Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ircav píše: Více
Peče proto, že neumí říct ne, už se to tu řešilo, ale ano máš pravdu, měla se na to vys…
Na dovolenou jeli za bonus, který dostal její manžel za jejich děti. Vymyslel tu dovolenou a ona chtěla dětem něco dopřát, kdyby řekla, že ne, nechal by si ty peníze pro sebe a rozfofroval zřejmě za osivo, nebo další věci do podnikání, ze kterého ona má prd.
Psala, že jedna dcera teď ve čtvrté třídě dostala samé jedničky, půjde tedy do páté, pokud je nejstarší a pokud se všemi byla cca 3-4 roky doma, tak bych to tipovala 3,7,11, nebo 4,8,12.
Píše, že nemá sílu a čas odpovídat na vše. Ale zároveň praktický jede jako kolovrátek pořád to stejné dokola ![]()
@miss_teeque píše: Více
A nebo peče, protože má ráda synovce a nechce aby byl zklamaný, třeba to pro ni není taková zátěž, je na to šikovná a baví ji to?
Zase není nutné šťourat do všeho…
@jita22 ja bych na to nereagovala, kdyby napsala, ze toho má dost a ze manzeluv bratr podporuje koupi kombajnu nebo co to je za stroj. Dělá blbce všem. Měla by se naučit říkat ne.
@Tlačenka-fuj píše: Více
Jasně o někoho kdo ma v životopisu díru 17 let se určitě zaměstnavatelé poperou. Ona potřebuje začít už teď s něčím co má nějakou perspektivu. Už vcera bylo pozdě, respektive tak před 6 lety. Aspoň na částečný úvazek.
@jita22 píše: Více
Já narozdíl od jiných do všeho nešťourám a její příspěvky jsem četla všechny, proto se jí narozdíl od jiných neptám na to, co už tu zaznělo. Myslím, že jsem jedna z mála tady, co se jí snažili nějak poradit, aniž by jí shazovali, honili si na ní ego, nebo jí zesměšňovali.
To, že neumí říct ne, že má potřebu se všem zavděčit o sobě řekla sama.
Bratr manžela je podle mě stejný d-ebil jako manžel sám.
@miss_teeque píše: Více
Nemyslela jsem že ty konkrétně šťouras, ale že už je to zbytečné až ubližování těmi otázkami.
S poslední větou souhlasím, ale jeho děti mít ráda může.
Já vím. Teď je to na zakladatelce.
Hodně lidí tady mělo pravdu, ale hodně lidí jí křivdilo. Pokud je v takovém vztahu cca 12 let, kdy je neustále gaslightována, že to co si myslí je špatné, že její úsudek není správný, tak tomu sama uvěřila. 12 let manipulace, ponižování a zesměšňování ze strany manžela a její předešlá výchova udělaly svoje.
Ale chce z toho ven, ví, že takhle už žít nechce a nechce aby tak žily její děti.
To je první krok, nastavit si to v hlavě, že takhle už ne. Prioritou teď je udělat si finanční polštář i kdyby to měla být jen brigáda, nebo půl úvazek a pak se posunout dál.
Zakladatelko nestyď se a přijmi materiální pomoc, kterou ti tady holky nabízí. Je to pro tvoje děti a aby jste se měli vy čtyři dobře.
Na toho narcise bych se vyprdla a tak jak jsem ti psala už dříve: Vytvoř si finanční rezervu a už nic neinvestuj do něj ani do baráku. Doufám, že za ty cake pops ti švagr proplatí aspoň suroviny, pokud to neberou jako dárek od tebe k synovcovým narozeninám, ale jen jako službu.
Všem bych řekla pravdu jak to je, že tě 12 let finančně zneužívá a že už stačilo. Je to jeho ostuda.
Jak ti tady některé psaly, že už je pozdě bycha honit tak ne, není. Je super, že ses odhodlala.
@Tlačenka-fuj píše: Více
Souhlasím. Myslím si, že toho má zakladatelka při tomto zápřahu opravdu hodně. Děti, domácnost, zahrada, účetnictví, evidentně se na ni obrací i manželova rodina, s kde čím… Chlap ji s ničím nepomůže, na dětech mu nezáleží…
Dost pochybuji o tom, že kdyby nastoupila do práce na plný úvazek, že by chlap zastal část její práce doma. Mám z jejího popisu dojem, že ona je mu ukradená, proč by „jí“ tedy měl s něčím pomáhat?
Myslím si, že on jede v nastavení, že vše kolem dětí, domácnosti, pěstování zeleniny…, je ženská práce.
Kromě toho si myslím, že i on toho má dost.
Navíc nevím, jak otce donutit, aby vyzvedával děti ze školy a školky, staral se o ně, věnoval se jim, učil se s nimi… Bohužel zakladatelka na něho nemá ani žádné „páky“. Takže by chodila do práce na plný úvazek, plus by k tomu dělala stejně vše, co dělá. Pokud by se zhroutila, nikomu by tím nepomohla, hlavně dětem ne.
Moc nechápu ty hejty na ni, že je 12 let doma. Je přece dobře, když se matka věnuje naplno svým dětem. Ona je podle popisu dost skromná, myslím, že by jí stačilo málo. Především chlapovo uznání, láska k ní i k dětem a společné rozhodování o financích. Chápu chlapa, že chce koupit stroje, aby mu ulehčily práci, ale měl by při tom myslet i na uživení rodiny. A hlavně tu rodinu nezadlužit (což už udělal), z čehož bych měla největší strach.
Podle popisu zakladatelky jsem pochopila, že nejstarší dcera dokončila čtvrtou třídu - je jí tedy 10 (případně 11, pokud by měla odklad), druhé dceři bylo v lednu 8 a synovi jsou 3+. Do školky asi půjde, až ho budou ochotni vzít kvůli ABKM, což se díky vyšetřením přibližuje? ![]()
Ano, zakladatelka udělala hodně chyb (ale kdo z nás v životě žádné chyby neudělal), kterých si je vědoma, ale to není důvod, aby se k ní kdokoliv choval ošklivě. U nich je viník především manžel - svým chováním ke své rodině, finanční negramotností a neochotou se o rodinu postarat. Drží zakladatelku „v šachu“, protože ví, že se třemi malými dětmi a bez peněz, od něho bude těžko odcházet.
Zakladatelko, Ty se nemáš za co stydět. Podle popisu jsi hezká, chytrá, schopná žena. Stydět by se měl především ten pán, který si říká Tvůj manžel. Padlo tady hodně rad, často protichůdných, ale na dosti z nich něco bylo. Ty se musíš zamyslet, které z nich jsou proveditelné v Tvé situaci. Ale prvním, čím bych začala, by bylo, svěřit se svým rodičům. Bydlet u nich s dětmi sice nemůžeš, ale třeba by Ti mohli pomoct nějak jinak. Ale i kdyby ne, alespoň na to všechno nebudeš sama. Jak se říká sdílená radost je dvojnásobná radost, sdílený smutek je poloviční smutek. Držím Ti pěsti. ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak ty toho asi málo neděláš. Ale pokud to není oceněno, vyprdla bych se na některé věci a raději dělala přivýdělek. Ocenění myslím tím, že sama nemáš peníze a ani poděkování doma třeba.
To doučování je asi nejlepší volba on line. Normálně si dej inzerát na stránkách doučovatelů.
Taky mi teda vrtá dost hlavou to, že jako proč se vůbec do rodinných financí pletou peníze k podnikání? On jako OSVČ by měl mít nějakou částku jako svou " výplatu" plus když by bylo něco navíc může si dát bonusy.
Nejvíc bych se teda bála, aby pro rozvodu jsi nevyfasovala spíše ještě dluhy! To bych prověřila.
Moc nerozumím tomu proč dite s alergii nechtěli vzít do školky. Měla sem děti ve třech školkách a vždycky tam děti s alergiemi byly taky. Pokud bylo v jídelníčku na ten den co nemohli jíst tak nosily maminky nejakou náhradu, nebo se dalo vzdycky nějak domluvit, ze dítě dostane něco jiného.
@Prelesta píše: Více
no to „i on toho má dost“ - co on dělá od října do března? je to zemědělec přes pole, na těch se v zimě nedělá nic - takže celou tu dobu by měl prostor na vyzvedávání dětí, jiný přívýdělek atd. atd.
@JancaS84 píše: Více
přesně, to je blbost, snad většina dnešních dětí má nějaké alergie, to by školky zely prázdnotou, kdyby nebraly děti s alergiemi