Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25148
10.7.26 13:22

@Krákora997 zakladatelka upřesňovala.. ale máš dobrý point ohledně těch DLUHŮ - předpokládám, že manžel podniká jen na ičo jako FO a nemá s. r.o., tím pádem ten slavný dluh 400litrů bude napůl i zakladatelky! prostě podniká v takové formě, že nemá oddělený „firemní“ majetek od soukromého.. už proto bych udělala maximum možného, aby ten stroj nepořizoval.. abych nakonec neodešla s igelitkama, 3 dětma, a mimo holého zadku i s dluhem 200 litrů.. obecně na ty dluhy za manželství fakt bacha.. kdoví jak ten chlap vůbec hospodaří, když furt „nemá“ a je schopný říct, že nemá na dárek pro 8letou dceru k narozkám!!! (pro syna by měl??) - prostě je to celé špatně a ukončila bych to už jen z důvodu finanční bezpečnosti své a svých dětí… Takhle naprosto bez přehledu taky může kdykoliv zazvonit exekutor, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 13:24

@884135 jo přesně to jsem nechala dopustit. Vím to a nevím proč jsem to neviděla dřív 🙈 i doteďka si pořád občas říkám, vždyť má pravdu, jídlo mám, elektriku a poplatky zaplatí, tak co si stěžuju? Když se s ním pohádám řekne tak přestanu platit všechno abys mohla říkat že nemáš na nic. A jo zhoršilo se to v podstatě tím, když jsem si ten rodičák musela snížit a tím pádem místo 8.000 měla 4.000 rodičák. V tu chvíli jsem prostě už na nic víc neměla a on se tomu ale nepřizpůsobil. Nikdy jsem z něj netahala peníze a on si na to zvykl a bere to jako standard.

• Citovat
  • Upravit
226
10.7.26 13:32
@Anonymní píše: Více

Jenže ty musíš sama v sobě změnit nastavení, že chtít peníze pro základní potřeby dětí/rodiny a jídlo není tahání peněz.
On je přece otec, na zajištění se máte podílet oba a je tak nějak pravidlem, že pokud je žena na RD, její přínos spočívá hlavně v té reálné péči o děti a domácnost, ne v penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 13:39

@DivícíSeŽena já to vím, ale vzadu někde stejně občas pořád co když jsem jen nevděčná 🤷🏻‍♀️ neumím to nastavení v hlavě jen tak změnit, ale budu muset. Nechci takhle žít do konce života, nechci aby v tomhle žili moje děti, chci normální, klidný, hezký život s někým kdo mě bude mít rád. Nic víc.

• Citovat
  • Upravit
2356
10.7.26 13:44
@884135 píše: Více

Nemusí být blbá, může být zmanipulovaná nebo může mít z rodiny zafixované, že nesmí mít žádné nároky atd. Je fajn, že prozřela, a doufám, že s tím skutečně něco udělá.

I kdyby skutečně byla blbá ve smyslu hloupá, fakt nevím, čím jí pomůžeš, když do ní kopneš. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
10.7.26 13:44

Za co přesně bys měla být vděčná? A jak moc je vděčný manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 13:45

Tak u vás to prostě dobré není, na tom jsme se tu shodli. Jak to jinak funguje, partnersky myslím? Jaké máš vzdělání a pracovní zkušenosti, máš se kam vrátit? To všechno musíš pořešit, než začneš jednat a podnikat kroky k definitivnímu ukončení. Obávám se totiž, že tady tvůj muž by se při rozvodových papírech na stole nezačal alespoň na oko snažit, ale usekl by tě i od toho mála, co ti dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.26 13:45

Ano, mas jidlo, elektriku a kde bydlet. Ale kde je nejaka radost ze zivota? To neni potreba?
Hele at tedy prestane vse platit, stejne tak to muzes udelat ty a penize prosustrovat za kabelky a hadry. Opet te zene do kouta.
Ne jen ty mas zodpovednost za deti. Tak at neplati, deti pujdou do decaku a on si muze koupit kombajn. Bude pak spokojenej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
10.7.26 13:47

dobře… a je ti jasné, že jediný, kdo to může změnit, jsi TY SAMA??
začni dnes tím vytištěným výživným, klidně mu to s rozvodem celé řekni, včetně toho, že nesouhlasíš s dluhem - ať ti to podepíše (pokud to koupí), bude se ti to aspoň podpůrně hodit u soudního řízení k vypořádání SJM, protože s tímhle týpkem se na ničem normálně nedohodneš, to je z toho, co o něm píšeš, úplně jasné.
On totiž nevěří, že bys byla vůbec schopná odejít, chápeš to? Máš vůbec přehled o jeho hospodaření, přístup na účet? Jak můžeš normálně žít a fungovat s někým, kdo si tě absolutně neváží!?? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 13:47
@arinecka píše: Více

On zdá se ano, ale ví že ona ne, takže se postará a on je vysmatej. Klasický přístup mužů co se chovají jako hovada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.26 13:48
@KKubula píše: Více

Ona ma byt vdecna, a on je ten co vse bere automaticky. Jestli to dotahne do konce a odejde, tak bude cumet. Bude na vse sam, bude platit alimenty a ucetni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 13:48
@KKubula píše: Více

Vidím to stejně, jak se to rozkrývá, je vidět to úplně prvotní chybné nastavení a jak v tom žije roky, už to tak nějak přijala za své. A vlastně i chápu, že s tímto se nikomu v okolí nesvěřuje, protože sama cítí, že se nechala zatlačit do pozice, která je politováníhodná. Nemá cenu jí nakládat, i kdyby vážila metrák a měla základku, nedává to manželovi právo jednat s ní jako s trpěnou posluhovačkou, která má být ráda, že jí svítí žárovka a nespí ve stodole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.26 13:49
@jita22 píše: Více

Tak jemu nic nechybi, proto se divi ze oba brbla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 13:49
@Lucy75 píše: Více

Ale Lucy, proč by jí něco podepisoval když nemusí? Tomu snad sama nevěříš?
Nejdřív bych to řekla těm rodičům. Když se ukvapi a naběhne na něj a on se sekne a začne dělat naschvály, bude na tom ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.26 13:50
@arinecka píše: Více

Myslím že se až tak nedivi, spíš je mu úplně jedno jak je ona spokojená. A nejhorší že jsou mu jedno i ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí