Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32288
10.7.26 14:45
@Anonymní píše: Více

Tak podle toho, co si napsala teď už vůbec nechápu, proč spolu jste. Není to ani milující partner pro tebe ani milující otec pro děti. A ty řeči co vede by mě tedy přiměly k akci daleko dříve. Udělala bych poslední pokus s tím, že bych si s ním v klidu sedla a nastínila jak to bude finančně. Pokud by na to nepřistoupil, začala bych soudním stanovením alimentů. A hlavně se svěř svým rodičům, tohle není žádná tvoje ostuda, to je prostě realita a třeba budou ochotní tě podpořit při odchodu od něj, pokud to jinak nepůjde. Ty bys asi taky chtěla vědět, kdyby nějaké tvojí dítě takhle žilo, ne? A účetní bych mu nedělala už dávno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
10.7.26 14:46
@Lucy75 píše: Více

Jasně, další s prominutím…, co si to doma špatně zařídila, se s 3 dětmi pověsí státu a ostatním na krk, protože se jí nevyplatí pracovat. Bravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.26 14:46
@DivícíSeŽena píše: Více

Tak to uz by byl vrchol vseho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
10.7.26 14:47

Diskuze má 19 stránek, už jsi mohla mít papíry vytišněné a být objednaná k neziskovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
10.7.26 14:49
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Střídavka už neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 14:50

@Lojzísek já nechtěla ať měníte názor, radu jste mi dala za což děkuju 😊 potřebovala jsem se jen někomu vypovídat, ono držet to v sobě a před ostatními dělat že je vše ok, je nejen ponižující ale i vyčerpávající. Nechtěla jsem litovat jaká jsem chudinka. Chtěla jsem slyšet názor ostatních, když je mi neustále vtloukáno do hlavy, že jsem náročná, co chci víc, když chci víc ať se snažím a neplácám se doma atd. On už člověk pak ani neví, jestli je ten můj pocit že to není ok normální nebo ne. Nechodím po rodinách a neptám se jak to mají oni, stydím se přiznat to před ostatními.

• Citovat
  • Upravit
6979
10.7.26 14:53
@884135 píše: Více

Přesně!
Jsem na tohle alergická.
Co takhle začít pracovat? Pokud rozumí účetnictví, začala bych tam.. Externě může dělat účty firmám doma na zadku. Začít s jednou, prostě začít, případně se dovzdělat. Dobrých účetních je nedostatek a vydělají opravdu slušné peníze.
Pak se osamostatnit. A ne sockovat s holou zádelí a ex demen-tem, který nepustí navíc ani korunu na svoje vlastní děti. Bude to zase jenom přežívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32288
10.7.26 14:53

@Lucy75 nezlob se, ale doufám, že už konečně skončí to, že se někomu vyplatí víc být na superdávce než pracovat…její rozhodnutí mít tři děti s bl.bem, nejsou státu…dřív žádné dávky nebyly, jen přídavky…jak se to teda dělalo, že to muselo nějak jít? navíc je účetní, tak nemyslím, že by měl být problém s prací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
10.7.26 14:55

Takže co teď budeš dělat? Lucy ti poradila, jak máš postupovat. Ono to chce konat, nejenom plakat nad rozlitým mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 14:56

Hele, jaké máš tedy vzdělání a praxi? Ať se můžeme odpíchnout od tvých reálných možností a neplácáme tady hubou. Protože po dvanácti letech doma a se třemi dětmi je třeba uvažovat reálně a nestavět si vzdušné zámky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 14:57

Rady už jsem dostala, za což moc děkuju :srdce: vy co si chcete rýpnout, s chutí do mě když vám to pomůže. Horší než to co už jsem doma slyšela to nebude. Vypovídala jsem se, poprvé za celou dobu jsem se svěřila někomu jinému a teď už je to stejně jenom na mě. Kdybyste věděli jak se stydím to někomu říct 😭 🙈 že jsem tohle dopustila.

• Citovat
  • Upravit
2874
10.7.26 14:58
@Zvedava1 píše: Více

Na papire se to jmenuje jink. Prakticky se absolutnw nic nezmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36343
10.7.26 14:58

Jestli si účetní tak máš výhodu, ze spousta firem ted nabízí HO. Já sem dělala od roku třetího dítěte na částečný úvazek, 100% na HO a bylo jim jedno jestli udělám práci ráno, odpoledne nebo večer.
Stačilo rozhodit sítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.7.26 15:00

Zakladatelko na me si nereagovala, ok, ale posledni poznamka ode me.

Je úplně jedno, že tvoje dcera ma same jedničky. Do zivota se ji bude hodit spíš vychova k tomu, ze ma hodnotu sama o sobě jako clovek a nemusí si vse zaslouzit, byt ve vsem nejlepší a byt vdecka za kazdy prd co pro ni nekdo udělá.

Vubec se nedivim, ze ses rodičům nesvěřila a tím, jak sileny to doma s manzelem mas. Oni te totiz vychovali k tomu abys moc nevyzadovala, nic po nikom nechtela a vse si zaridila sama. Vubec v sobe nemás zakódovane jak o sebe lidi v rodině pečují. A tohle same ted ucis svoje dcery.

A nerikam ti to abych te vydeptala. Ale moji rodice měli mocensky podobně nastaveny vztah jako ty s manželem (az na to, ze u nas realne peníze byly).

Kontaktu nejakou neziskovku co pomaha zenam. Klidně i ty co se specializuji na domaci násilí. Pomuzou ti, poradí ti. On i rozhovor s terapeutem by te treba posunul dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 15:00
@JancaS84 píše: Více

Já si myslím, že účetní není, to by už určitě rozhodila sítě a přivydělávala by si tím. Také dělám manželovi účetnictví, ale živit bych se tím nemohla, nemám na to vzdělání a potřebné zkoušky (a ŽL).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí