Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40520
11.7.26 06:44
@KKubula píše: Více

Napiš si do vyhledávače nadace Agrofert a koukni na to. ;)
Mně tu bohužel nejdou zadávat odkazy.

Tady z jejich stránek : „Fond na Podporu rodičů samoživitelů v nouzi je ojedinělým projektem Nadace AGROFERT zaměřeným na podporu osamocených rodičů, tedy těch maminek a tatínků, kteří vychovávají své děti zcela sami. Fond podporuje rodiče samoživitele žijící v domácnosti s jedním či více dětmi, žádat mohou i rodiny pěstounské. Cílem fondu je pomoci aktivním maminkám a tatínkům v jejich snaze najít východisko z tíživé životní situace a vrátit chod rodiny do "normálních kolejí“.

Kdo může podat žádost Žadatel/ka ve spolupráci se sociální pracovnicí
Sociální pracovník/ice

Jaký typ nákladů lze z fondu hradit
Náklady na bydlení (nájemné, energie)
Náklady na vratnou kauci/jistinu (lze žádat pouze jednou)
Náklady na školní obědy a družinu
Náklady na školní aktivity dětí na základní škole a na školní aktivity dětí do 15ti let studujících na víceletých gymnáziích (škola v přírodě, lyžařský výcvik, školní výlet, apod.)
Náklady na mimoškolní aktivity dětí (kroužky, letní tábory, apod.)
Náklady na léky pro dítě, zdravotnické, kompenzační a edukační pomůcky, poplatky za hospitalizaci dítěte
Náklady na asistenční a odlehčovací služby
Náklady na vzdělávání/rekvalifikaci, v případě, že se jedná o vzdělání nutné k získání zaměstnání rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40520
11.7.26 06:48

Nadací je samozřejmě mnohem víc, když zakl. zvládá dělat účetnictví pro plátce DPH, tak zvládne si nadace najít na netu, pročíst podmínky, obepsat, obvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2360
11.7.26 07:01
@free333 píše: Více

Tyjo to jsem netušila. 8o
Teda myslím si o tom svoje.. ale pokud by zakladatelce pomohli, tak bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40520
11.7.26 07:09
@KKubula píše: Více

Jj, těch nadací je víc.
Bílý kruh bezpečí např. poskytuje poradenství obětem domácího násilí.

Ona splnuje podmínky pro psychické, sociální a ekonomické týrání, bych řekla…

Zařídila bych si na jejím místě datovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80433
11.7.26 07:29

A vzhůru do rozvodu, to na tom budeš stokrát líp. Budeš táhnout komplet bydlení, komplet děcka, to se budeš mít Jan Pánbůh ve Frankrajchu. Rozvedená, tři děti, zaměstnavatele budou stát ve frontě. Ženský, máte v hlavě řezanku? Co si to nejdřív trochu porovnat i z hlediska financí? Jojo, určitě to budou alimenty a superdavka, že jo.
Spadněte na zem a počítejte trochu. V první řadě práce - kancelářská myš po dvanácti letech doma, za zadkem tři děti. No, dejme tomu najde, a bude mít kolik? Čtyřicet? Dejme tomu, ale pochybuju. A to mluvím o hrubém samozřejmě. Plus k tomu minimální alimenty, protože tohle drobní zemědělci příjmy kdovijake nemají. Dávky, snad. A teď výdaje. Bydlení - nájem 2+1, energie. Ostatní náklady, jídlo, drogerie, škola, školka, samozr3jme minimálně ona pojistku. Oblečení. Doprava.
Jo, opravdu si rozvodem velmi polepší a zvládne to levou zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34332
11.7.26 07:37
@inkakřivák píše: Více

Jasný, lepší bude, když bude držet pusu a krok co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80433
11.7.26 07:41

@arinecka to říkám? Lepší bude, když začne počítat, a hlavně když si popravdě zhodnotí, co všechno ve skutečnosti platí on a co ona. Nezdá se mi, že by se na situaci dívala objektivně. A upřímně - v čem si pmouze, kdy6 se rozvede? Schválně, ty to víš? Prostě chladná hlava je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34332
11.7.26 07:44

A ne snad? Vidíš jí jako blázna, protože chce žít jinak. V čem si pomůže když se rozvede? Bude mít svůj život? To je špatně? Ona moc dobře ví, že to není jen tak, a je potřeba našetřit, mít práci atd. Máš přístup jako ten její chlap. Měla by být vděčná a nebrblat. Hm, parádní vyhlídky do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40520
11.7.26 07:47

Na ten rozvod bych spěchala kvůli kombajnu za 400 000, na který manžel nemá a chce si půjčit v rodině.

To by pro mě byla poslední kapka, protože pak bych ho splácela i já, když by nákup proběhl v manželství.

Kdyby nehrozilo toto, souhlasím, že by šlo nějakou dobu vydržet a něco si našetřit a více se připravit na odchod, ale chlap už to má rozjednané.
Zakl. názor mu je fuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80433
11.7.26 07:56

@free333 myslím si, že ona potřebuje hlavně jít do práce. Nic jiného. A bohužel, pochybuju, že rozvod by stihla dřív než on ten kombajn. Nevím, nikdy jsem se nerozvadela, ale hádám to nějaký čas trvá.
@arinecka jo, bude mít svůj život. A jaký krásný. Bude sama, bude obracet každou korunu, kterou ani nemá, bude lítat mezi prací, a domácnosti a dětmi. Prostě 4ikam, že má přemýšlet. Ne hurá do rozvodu.
Navíc jo, on ten chlap asi zase úplný satan nebude. V zemědělství fakt velké peníze nejsou, to by ti řekl každý takový, co hospodaří na pár hektarech. Je to rizikové a namáhavé. A je vidět, že si práci hledá - opravy strojů, komu by mohl posekat, aby se ten kombajn vyplatil. Platí bydlení, platí i část jídla. Kolik žen tu píše, že mají oddělené finance, on platí bydlení, ona zbytek, a je to ok. Tady důvod k rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34332
11.7.26 08:10

Já chápu jak to myslíš, ale chce prostě žít jinak, a já to fakt chápu. Starost o děti přece není jen na ní, i on je rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
11.7.26 08:13

@free333 Tak to není jeho první půjčka, jestli sis četla první příspěvek i ty další, tak už si párkrát někde půjčoval. Bůhví kde a jak moc jsou všichni zadlužení :nevim:

A spěchat v tomhle případě nemá cenu, to je s dost velkým křížem po funuse, kombajn může mít bez problému do konce příštího týdne u nich na zahradě, pokud mu půjčí rodina, tak se stačí spojit s kupcem a co týden, klidně zítra může mít další hračku. Předpokládám, že kombajn je starý bazarový, nový stojí miliony, takže to kupuje z bazoše, už zítra s tím může brázdit pole :nevim:

Matka o třech malých dětech, která je závislá na přidavkách na děti, i přesto, že jsou kompletního rodina, by měla nejdříve řešit práci, pak rozvod a kompletní osamostatnění. Inkakřivák má pravdu, nejdříve počítej, pak se rozváděj, jinak je to z bláta do louže a z toho bahna se bude vyhrabávat extrémně pomalu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4103
11.7.26 08:29

@free333
lehké OT - Nic ve zlým, ale všichni tady plivou na Babiše, jaká je to sv…, ale prachy z Agrofertu nesmrdí. Docela pokrytecký. Takže nejprve bych se situací seznámila vlastní rodinu a udělala s rodiči bojovou poradu, co dál. Ovšem osamostatnění, tedy rozvod je pro ni s 3 dětmi krajně rizikové. Kde bydlet a hlavně jak na vše vydělat. Zaměstnavatelé se o ni patrně prát nebudou. Plus logistika každodenního života. Takže bacha na to, aby na tom nebyla ještě hůře než nyní. Na nějaké dávky a a finanční pomoc zvenčí bych nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4103
11.7.26 08:35

Přesně tak, máš pravdu.Do puntíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
11.7.26 08:38

@inkakřivák a do práce se zakladatelka moc nehrne. Že prý něco na doma, jen na cast uvazku. A teprve teď bude asi něco shánět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí