru. Tipla bych jí pětadvacet max
a že já jsem kritická.
@DivícíSeŽena Tak třeba jí to nakopne, když jí pochválí jiná žena, to je vzácná věc
ten její vůbec neví, co má doma…a nezaslouží si jí…