Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ne. Fakt bych chlapovi nedelala hadr na podlahu. Dite uz by davno bylo ve skolce a ja v praci. + nocni, protismeny. Nedelala bych mu doma absolutne zadny servis. Prodala bych „jeho“ elektroniku, vsechen nabytek i kvuli tisicovce navic…
@Tarena píše: Více
Pochybuju, že se po 12tiletech vrací do staré práce
ale jinak máš pravdu samozřejmně
No a s čím jsi teda vstupovala do toho vztahu ty? Měla jsi fajn práci a úspory? Kam se to podělo? Proč jsi doma 12 let bez příjmu? Vždyť nikdo neporoučel, abys byla doma s jedním dítětem 4 roky? Tobě nevadilo, že nemáš vůbec nic?
Moje příbuzná má tři děti, pracovní smlouva jí skončila v prvním těhotenství, no tak tři děti chtěli, tak dvě jsou 1,5 roku od sebe, do práce šla ve dvou letech mladšího (celkem 4 roky doma na dvě děti), pak dva roky pracovala a měli třetí, do práce šla zase ve dvou letech. Takže byla na tři děti doma poloviční dobu než ty, protože prostě neměli příjem, aby si mohla dovolit to natahovat ![]()
Zakladatelko, ze tvé situace je mi smutno. Sama jsi už z diskuze zjistila, že je hloupost takto žít. Zemědělci sice nemusí být v balíku, stačí jedna špatná úroda a jedou na dluh/úspory, ale tohle je opravdu extrém. Ať si manžel spočítá, kolik by dal externí účetní. A není mu jako chlapovi blbe, že má ženu a dětma a nedá ji ani korunu? A od tebe čeká, že se vrátíš do práce, budeš kmitat s děckama, kolem baráku, kolem jeho účetnictví a ještě po něm nebudeš chtít žádné peníze a ideálně mu svoji část výdělku ještě posílat, ne? Když ti skončí rodičák, a nesežene práci, tak budeš vyžívat se třemi a půl tisíci nebo jak si to představuje? Tvůj muž je finanční naivka a chová se jako hovadko. V tomto případě jako rozvedená se třemi dětmi budeš mít s alimenty, přídavky a superdávkou mnohem víc peněz k dispozici než teď. Na vyskakování to nebude, pokud půjdeš do podnájmu, ale furt se budeš mít líp, i když brambory nebo zeleninu budeš muset kupovat. A chudáci děti, vždyť jim nemůžeš nic dopřát, a oni vidí, že počítáš každou korunu a není to pro ně dobre. Je těžké si přiznat, že tvůj muž je takový, že ta situace je hrozná, ale to je první krok ke zlepšení. Obrat se na bílý kruh bezpečí, řekni to mamce, myslím, že se bude diviz, v čem musí její dcera žít. A klidně ji přiznej, že ses styděla jí to říct, ale myslím, že bude mít pochopení
@Rosebery píše: Více
Já mám čočky za cca 250 měsíčně. Brýle mě staly skoro 20 tisíc.
Pokud ti brýle vydrží 10 let, tak vyjdou levněji, ale problém je asi spíš našetřit těch 20 000.
@WhiteCrow píše: Více
Hygienu můžeš pořídit levně a pokud trochu něco pestujes, případně máš pár slepic a prase, tak i jídlo.
@KKubula za 7500 Kč vše, to co psala a ještě pro 4 lidi nekoupíš. Tomu sama nevěříš ne.
@inkakřivák píše: Více
Za 300 Kč denně rodinu nakrmím. Nebude to žádný luxus, ale hlady bychom neumřeli.
@Hanča1234 píše: Více
Ona pak dopsala, ze chlap jeste plati 1000.kc tydne nakup v Kauflandu. Ona 1000 tydne v Lidlu.
Věřím. Když budu muset, tak to dokážu.
Tak ono je to nakonec zase trochu jinak. On dělá týdenní nákupy v Kaufu za tisícovku, takže plus 4000 a mají domácí vejce (takže slepice, kuřata z vlastních zdrojů), brambory a ovozel. Není to samozřejmě žádná hitparáda, ale asi se to nějak pytlíkovat dá.
Celou diskusi jsem nečetla. Rodiče to napadnout nemusí. Já jsem taky vždy chtěla spíš praktické dárky, aby jsem nedostala drahý blbosti co nevyužiju a nebylo to z důvodu jako u tebe. Rodičům to řekni. Věřím, že tě podpoří jak budou moct.
Jak jsi může malý kluk koupit pokoj?
Tvůj manžel je divnej držgresle. Věkem to bude jen horší. Kdyby dětem nedej bože něco bylo co uděláš? Tenhle nepřispěje nic. Rozhodně rozvod.