Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
11.7.26 13:06

Doučovat angličtinu můžeš i online, vůbec nemusíš odcházet z domu. Spolubydlící od kamarádky si takhle vydělávala slušné peníze při studiu. Brala si 200 na hodinu a měla 10 studentů týdně. Bylo to za doby covidu a nouzáku. Nemusela nikam chodit a mohla být doma. To by ti pomohlo dost, že bys nemusela odcházet z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
11.7.26 13:06
@Dahlia0409 píše: Více

To mas to samé dotaz - kdy jde dítě do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 13:09

@Dahlia0409 úplně vše co každá žena? Vařím, uklízím, peru, starám se o 3 děti, které jedí co 2-3 hodiny, věnuji se jim, dnes třeba k tomu vaření peču pro manželova bratra cake pops, protože jeho syn má narozeniny a volal mi zda mu něco můžu upéct, pak musím udělat věci venku, jako vše zalít, potřebovala bych vytrhat plevel ale to asi dnes nestihnu, protože odpoledne je ta oslava, nakrmit ovce, králíky. Nestíhám a do toho otázky, které se opakují a mě už nebaví na ně odpovídat, protože se na tom nic nezmění. Napsala jsem, že ten kdo má tip na cokoliv, tomu ráda odpovím na 100 otázek. Ale odpovídat proč si myslím že umím anglicky mi přijde zbytečné, takže ano po tolika stranách jsem už ujela což mě mrzí a omluvila jsem se. Ale nebudu dál odpovídat na zbytečné otázky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 13:10

@miss_teeque náhodou nevíš jak se k tomu dostala? Jako že měla inzerát a lidé se jí sami ozvali? Nebo nějaká firma? To by bylo super

• Citovat
  • Upravit
16624
11.7.26 13:11
@Anonymní píše: Více

Tak je to konverzace a i dotaz na běžný den může pomoct třeba něco změnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 13:17

@Dahlia0409 jak to změní mou situaci taková otázka? Že mi někdo taky řekne že se plácám doma co si stěžuju? Slyším to pořád doma a to mi stačí 🙈 ale třeba potřebuju otevřít oči, že toho dělám málo a mám přidat a stěžuju si zbytečně, protože jsem po 12 letech doma znuděná a nevím co roupama. Pokud se moje reakce někoho dotkla omlouvám se, ale mám toho dnes na práci dost a nestíhám.

• Citovat
  • Upravit
16624
11.7.26 13:25

Tak těžko se něco řeší po 12 letech, ale pořád se dá třeba něco nějak upravit :think: Každý fungujeme jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.7.26 13:26

No, já si umím představit, že toho máš doma hodně. Už jen ty 3 malé děti dají zabrat…, k tomu práce v domácnosti, na zahradě…, účetnictví pro rodinu… Jenomže, jak budeš zvládat chodit při tomhle zápřahu do práce? Já bych fakt pár let počkala, než děti trochu vyrostou a našla si zatím jenom lehčí brigádu. I kdyby sis odkládala jen 1500 Kč měsíčně, za 5 let to je 90 tisíc. Pět let uteče, děti budou větší, samostatnejsi a ty se budeš moc poohlédnout po lepší práci a z tohohle manželství se vysvobodit. Máš sociální sítě? Mohla bys rozhodit nabídky třeba na doučování. Mohla bys z domova doučovat, třeba účetnictví nebo pro nějaké menší děti anglickou konverzaci… Já taky nejsem učitelka, ale doucovala jsem pár dětí na prvním stupni ZŠ… A to mám „jen“ maturitu. Vybrala bych si tu cestu, která je pro tebe v tuto chvíli nejvýhodnější. Opakuji, musíš myslet na sebe. Musíš mít čas trochu odpočívat. Tělo ti dá časem najevo to, jestli jsi v jednom kole a na sebe čas nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
11.7.26 13:28
@miss_teeque píše: Více

to sice ano, ale na starém noťasu, bez sluchátek a slušného mikrofonu se šnečí přenosovou rychlostí by do vybavení musela zainvestovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
11.7.26 13:31
Špatně sis to vyložila. Nemluvila jsem o účetnictví, ale o mých osobních zkušenostech týkajících se toho, jak kdo dokáže ohodnotit svou úroveň anglického jazyka. Také jsem psala, že někteří lidé nemají sebereflexi a dodala, že tím nemyslím tebe
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11675
11.7.26 13:35

A co třeba občas něco upéct a tím si přivydělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22282
11.7.26 13:41

@Tlačenka-fuj už vypadla z praxe a sociálních vazeb na třináct let, když ještě pět let bude někde roznášet letaky, tak už jí bude čtyřicet pryč, pracovní praxi nulovou. Na juniorské pozice vezmou raději někoho hned po škole a na seniorské nebude mít žádnou praxi, kterou bude moci prokázat. Dělat účetnictví manželovi je fajn, ale není to v žádném případě kvalifikace pro účtování kdekoliv jinde. Navíc v době, kdy základní administrativní úkony přebírá AI. Měla by si začít po kouscích budovat kariéru už teď, jjnak se už nemusí nikde zapracovat a nekvalifikovanych šolichů zůstane už napořád a nikdy to nebude na to, aby se postavila na své nohy.
Ozvat se zjevně umí, jak ukazuje tady. Zase úplně tak submisivni hodná holka, co si nechá vše líbit, to nebude. Teoreticky má šanci se prosadit někde v korporátním světě.
Tedy když se dozvíme, který rok půjde to dítě do školky. Odhaduji, že tohle září to nebude, to už by dávno zjišťovala situaci na pracovním trhu a běhala po pohovorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.7.26 13:59

Prvně to dělala přes agenturu, nebo nějaké středisko, ale zjistila, že ta co jí to zprostředkovala, si brala větší část jejího „honoráře“, respektive si za to agentura brala 400 za hodinu a jí dávali směšnou částku. Tak šla na volnou nohu a ano, myslím že si dala inzerát, nebo nechala letáčky ve škole. Nedělala jen angličtinu ale i matematiku. Vyzná se celkem v PC tak vysvětlovala přes sdílenou plochu ty příklady atd. Ti rodiče si to pak mezi sebou řekli a nabrala si více klientů. Myslím, že by mohla mít těch dětí i více, ale chtěla tomu věnovat jen 2 hodiny denně a o víkendu mít klid. Nevím jestli to dělala přes Skype nebo Teams.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
11.7.26 14:12

Proč pečeš na žádost manzelova bratra v téhle situaci? Bych se na něj zvysoka…snad má dítě svou mámu. Nemusíš odpovídat, jen se zamyslet. A je fajn, ze jsi mluvila na dovolené anglicky. Že si ji tedy můžete dovolit…v situaci, o které píšeš. Jako mně je to jedno, chtěla jsem pomoci. Nebudu nikoho shazovat, není to jednoduché. Na otázky, které se opakují, nereaguješ. Jen píšeš, ze nemáš čas odpovídat. Místo této věty stačilo napsat, kolik je těm dětem a kdy jde nejmladší do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.7.26 14:13
@Rosebery píše: Více

Já mám noťas za 10K a je celkem slušný. Mám ho hlavně ke studiu. Teď to zdražilo hlavně kvůli grafickým kartám, ale zakladatelka nechce pařit hry, bude to mít na online spojení a doučování.
Sluchátka s mikrofonem jsou nejlevnější za 500,–. Může si to vzít na splátky, nebo si půjčit od rodičů a splácet jim… Vždycky je cesta, stačí chtít a odhodlat se. Za pár měsíců tu částku bude mít zpět a ještě víc, když bude šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí