Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše: Více
Jak pověsí? Ty bys svou dospělou dceru nepodpořila?
@jita22 píše: Více
však matka ji dávno podporuje, kupuje jí šaty, dává jí oblečení pro děti a peníze na narozeniny a svátky
Mně se líbí, jak se to tu přelívá. Chvíli je chlap tak strašný hovado, že zakladatelka životem s ním spáchala neodčinitelnou chybu, otročí pro něj zadarmo a děti určitě vyrůstají nezaopatřené a polodivoké. A pak je zas vlna názorů, spekulujících o tom, jak se z aktivní ženy stala oplácaná buchta trávící moc času okolo dětí a vylévající si na chlapovi frustraci. Ani ty papíry mu bez keců neudělá a předstírá, že je to práce.
Tak jako tak, ona dělá všechno špatně. A toho dobrého dělá málo. A navíc určitě lže, protože okamžitě neopravila tvrzení ve spodní části strany 39 tohohle vlákna.
Jako jo, určitě je možný, že jsem naivní, ale zrovna tahle diskuze mi přijde úplně uvěřitelná.
Zvlášť v kontextu místního obsahu.
@yumyumky píše: Více
zato tvrzení z prvních stran diskuse opravovala jak se jí to zrovna hodilo, viz příjmy a výdaje, nejdříve 7500, pak 12000, pak ještě přišel dědeček s 50 000, zvířata na maso ne, pak zvířata na maso ano, dítě nemůže do školky kvůli ABKM,
možná takhle žije, ale pokud při tom lže, přestává to být věrohodné
@stinga píše: Více
Kdybych já sem kdy přišla s podobnou diskuzí, tak se asi nedožiju třetí strany, protože si kolikrát musím odpočítat, kolik mi je let ![]()
Ale vážně. Ona si sem přišla postěžovat, ne se obhajovat u soudu. Ohledně těch nesrovnalostí jsem zkoušela sledovat tu s věkem dětí, a to se ukázala být blbost, byť jste ji tu obviňovali po dvě stránky. Přiznávám, že na analýzu jejích tvrzeních o příjmech se už úplně necítím.
@stinga píše: Více
Pochopila jsem z toho, že chlap sice nakupuje v Kauflandu, ale převážně pro sebe a nešetří na sobě. Je mu většinou jedno, co je potřeba koupit domů nebo dětem.
S tím masem nevím.
Psala, že mají krávy na telata, která prodávají, a potom, že mají maso v mražáku, ale nevím odkud. Třebá to má manžel jako protislužbu za opravení stroje nebo posekání louky…? Těžko říct. ![]()
@Tarena píše: Více
A co ti prijde nespravedlive? Nekdo vzdelany zajisteny = lepsi rodic?
Zakladatelka si nasypala asi tunu hliny na hlavu, chce z toho ven, uznala ze byla blba, a udelala hodne chyb, a stejne jede diskuze o kuratech, prasatech, vejcich
kravinach.
@Anonymní píše: VíceZdravím zakladatelko, posílám odkaz na web kde se nabízí doučování https://www.doucuji.eu/…am-doucovani
@inkakřivák v její situaci s prázdným účtem nemá co vzít do rukou. Potřebuje do začátku podporu. Třeba by rodiče rádi pomohli, půjčkou peněz na nezbytnou dobu, kterou by jim pak postupně vrátila nebo třeba by ji to pak „odečetli z dědictví“. O situaci rodičů více nepsala, jen že bydlet k nim určitě nejde. Tohle přece není žádné pověšení, je to pomoc v rodině dospělé dceři. Ona není alkoholik nebo gambler. Udělala chybu výběrem partnera a to není první ani poslední. Plus že to nechala tolik let být, do práce se nehnala a tři děti v takových podmínkách jsou už moc. Ale je si vědoma těchto chyb. Potřebuje životní restart. Bydlení je základ a to s nulou na účtu pořídíš.
Ohledně zvednutí zadku a pracovního uplatnění, obávám se, že to nebude slavné. Ta díra v životopise je obrovská a předešlá praxe ani kvalifikace nejsou závratné. Navíc úplně ztratila vazby na pracovní trh. Úroveň AJ nezpochybňuji. Flexibilní také moc nebude (časově) vzhledem k logistice kolem dětí. Za nepříliš kvalifikovanou práci, za plat AP nebo částečný úklid či co tu někdo psal, za to ty děcka sama neuživí. Takže musí stát dorovnat formou té super dávky, aby vůbec vyžili, ale bylo by to jen do doby než se vypořádá majetek v rámci rozvodu. Pak bude mít asi miliony (nevíme region ale dům, hospodářské budovy, možná pole?).
S alimenty ať raději nepočítá, buď budou kvůli společné péči žádné nebo kvůli nízkým výdělkům ex také nízké.
Nejhorší rada zde mi přijde „vydrž to ještě pár let a odkladej po tisícovce“. To je fakt terno, ona se šíleným vypětím dá pár tisíc stranou, rozbije se třeba lednice a ona z nouze za to koupí novou. Manžel řekne nemám/nedám. A je zas na začátku.
Na tohle měla využít dědictví od dědy, ale už je pozdě. Přestěhování, to je kauce, možná provize, žádný byt není zařízený tak, že přijdeš s taškou osobních věcí a bydlíte. Takže musí něco koupit (dětem matrace…), nevíme region ale i tak počítejme desítky tisíc Kč.
Skvělý nápad je bezplatný právník na rozvod. Ale podáním žádosti se může rozpoutat pravé peklo, proto nejprve potřebuje nějaký ten azyl.
@jita22 podpořila, ale vše má své hranice. U ženy co má 3 děti, bych čekala že se hlavně bude snažit sama. Ona by měla pomáhat spíš rodičům.
@Amandine Pronájem se dá sehnat bez provize a vybavený byt není výjimkou. Vždy se dá začít i s pomocí různých nadací atd. Tady by ale bylo fajn, kdyby mohla pracovat a vydělala si peníze na nějaký základ. Je třeba si uvědomit, že otec může chtít společnou péči a ona musí mít pro děti zázemí. Otázka taky co chtějí ty děti! K té práci – dá se sehnat z domova třeba i to účetnictví nebo administrativa. Kamarádka teď akorát dělá pro menší firmu administrativu z domova. Platí ji týdně a je spokojená.