Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
11.7.26 18:08
@Prelesta píše: Více

To nemyslíš vážně. O těch lidech vůbec nic nevíš a budeš tady spekulovat, že když neotehotněly hned ve 20, tak si za to mohou samy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
11.7.26 18:10
@Tarena píše: Více

A sklouzáváme do klišé: buď ráda, že vás nabije, nechlastá a netahá se s ženskýma'. Co na tom, že je nemá rád, ani manzelku, ani děti. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80431
11.7.26 18:11

@Zvedava1 já znám jednu. Nakonec už vubec do práce nesla, protože ji nikdo nezaměstnali. A pak už ani nechtěla. Jsem zvědavá, jak to bude mít s duchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
11.7.26 18:18
@Zvedava1 píše: Více

Ale zakladatelka už s ním tři děti má. Ptala jsem se: „Jak bys ale donutila muže, jako je ten její, aby Ti s dětmi, s domácností… pomáhal, respektive, aby se spolupodílel?“, když už ty děti jsou. :think: To, že by sis s ním děti nedělala, je zakladatelce k ničemu. Sama vidí, že udělala plno chyb. Ale jak na něho, aby nebylo vše na ní? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11069
11.7.26 18:22

No prave. Tady vzdy nekdo napise, ze je na tom nekdo hur, ze proc si stezuje. Mas dite co v noci nespi, tak mas byt rada, ze neni autista, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
11.7.26 18:30

Ne, myslela jsem to tak, že ty ženy, které plodí jako jabloně, většinou začínají brzy, když mají ještě plodnost vysokou a moc nad ničím nepřemýšlejí, takže si ji ani podvědomě neblokují obavami atd.

Je ale pravda, že pro koho je dítě životní priorita, moc odkládat by to neměl. Protože nejlepší věk matky pro první dítě je z biologického hlediska mezi 21 - 25 lety. To je prostě fakt. Ale jak si to každý udělá, je jeho věc.

Tou jabloní ale nemyslím zakladatelku, aby to nebylo špatně pochopeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.7.26 18:30

Je to úplně špatně. Peníze nemají být rozdělené na moje a tvoje (přece jste manželé, takže hospodaříte společně, ne?), ale na rodinu a podnikání. Z rodinných peněz se nekupuje kombajn a z firemních zase ne kachna na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6983
11.7.26 18:44

Přesně!!
A proto mi to celé nadává smysl.. Chytrá ženská, se vzděláním, nějakou tou praxí, vcelku pohledná.. Mezi dětma měla velké časové rozestupy (cca 4 roky, což je vcelku pohoda, plánováno očividně tak, aby nemusela makat).. Zároveň je to dostatečná doba, kdy se její manžel předvedl. A nic. Nepracovala, přivedla na svět 3 děti do mizérie, kterou popisuje..?
Všechny účetní kolem mne dál i s dětmi pracují, něco omezily, ale nějaké to minimum si ponechaly, a pak to pružně měnily dle potřeby. A ženská, co má něco v hlavě a nemá peníze? Kudy by její kroky vedly? Teď je tu vděčná za rady, bla bla bla… To ji fakt nenapadlo? De facto doma mohla mít vždy jedno dítě (další už v MŠ atd.). Nenechala by si v tom účtu ujet vlak, přivydělávala si, rozvíjela to, protože se její kolegové nemají vůbec špatně. Nevěřím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
11.7.26 18:51
@Lojzísek píše: Více

Ale ona nemá děti rovnoměrně po 4 letech. Nejstarší půjde do 5. třídy, mladší bylo v lednu 8 a nejmladšímu jsou 3 +. Před první dcerou pracovala na obecním úřadě na odboru dopravy (jestli si to dobře pamatuji :think: ), účetnictví dělala jenom manželovi (nevím, kdy ho začala dělat švagrovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16608
11.7.26 18:51

@stinga Tak když se narodilo nejmladší, nejstarší šlo do první třídy, je mezi nimi tedy tak 6 let, ne? Když je ve čtvrté třídě, tak má nejmladší max ty 4 roky přece, kde bereš 6 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22269
11.7.26 18:54

@Lojzísek pochopila jsem, že ona není účetní. Jen dělala účto manželovi. Jinak před dětmi vydávala na úřadu OP, což nemá s účetnictvím vůbec nic společného. Ještě tedy dělá účetnictví bratrovi za tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6983
11.7.26 18:56
@Prelesta píše: Více

Ale to je přeci fuk, minimálně mezi druhým a třetím prostor byl a v té mizérii s dětmi žila, chlap stál za 2 ho-na, úlet, extrém v mnoha ohledech. Tak hurá na třetí dítě? A po 12 letech přijde vystřízlivění a nějaká reflexe situace? Pokud je tohle pravda, měla by předně navštívit psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6983
11.7.26 18:57
@mado píše: Více

Psala, že má sš a voš ekonomické vzdělání se zaměřením na účetnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22269
11.7.26 19:01
@Lojzísek píše: Více

Víš, co vše se za dvacet let změnilo a co všechno už je z hlavy pryč, když se tomu nevěnuješ.
Kdybys před dvaceti lety maturovala z chemie a pak se tomu nevěnovala, tak taky nejsi chemik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6983
11.7.26 19:03
@mado píše: Více

Tak jasně, o tom píšu.. Tohle přece si přeci každej normální člověk (natož účetní!) spočítá. Zvlášť, když není peněz na rozhazování. A nezahodíš vzdělání..
Znám desítky účetní, manžel s nimi úzce pracuje. A tohle je sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí