Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdy jsem nerozuměla rodinám kde má každý své zvlášť. Nečetla jsem ani celý příspěvek ani ostatní, ale nechápu kdo takto může žít
@freeport píše: Více
Ale jo, proc ne. Pokud s tim oba souhlasi a oba maji dosratecne prijmy. Ale mit SJM, kde jeden nema dostacujici prijem a nedelit se o penize je silene.
Zakladatelko a jak se chová manzel k dceram a synovi? Protezuje syna?
Tady v diskuzích je to běžné, že každý má svůj účet, a buď mají třetí společný posílají každý domluvenou částku. A nebo někdo platí elektřinu, někdo plyn. Taky na to nejsem zvyklá, u nás se daly peníze na jednu hromadu (každý si nechal něco pro vlastní potřebu), a nikdy jsem neslyšela, že by se rodiče na financích neshodli. Podle mě to je velká nevýhoda právě v době rodičáku a mateřské. Nikdy jsem nepochopila větu: když mi dochází peníze, řeknu manželovi, a on mi pošle další (v případě zakladatelky nepošle). Ale každý to má nějak.
@Zvedava1 píše: Více
My taky nemáme žádný společný účet. Ale oba mame spořící (tam jdou veškeré příjmy), kde máme každý půlku úspor. Na běžném máme pár tisíc. Když nejsou na běžném, přesuneme ze spořícího. Když máme jeden na sporáku míň, tak se to srovná, ale jako miň v řádu 10k, ne storokun. Jsem disponent a tohle spravuji já ![]()
A tedy důvod cca rovnoměrněho rozložení je z důvodu, kdyby se jednomu něco stalo, tak ať ten druhý je schopen platit hypotéku, energie a tak, než se vše vyřeší. Ono totiž jen pár bank má myslím opravdu společný účet, který se v případě umrti nezmrazi.
@Zvedava1 píše: Více
Moji rodiče to tak vždycky měli a my to tak máme taky. Proste všechno dohromady, ať vydělá každý kolik chce.
U které banky máte společný účet? Já jestli už je to teď lepší s výběrem
@Tarena píše: Více
Myslím, že psala, že ne. On chtěl syna, byly dvě dcery jejichž existenci tedy skoro ignoroval a zakladatelka souhlasila se třetím dítětem a byl to tedy konečně vytoužený syn.
Myslela si, že se jeho přístup změní, ale je to to samé.
Nechci se tedy nikoho dotknout, ale třeba moje sestra se vdala na Prajzkou a tam se říkalo: " I kdyby těch děcek bylo jak tyček v plotě, tak ten synek musí být". Takže tak ![]()
Ona tedy má tři dcery. I když měla zdravotní komplikace, tak byla do té třetí dcery nucená tak dlouho až svolila. Kdyby se její stav nezhoršil tak by těch dětí měla asi 10, dokud by neměla syna. A právě ona se vdávala v 19 a on byl o 11 let starší. Za těch víc jak třicet let má úplně vymytý mozek a co řekne on je svaté. Je totálně zmanipulovaná. On je tedy prvotřídní d-bil a kolenovrt také, jako manžel zakladatelky.
Takže věřím, že zakladatelky diskuze je pravá a nevylhaná.
@miss_teeque píše: Více
Jak mohou ženské tak zblbnout a udělat ze sebe nemyslící onuce ![]()
@884135 píše: Více
Mám tři starší ségry.
Myslím, že to je výchovou, obdobnou jako měla zakladatelka. No a já jsem o hodně mladší než ony. Viděla jsem v živých barvách jak chci a nechci žít. Všechny tři měly/mají partnery, kteří jsou v mírných obměnách úplně stejní. Proto chápu jak to může mít zakladatelka.
Takoví vychcanci mají na hodné holky čuch.
@miss_teeque přesně.. zrovna na té prajzské o to víc.. i docela na malých jihomoravských dědinách, ale jasné, ne u všech a už se to pomalu taky mění k lepšímu…
I když třeba můj tchán měl taky přesně toto uvažování, kdy byl schopný říct : Ani syna jsi mu nedala!!!
ten kult syna prostě ještě někde funguje.. Je to dost otřesné…
@884135 píše: Více
No jo, ale vždyť to vidíš tady v diskuzi. Nejdřív dostala zakladatelka podporu, tak pookřála, že konečně je někdo na její straně, ale po čase stejně dostala sodu a že si akorát vymýšlí. Jako když už jsi zlomená, zoufalá, bez pořádné naděje na změnu a ještě si do tebe kopnou další, to ti fakt moc nepomůže. Ale zakladatelka by měla zkusit ty rodiče, případně nějaké další blízké příbuzné/kamarády, kterým může důvěřovat a hledat podporu tam. Upřesňuji že hlavně psychickou podporu, i když rodiče by mohli možná pomoct i finančně a rádi, pokud mají.
@Lucy75 i kdyby to všechno byla pravda, tak odchodem si jen pohorsi. Rozhodně na tom nebude líp. Kam půjde? Do nájmu? Za co. Je to prostě nesmysl. Jediné vydržet, najít práci, ušetřit něco a pak to muže zkusit. A co psala, tak rodiče už ji sanují dost. Neziskovky asi pomůžou chvíli, jestli vubec.
@inkakřivák píše: Více
Neziskovka ji poskytne právníka zdarma, aby jí otevřel oči, a řekl, co je reálné, a co ne. Případně ji nasměru dál. Akorát jak jsem psala, až si najde práci, chlap bude o to méně platit, když ona přece vydělává. Tak z čeho našetří?
@Lucy75 píše: Více
Strašný buranský uvažování. Jak si ženské mohou takové primitivy dobrovolně brát. Chlapy jim nepřiděluje národní výbor. Nejsme ve středověku ani v Indii, kde nám rodiče vybírají muže.