Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak podle toho, co si napsala teď už vůbec nechápu, proč spolu jste. Není to ani milující partner pro tebe ani milující otec pro děti. A ty řeči co vede by mě tedy přiměly k akci daleko dříve. Udělala bych poslední pokus s tím, že bych si s ním v klidu sedla a nastínila jak to bude finančně. Pokud by na to nepřistoupil, začala bych soudním stanovením alimentů. A hlavně se svěř svým rodičům, tohle není žádná tvoje ostuda, to je prostě realita a třeba budou ochotní tě podpořit při odchodu od něj, pokud to jinak nepůjde. Ty bys asi taky chtěla vědět, kdyby nějaké tvojí dítě takhle žilo, ne? A účetní bych mu nedělala už dávno ![]()
@Lucy75 píše: Více
Jasně, další s prominutím…, co si to doma špatně zařídila, se s 3 dětmi pověsí státu a ostatním na krk, protože se jí nevyplatí pracovat. Bravo.
Diskuze má 19 stránek, už jsi mohla mít papíry vytišněné a být objednaná k neziskovce.
@Lojzísek já nechtěla ať měníte názor, radu jste mi dala za což děkuju 😊 potřebovala jsem se jen někomu vypovídat, ono držet to v sobě a před ostatními dělat že je vše ok, je nejen ponižující ale i vyčerpávající. Nechtěla jsem litovat jaká jsem chudinka. Chtěla jsem slyšet názor ostatních, když je mi neustále vtloukáno do hlavy, že jsem náročná, co chci víc, když chci víc ať se snažím a neplácám se doma atd. On už člověk pak ani neví, jestli je ten můj pocit že to není ok normální nebo ne. Nechodím po rodinách a neptám se jak to mají oni, stydím se přiznat to před ostatními.
@884135 píše: Více
Přesně!
Jsem na tohle alergická.
Co takhle začít pracovat? Pokud rozumí účetnictví, začala bych tam.. Externě může dělat účty firmám doma na zadku. Začít s jednou, prostě začít, případně se dovzdělat. Dobrých účetních je nedostatek a vydělají opravdu slušné peníze.
Pak se osamostatnit. A ne sockovat s holou zádelí a ex demen-tem, který nepustí navíc ani korunu na svoje vlastní děti. Bude to zase jenom přežívání.
@Lucy75 nezlob se, ale doufám, že už konečně skončí to, že se někomu vyplatí víc být na superdávce než pracovat…její rozhodnutí mít tři děti s bl.bem, nejsou státu…dřív žádné dávky nebyly, jen přídavky…jak se to teda dělalo, že to muselo nějak jít? navíc je účetní, tak nemyslím, že by měl být problém s prací…
Takže co teď budeš dělat? Lucy ti poradila, jak máš postupovat. Ono to chce konat, nejenom plakat nad rozlitým mlékem.
Hele, jaké máš tedy vzdělání a praxi? Ať se můžeme odpíchnout od tvých reálných možností a neplácáme tady hubou. Protože po dvanácti letech doma a se třemi dětmi je třeba uvažovat reálně a nestavět si vzdušné zámky.
Rady už jsem dostala, za což moc děkuju
vy co si chcete rýpnout, s chutí do mě když vám to pomůže. Horší než to co už jsem doma slyšela to nebude. Vypovídala jsem se, poprvé za celou dobu jsem se svěřila někomu jinému a teď už je to stejně jenom na mě. Kdybyste věděli jak se stydím to někomu říct 😭 🙈 že jsem tohle dopustila.
@Zvedava1 píše: Více
Na papire se to jmenuje jink. Prakticky se absolutnw nic nezmenilo.
Jestli si účetní tak máš výhodu, ze spousta firem ted nabízí HO. Já sem dělala od roku třetího dítěte na částečný úvazek, 100% na HO a bylo jim jedno jestli udělám práci ráno, odpoledne nebo večer.
Stačilo rozhodit sítě.
Zakladatelko na me si nereagovala, ok, ale posledni poznamka ode me.
Je úplně jedno, že tvoje dcera ma same jedničky. Do zivota se ji bude hodit spíš vychova k tomu, ze ma hodnotu sama o sobě jako clovek a nemusí si vse zaslouzit, byt ve vsem nejlepší a byt vdecka za kazdy prd co pro ni nekdo udělá.
Vubec se nedivim, ze ses rodičům nesvěřila a tím, jak sileny to doma s manzelem mas. Oni te totiz vychovali k tomu abys moc nevyzadovala, nic po nikom nechtela a vse si zaridila sama. Vubec v sobe nemás zakódovane jak o sebe lidi v rodině pečují. A tohle same ted ucis svoje dcery.
A nerikam ti to abych te vydeptala. Ale moji rodice měli mocensky podobně nastaveny vztah jako ty s manželem (az na to, ze u nas realne peníze byly).
Kontaktu nejakou neziskovku co pomaha zenam. Klidně i ty co se specializuji na domaci násilí. Pomuzou ti, poradí ti. On i rozhovor s terapeutem by te treba posunul dál.
@JancaS84 píše: Více
Já si myslím, že účetní není, to by už určitě rozhodila sítě a přivydělávala by si tím. Také dělám manželovi účetnictví, ale živit bych se tím nemohla, nemám na to vzdělání a potřebné zkoušky (a ŽL).