Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3897
12.7.26 16:41
@884135 píše: Více
Čekala jsem tenhle argument :) A je sice pravda, že zakladatelka se svými závazky a nulou na kontě není žádné terno, ale někteří chlapi hodnou a snaživou ženskou ocení. 3 děti jsou dost, ale ženy se 2 dětmi s nalezením nového partnera problém obvykle nemají, pokud ho chtějí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
12.7.26 16:42

Amen. Prostě pokud chce odejít, tak na to musí mít peníze.
@WhiteCrow však nemusí mít zrovna brýle za dvacku. Jenže ona nemá ani na ty obyčejné. Tak nemá cenu to řešit. Ale mohla by se domluvit s rodiči, že ji nějaké obyčejné zaplatí třeba k Vánocům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
12.7.26 16:43

@WhiteCrow to by mě i zajímalo, kde taková nerozvedena, bez peněz, se třemi dětmi, shání chlapa. Fakt jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78377
12.7.26 17:00
@inkakřivák píše: Více

na seznamce, tam najde, ještě větší ubožáky, než toho, kterého má doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
12.7.26 17:05

@stinga to leda. To si pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
12.7.26 17:07

@stinga no jako to je riziko. Kazdy nemusí mít štěstí jak moje kamarádka. A taky to může trvat dlouho. Ona nejdřív šla k sestře. Pak si našla toho chlapa. A byl o dost mladší, takže ji bral trochu jako maminku ocenil ty pečovatelské sklony. Ale bydlení je furt lepší ve 2.

Ale pomohl jí, jsou spolu 10 let a mají ještě holčičku. Ona ty první měla brzy po 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.7.26 17:17

Prosím neraďte jí tady vytloukat klín klínem.
Dopadlo by to tak, že opět a zase skončí jako submisivní ženská neschopná postarat se sama o sebe. Musí se spoléhat hlavně sama na sebe, ne na nějakého nového chlapa, který by jí měl zachraňovat. Za chvíli by skončila stejně.
Jak už jsem psala, tak takoví vychcanvi mají na takové ženské čuch.
Musí se naučit mít sama sebe a děti na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78377
12.7.26 17:19
@miss_teeque píše: Více

přesně, v její situaci je nesmysl hledat dalšího chlapa, jak se to říká „z louže pod okap“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80450
12.7.26 17:27

@miss_teeque @stinga no a jsme zase na začátku. Musí zvednout zadek, najít si práci, a jakmile to půjde, po troskách peníze odkládat. A až bude mít rezervu a bude mít aspoň na kauci a nájem na bydlení, hurá muže odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11665
12.7.26 17:33

Přesně, taky musí myslet na ty děti, které by z nového chlapa jistě nebyly nadšené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
12.7.26 17:42
@inkakřivák píše: Více

Ano, přesně tak.
Podle mého názoru většina žen dělá jednu velkou chybu. Spoléhají se místo sebe na chlapa.
Neříkám, že všichni jsou stejní, ale žena musí mít své vlastní úspory, aby mohla kdykoliv odejít, pokud je jí jakkoliv ubližováno a nemusela v takové mizérii držet sebe, a/nebo děti.
Ne nadarmo se říká, že by každý měl mít bokem šestinásobek svého platu.
Zakladatelka nemá ani těch 45 tisíc, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
12.7.26 17:45
@jita22 píše: Více

Nikdo nestojí o náhradního fotříka jen proto, že je neumí máma uživit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
12.7.26 17:46

Já jsem taky celkem jasně napsala, že by musela dobře vybírat, aby nenarazila na něco podobného :) To chce samozřejmě štěstí, určitou praxi a mít sebe na prvním místě, jak píšeš, což tam u ní ještě nevidím. Vůbec si nedělám iluze o chlapech a o tom, že je takových jako šafránu, já rozhodně ne :mrgreen:
Ale nic to nemění na tom, že pro ni nový vhodný chlap může znamenat určitou vzpruhu a podpořit ji v odchodu. I když je to samozřejmě rizikové, ale odchod to může značně urychlit.
Tohle jsem zažila i u sebe a mé partnerky, když odcházela od chlapa se 2 dětmi a doslova holou řití - taky jsem jí pomohla. Prostě se to děje. :)

Příspěvek upraven 12.07.26 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
12.7.26 17:47

Kdyby je totiž živil fotřík vlastní, tak nevznikla celá tahle diskuze, nu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
12.7.26 17:48
@WhiteCrow píše: Více

Obávám se, že při její naivitě, se kterou do manželství nejen vstoupila, ale i s podléhala manželovi ve všem, se zase stane lacinou kořistí dalšího vykutálence. Se třemi dětmi a prázdnou kapsou si ji namluví spíše zoufalec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí