Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše: Více
Nikde jsem neřekla, ze bude platit min. A ať se s ním okamžitě rozvede.Na tom se dokola točíš ty. Napsala jsem, at svůj případ zkonzultuje s právníkem, ať ví, na co se zaměřit, jak se nachystat. A zajímalo by mě, co jí poradíš, jak má zajistit, aby se nestalo az si najde práci, aby chlap neřekl, už nebudu platit nic. Pak by neměla z čeho našetřit…
@inkakřivák píše: Více
Už si nepamatuju, zda dokonce nepsala, že ty peníze nebo část peněz po ní chtěl. A jak píše @jita22, když po něm chtěla peníze, odkazoval ji pořád na to dědictví, jak kdyby to bylo minimálně 500k a ne 50.
„Leží mu v žaludku“, protože on z těch peněz nic nemá, ve smyslu, že by si je přidal na kombajn, nějaký jiný stroj nebo prostě pro své potřeby. Viz ten daňový bonus, kdy z necelé poloviny zaplatil dovolenou a zbytek si nechal bez jakékoliv diskuze.
Zase bych neziskovky tak nepřeceňovala. Známá v těžké životní situaci se obrátila s urgentním problémem na určenou neziskovku a dostala mail obecných rad a možnost konzultace právníka za několik měsíců. Kdy už to bylo úplně zbytečné. Žádná neziskovka nezačne hned sypat peníze a hned se zabývat případem.
@mado píše: Více
Však nikdo nepíše, že má po nich chtít peníze, ale radu. Známá neziskovku takto využila, a poradili jí (základ, aspoň se v problému zorientovat). Tak jo, ať nedělá nic, to bude nejjednodušší.
Jedna známá takhle žila s takovým zemědělským bláznem. Nevím jak to měli s financemi ale on chtěl pořád další děti ( syna měl hned 1.). Ale hlavně ji hlídal, že nemohla z domu. No rozvedla se po 3 dětech asi po 10 letech. Pomohla ji tenkrát máma a sestra. Ale úplně ji zachránil teda nový chlap s financemi. Ona začala dělat zákusky a pracovat v kavárně.
Zakladatelce možná poradit to doučování on- line a nic mu nepriznávat. ( Stejně není doma). Třeba tak 5* týdně za 250. Každý den jednu hodinu. Na tom ušetří víc než na práci. Ale jde o to zda má někdy klid na to.
Protože fakt je, že co když řekne, že vydělává tak ať platí obědy a když je chlap nezaplatí tak co ona udělá? Asi je nenechá bez obědů?
@Anonymní píše: Více
Já se neptám, co si o tom myslí tenhle trotl. ![]()
A myslím, že i pro tebe je důležité dívat se na věci ze svého vlastního pohledu a nesrovnavat ho s tím jeho. On je to hrozně silný reflex, okamžitě najet na „ale manžel si myslí“ nebo „ale manžel by řekl“, ale dá se toho postupně zbavit. Respektive je to nutné. ![]()
@Lucy75 píše: VíceSouhlasím. Je to absurdní. Speciálně, přihlédneme-li k tomu, že o pohlaví dítěte rozhodují spermie. Takže každý chlap co chtěl syna a nemá, může vinit leda sám sebe
@stinga píše: Více
Hele já bych konkrétne tuhle organizaci o nic nežádala, protože jak někdo psal, že jejich peníze nesmrdí, tak mně jo. Na druhou stranu nesoudim nikoho, kdo se na ně v nouzi obrátí, aspoň vrátí nepatrnou část toho, co nakradli.
@Zvedava1 píše: Více
Však na toho právníka byl pořadník několik měsíců, což pro ni už nemělo význam. Šlo tam o zdravotní stav a o dny. Žádné peníze nechtěla.
@jita22 píše: Více
Však mu o něco ch nemusí říkat.
A co tedy konkrétně radis ty? Má odejít a doufat, že ty peníze někde najde? Mají ji živit rodiče i s dětmi?
Příspěvek upraven 12.07.26 v 15:18
@miss_teeque píše: Více
Ještě doplním to, že takové ženy nemusí být vyloženě vychovávané v módu „hodná holka“. Já tedy rozhodně nebyla (i když nemůžu říct ani opak), ale zase jsem byla vcelku nedobrovolně (a poté dobrovolně, ale to už byla spíš z rezignace) izolovaná a nikdo v rodině mě nepřipravil na reálný život a hlavně reálné lidi a jejich možné motivace.
Navíc k tomu může být i neurodivergence (třeba autismus) a je vymalováno
Hlavně v případě autistek, které jsou až do dospělosti extrémně naivní a bez zkušeností, a onen vývoj osobnosti mají dost opožděný. A pokud takové byly i jejich matky (jako že většinou ano, protože je to dědičné), tak je nabití držky narcistickým partnerem a manipulátorem téměř nevyhnutelné. Tohle jsem zažila a viděla kolem sebe tolikrát, že to beru jako zákon. Bohužel.
@LunaP píše: Více
No jako najít si (dajného) chlapa a až potom se rozvádět bych v tomhle případě i doporučila. I kdyby to nevyšlo, mohl by ji dostat z největšího srabu, a to jak finančně, tak psychicky. Ale to by musela sakra dobře vybírat…
@WhiteCrow píše: Více
Jistě, na ženskou s 3 dětmi, nezaměstnanou, s pár korunama v kapse a problémovým budoucím ex se stojí fronta. To bude podobný zoufalec, co nemá koule na normální ženskou a čeká, že mu bude vděčná. A až ji z bytu i s dětmi vypakuje, tak bude na ulici.