Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80409
10.7.26 10:18
@WhiteCrow píše: Více

Stejně je to blbost. Mluví o padesáti tisících úspor. Když to rozectu na čtyři roky, dá jí to měsíčně cca tisícovku. To je na den a osobu úžasných 60 korun. Tak jistě. Z toho se dá vařit, oblékat, prostě platit běžný provoz a ještě případně šetřit. To je výborná anekdota, to by si měla nechat patentovat. Kam se na ni hrabě Kornelie se svým hospodařením. Ta proti této zakladatelce bohapuste plýtvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
10.7.26 10:20
@inkakřivák píše: Více

Asi tak nějak. A blběny se se mnou ještě hádají tvl, mám dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
10.7.26 10:24

Ještě v tom nějak chybí třeba výdaje za doktory nebo léky pro jednu dospělou a TŘI další děti :) Pleny má asi taky všechny hadrové. Prostě jak z pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34302
10.7.26 10:25
@WhiteCrow píše: Více

Psala to nebo ne? Nebo co ti je k smíchu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 10:27

Zakladatelko, máš kvalifikaci a práci po rodičáku? Kolik si pak vyděláš? Můžeš se ohánět alimenty, ale třeba z manželových příjmů budou nízké nebo bude společná péče a nebude platit nic. Musíš se zařídit tak, abys to zvládla sama. Klidně nějaký čas i na tom azylu. Ale bez pravidelného příjmu se nikam nepohneš.
Nemovitosti, stroje máte pořízené za manželství? Máš nárok na vyplacení, ale nebude to hned.

• Citovat
  • Upravit
3885
10.7.26 10:27
@arinecka píše: Více

Ty a tvoje první věta je mi k smíchu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25140
10.7.26 10:28

Že by s tím ani omylem nevyšla většina domácností je naprosto jasné, těch diskusí je tu spousta, že u cca 4členné domácnosti jsme v tom s drogérkou běžně při dnešních cenách za 20tisíc, ano, jistě..
ale zapomínáš na jiné okrajové domácnosti, do které by patřila i tato.. moje babi třeba nešla i několik dní do obchodu, prostě ovoce jsme si posbírali na zahradě, denně uvařila ze svých produktů (brambory, zelenina, vejce), často i (vlastní) maso z mrazáku, ještě nám i dělala domácí koktejly z toho ovoce (mlíko teda kupovala v akcích)..
Pokud zakladatelka žije v domě, kde se hospodaří, tak tam domácí produkty zřejmě budou, o tom nic nepíše a není to ani podstata této diskuse.. Podstata je, že tam otročí a živoří s 3 dětmi a musí se vzchopit a učinit tomu přítrž. A reálné to být opravdu může. Jezdíš třeba někam do zapadlých vesnic?? Víš, jak tam lidi žijí? Nemají tam ani obchod, hodně věcí domácích.. i pečivo v mrazáku nebo si pečou vlastní.. pro vlastní brambory si jdou do sklepa, pro vajíčka do kurníku a jsou po obědě.. myslím to vážně. Že tak nežiju já nebo ty, neznamená, že tak nežije nikdo. Když ty peníze fakt Nemáš, tak je prostě neutratíš - chápeš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36335
10.7.26 10:32

Ale ty peníze tak nema od začátku, možná měla mateřskou a urcite vyssi rodicak. Ten který ma ted ma tak nízký proto, ze si ho natáhla na 4 roky. Ze začátku musela brát vic. Podle me to ma tak až tak ten poslední cca rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
10.7.26 10:33

@Lucy75 obdivuji tvoji trpělivost vysvětlovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 10:36

@WhiteCrow pleny kupoval on a tříleté dítě pleny už nemá. @inkakřivák já je měla stranou v obálce a brala jsem je jen jako rezervu, když přesně třeba lékárna, zubař, narozeniny atd. Do toho jsem psala, že k narozeninám mi většinou rodina dává peníze, mamka čočky a k tomu třeba 1-2.000 to samé svátek, k Vánocům dostanu peníze a vše si dávám stranou do obálky když nevycházím ať mám z čeho brát. Oblečení mám už několik let to samé, mamka občas nosí oblečení co nechce, jestli já nechci. To samé když přijde na návštěvu většinou každému z dětí přinese oblečení jako dárek. Já kupuji pepco, sinsay, u nás mají dost často výprodeje a beru trička klidně za 10, 17 Kč. Nelžu, mám svědomí čisté. Vy tady mi říkáte, že z toho nemůžu žít. Doma slyším jak si můžu stěžovat, že jsem náročná, nevděčná, bydlet mám kde, elektriku a poplatky platí. Jídlo taky zaplatí, říkám že já každý týden Lidl za 1000 Kč, on většinou to samé v Kauflandu, ale to si rozhoduje on co se koupí. Vajíčka vlastní, brambory kupujeme 50kg pytel co vychází levně. Nikde neříkám že si jíme jako králové, omáčky na několik dní, palačinky, bramboráky, chleba ve vajíčku, toasty, rohlík s máslem a marmeládou co si dělám doma sama, krupicová kaše, puding, mléko jen v akci do 13 Kč a třeba 3 kartony 🤷🏻‍♀️ všechno vařím, vždyť se přece plácám doma, tak co bych jiného dělala.

• Citovat
  • Upravit
650
10.7.26 10:37

@Lucy75

Asi bych tě uvedla do reality.
Není potřeba z vesnic dělat skanzen chudoby, kde si každý chodí do sklepa pro vlastní brambory, do kurníku pro vejce a do mrazáku pro vlastní maso. :roll:
Takhle žije dnes už spíš část starší generace. U lidí ve středním věku a mladších je to dávno spíš výjimka než pravidlo. :roll:

Já sama pocházím z vesnice a spoustu kamarádů i rodiny máme z malých vesnic. Mnozí tam dodnes bydlí právě proto, že mají pozemek a dům. A hádej co? Většina z nich nemá slepice, nepěstuje desítky kilo brambor a rozhodně není soběstačná v jídle. Na to musíš mít totiž kvanta času a plochy, což většina zkrátka nemá.
Normálně nakupují jako lidé ve městě, případně rohlík/košík, protože teď už jezdí kamkoliv a je to stokrát jednodušší a pohodlnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25140
10.7.26 10:42
@Fitsun píše: Více

právě proto jsem psala, že jde o OKRAJOVÉ DOMÁCNOSTI, čti dobře…
vím velmi dobře, jak se kde žije… často se i na malé vesnici vyskytne velmi bohatá luxusní domácnost a většina standardních běžných, zahrada často jen okrasná, občas se vyskytne skleník, pár záhonků… Což vůbec nevylučuje to, že jsou i chudé domácnosti se zamozásobováním a fakt, že popis od zakladatelky může být plně skutečný.
V realitě jsem ukotvená opravdu líp, než si myslíš.

Příspěvek upraven 10.07.26 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
10.7.26 10:42
@Anonymní píše: Více

A další věc, na které zapracuj, prosím.
Nemáš jako dospělá povinnost vysvětlovat všechno a všem.
Takhle v diskuzi je to sympatické, ale v životě občas narazíš na lidi, kteří jsou jen zvědaví a můžou to použít proti tobě.
Nemáš povinnost na vše a hned odpovídat. Když odpovídat nechceš, řekneš jen: promiň, ale tohle je moje věc nebo: o tom se bavit teď nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 10:43

Ono chtěla bych vidět někoho z vás kdo píše že to není možné tak žít, kdybyste museli. Přizpůsobili by jste se. Naučila jsem se nad každou utracenou korunou třikrát přemýšlet, plánovat jídla, plánovat co kdy jak koupit, jeden měsíc ze zbytku peněz to, druhý měsíc to, třetí měsíc to, není to tak že si člověk řekne došlo mi tohle jdu to koupit.

• Citovat
  • Upravit
11040
10.7.26 10:46
@Anonymní píše: Více

Pockej, tak ten zacatek byl, ze jite/hospodarite za 7500, ted pises, ze k tomu chlap.da kazdy tyden taky 1000 v Kauflandu. Takze uz 11500? Z toho 4000 lidl a 4000 kaufland?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí