Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16608
11.7.26 19:17
@stinga píše: Více

Známá šla na zápis s dítětem s tím, že má BZL dietu. Jediné, co se řešilo, že nikdo zrovna s touto dietou není, že by dodávali z jidelny jídlo pro víc dětí, tak že bude dítě dostávat jídlo z domu. Rozhodně ho nikdo skrz to neodmitnul :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
11.7.26 19:20
@884135 píše: Více

Kolegyně z práce chtěla vždy jen jedno dítě a to holčičku. Otěhotněla a když se dozvěděla, že je to kluk tak byla strašně zklamaná a řekla, že teda půjde do dalšího dítěte a snad to už teda vyjde. No a teď je celá šťastná, protože z ultrazvuku je jasné, že bude mít holku. A jo, kdyby to ani teď nevyšlo, tak by do toho šla ještě jednou….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78355
11.7.26 19:22
@Tarena píše: Více

kterého? toho z dějepisu nebo tady na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78355
11.7.26 19:23
@izabe píše: Více

jo ale nemá za manžela burana, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
11.7.26 19:24

Nemyslela? **Možná, že kdyby se Tvé kamarádky začaly snažit po dvacítce nebo hned po VŠ****, - tohle je dost drsné hodnocení na to, že o nich neví VUBEC nic. V mém okolí mám několik nedobrovolně bezdětných párů, a cestují právě proto, že to dítě nemají. Ne proto, že chtějí nejdříve cestovat, a dítě až někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78355
11.7.26 19:26
@Zvedava1 píše: Více

a kolik jim je? 20+ nebo 36+?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78355
11.7.26 19:32
@mado píše: Více

tak nemusí být účetní, důležité je, že to umí, musí znát předpisy a vzdělávat se, vždyť to na FÚ kontrolují, dále musí znát zákony, znát požadavky OSSZ - člověk, který vede OSVČ účetnictví, nemůže být žádný „blbec“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
11.7.26 19:42

To nemá, jen ten “hon” na vysněné pohlaví dítěte mi prostě nepřijde ok. Stejně jak chlapi musí mít syna, protože následník rodu a kdo ví co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4103
11.7.26 19:58
@izabe píše: Více

To je tak když ženská myslí jen spodkem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80431
11.7.26 20:00

@stinga pokud nemáš podvojné účetnictví, je to brnkacka. Dělala jsem to pro nás celých třicet let. Jednou za měsíc jsem sedla, a všechno naházela do počítače - příjmy a výdaje. V mezidobí jsem maximálně udělala faktury. Na konci roku jsem to celé nahrnula kvuli daním dál. Absolutně žádný problém. Danar zpracoval, já podepsala, poslali jsme papíry, vytisklo deník a seznamy, nastavila jsem nové zálohy a hotovo. Nic složitého. Jo, jen když se mi zatoulala pár korun, to byla paráda potom. Ale jinak? Půl dne za měsíc a nebylo co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78355
11.7.26 20:05
@inkakřivák píše: Více

no a právě proto by tohle účetnictví mohla dělat pro více OSVČ, měla by nějaké své peníze, ale to by nesměla být diskuse vylhaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
11.7.26 20:10
@Zvedava1 píše: Více

Psala jsem MOŽNÁ. To za prvé. Za druhé jsem psala, že „…ale často tady čtu, že si má člověk nejdřív užít, cestovat, budovat kariéru… Že na děti je času dost…“ Což si třeba já osobně nemyslím. Hodně se to tady vyskytuje. Obzvlášť, když nějaká uživatelka napíše, že si chce po 20 pořídit dítě. Někdy, i když už těhotná je. :nevim: Takže to nepřekrucuj. Dokonce tu někdo posílal asi 26 letou? těhotnou na potrat, s tím, že kdyby potom nemohla otěhotnět, může jít na umělé. 8o

Ale HLAVNĚ, proč jsem to tak napsala, bylo podivení se nad nespravedlností, proč některé rodí jedno dítě za druhým na první dobrou, i když se nedokáží ani postarat, a jiné mají problém, i když jsou vystudované a zajištěné. Tak jsem reagovala svým názorem, že dost často takové začínají brzy a nijak moc nad tím nepřemýšlejí (četla jsem o dost párech [a také o někom slyšela], které nemohli počít, a když to vzdali, nebo adoptovali, povedlo se - psychika je mocná).

Mimochodem, nebyla jsem to já, kdo tady začal psát o nějaké nespravedlnosti. A opět to není první diskuze, kde má rodina s více dětmi nějaké problémy, aby se nenašel někdo, kdo do toho zaplete neplodné páry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24604
11.7.26 21:39

Zakladatelko, máš v úmyslu se s celou tou situací svěřit rodičům?
Mají možnost vám pomoci - finančně, hlídáním, stěhováním?
Sama to těžko dáš. Odchod z domova bude něco stát, časem třeba budou dávky, možná alimenty a určitě majetkové vyrovnání, ale na ten rozjezd prostě potřebuješ pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí