Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11698
11.7.26 11:42
@Anonymní píše: Více

Tak to už je taky něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
11.7.26 11:42

Takže angličtinu aktivně používáš, mluvíš? Protože ono je sice moc hezké, že jsi měla z maturity 1 ale to už je nějaký ten pátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
11.7.26 11:47
@izabe píše: Více

Kdyby pátek. Ono je to spíš tak 15 až 20 let zpátky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
11.7.26 11:49

A mate na majetku dluhy? Kolik dluzite v ramci SJM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
11.7.26 11:57
@karkarka píše: Více

Neboj, to vím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
11.7.26 12:02
@izabe píše: Více

To je to, o cem mluvím. Občas doučuji angličtinu, a první co slyším je, děti mají ve skolee z angličtiny jedničky. A nebo dospělí řeknou, že maturovali za 1 nebo 2. Ale v praxi to pak dost kulhá. Zrovna tak na pohovoru. Ale když je v životopise uvedeno B2, C1 ( zvlášť bez zkoušky), tak se bohužel občas přijde na to, že ten člověk nemá sebereflexi. Čímž nechci říct, ze ji nemá zakladatelka. Taky každá pozice taky vyžaduje jinou úroveň jazyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 12:07

Omlouvám se, ale já už nemám sílu odpovídat. Stejně všechno víte lépe než já, co umím, neumím, jak vypadám, že jsem stará, obtloustlá bába, zanedbaná, která se válí doma. Pokud pro mne máte tip na nějakou brigádu, práci atd. Ráda na vše pořádně odpovím v sz, ale takhle to pro mne nemá význam. Já odpovím, vy víte lépe, zase odpovím, vy víte. Vy co jste mi nabídly pomoc, tipy atd. Moc děkuji :srdce: Ani nevíte, jak moc to pro mě znamená – nejen materiálně, ale hlavně lidsky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 12:10

@Zvedava1 myslím že mám sebereflexe až až. Nikdy jsem nedělala že umím něco co neumím. Když něco neumím nebo se necítím že bych zvládla, netvrdím to. Proto jsem řekla že účetnictví sama zvládnu dělat OSVČ ne po 12 letech klasické firmě. Na to nemám, nebo možná bych se do toho dostala, ale musela bych mít nad sebou někoho kdo mi to vše připomene atd.

• Citovat
  • Upravit
8827
11.7.26 12:13
@Zvedava1 píše: Více

Právě, určitě je super, že jim to ve škole šlo, ale i tak je potřeba se tomu jazyku věnovat (mluvit, číst, poslouchat), ať to v té hlavě zůstane.

Já jsem se jen slušně zakladatelky zeptala, zda tu angličtinu aktivně používá (když maturovala před hooodně dlouhou dobou), ale zřejmě jsem si dovolila moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 12:21

@izabe ano dělala jsem vše co uvádíte, k čemu vám to teď pomůže? Napíšete mi, že to stejně nestačí a určitě nemám b2? Doučovala jsem známým syna k maturitě, svou dceru učím anglicky a mezi sebou spolu občas mluvíme v angličtině aby si jí to sedlo do hlavy, vysvětluji jí proč má co a jak používat. E-maily a rezervace mamce na dovolenou vyřizuji já v angličtině. Když je něco potřeba u manžela v aj taky já. Na dovolené teď jsem mluvila v pohodě v angličtině. Řešila jsem s nimi dopředu zda můžeme vzít 3 děti místo uvedených 2, po cestě a tam vše anglicky, nevím proč bych to neměla umět a tvrdit že ano 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 12:24

@izabe neříkám že tu obchodní aj jsem ani trochu nezapomněla, to asi i jo, ale běžnou aj pro komunikaci v aj zvládám. Čtu články v aj, rozumím v tv když nejsou titulky.

• Citovat
  • Upravit
8827
11.7.26 12:30

Mila zakladatelko, ja jsem se opravdu jen slušně zeptala, zda angličtinu aktivně používáš, protože jsi zmínila známku z maturity. Nechápu proč bych tady jako měla psát, že B2 ti nestačí apod.??? 8o pokud jazyk aktivně využíváš, můžeš to uplatnit při hledání práce anebo nějaké doučování - to je to, co bych ti poradila, nic víc, PROTO jsem zeptala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 12:42

@izabe omlouvám se za svou reakci, ale jsem už fakt unavená z toho odepisování, kdy odepíšu a stejně se dozvím že si to jenom myslím. Nebylo to myšleno nějak zle.

• Citovat
  • Upravit
11698
11.7.26 12:46

To doučování by mohlo být taky fajn, akorát to bude odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
11.7.26 13:02

Odpovídáš na část dotazů a ještě vyjíždíš :roll: Ano, nemáš to lehké, ale na slušné dotazy stejně bručíš, viz Co tedy přes den běžně děláš? Odpověď - Podle manžela se plácám doma. To už jsme četly fakt xkrát, ale to prostě byl normální dotaz :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí