Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1088
14.7.26 20:37
@PaníBovaryová píše: Více

Ano, má. Kdyz by jí to vadilo, tak by to nedělala. Psala, ze nechce, aby je delal..ale všichni ji litují, ze musí delat domácí práce sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 20:45
@Zvedava1 píše: Více

A ja nekde pisu, ze ji to vadi? A ze ji to nevadi znamena, ze neexistuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.7.26 20:51
@Zvedava1
@K73 psala také toto:
@K73 píše: Více
„Vypadá tak, že kdy není výjimečně vše, jak má být, je dána jasně najevo nespokojenost. Věty typu “S ženskou, která neuklízí/nevaří, bych v životě nebyl” zní taky jasně podle mě.“

Zajímavé je, že své požadavky začal stupňovat v okamžiku, kdy zakladatelka pustila výhodný nájem. A chtít polovinu splátky hypotéky, je fakt hnus, obzvlášť, když ona kvůli němu má daleko vyšší náklady na dojíždění. Čeho se vzdal pro jejich vztah on? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
14.7.26 20:53
@Modrá píše: Více

Trvám na svém původním tvrzení a tím je to, že každý, kdo chce po partnerovi nájem v jeho nemovitosti, je lidský odpad.
V tvém případě bych vyčíslila reálné náklady a pokud je 7000 včetně jídla v pořádku, nepřijde mi tvoje situace jako jeho problém, ale výhradně tvůj, protože si nemáš pořizovat bydlení, na které nestačíš.
V případě, že bude po vyčíslení 7000 málo, pak bych po něm samozřejmě více chtěla.
V případě, že jsou ty náklady v pořádku, by sis jeho odchodem těžko pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
14.7.26 21:00
@Lucy75 píše: Více
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.7.26 21:01
@Zvedava1 píše: Více

O 4 tisice :roll: tj. berou stejne. A ja teda vydim rozdil v partnerstvi a spolubydleni. Spolubydlici plati stejne. Partneri sdili zivotni uroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
14.7.26 21:26
@Sany80s píše: Více

Fakt by ti nebylo blbý bydlet u partnera, používat všechno, co zaplatil a do čeho vrazil poslední pětník, a nepřispívat vůbec nic nad rámec energií? 8o Jestli je to tak, tak si nejsem jistá, že tím lidským odpadem míříš správným směrem. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 21:32
@KKubula píše: Více

Tohle u žen nehrozí. Ty většinou přispívají svou neviditelnou prací a energií až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.7.26 21:43
@KKubula píše: Více

No tak u mě v novostavbě RD bydlel se vším všudy za 6 tis. Všechno nové vybavené. Přišel s kufrem. Cokoliv bylo potřeba udělat tak materiál jsem platila já. On dal svou práci max nějaké drobnosti do tisícovky. A všechny práce jsem dělala s nim. První 2 roky neplatil nic, jelikož bylo dost dodělávek na domě. Nicméně po 5 letech společného života přišel s tím, že “maká” na cizím a prý očekával, že mu nabídnu právo dožití. Je nám 50+. Koukala jsem jako puk, že mu ale nebylo blbý v cizím bydlet a svůj byt pronajímat a zůstalo mu z toho 10 tis. :pocitac: No už spolu nejsme. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
14.7.26 21:45

7000 za bydlení a jídlo je hodně málo, to nemůže vyjít. Je potřeba taky kupovat drogerii, nějaké drobnosti do domácnosti atd. - to platí kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
14.7.26 23:57
Právě proto je lepší dělit výdaje poměrově k příjmům a nikoli půl na půl. Tzn. bereš-li ty třeba 30 a on 60 a měsíční výdaje jsou 21, zaplatí on 14 a ty 7.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
15.7.26 00:05
@Maaarč píše: Více
No vidíš to. A nevykládal pak náhodou známým, jak sis od něj nechala postavit barák a pak ho vykopla?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
15.7.26 02:03

Pokud se do té role pasují samy, jako zakladatelka, tak je to na nich. Ona vyloženě napsala, ze nechce, aby tyhle věci dělal. Každopádně, v mem okolí se muži zapojují do chodu domacnosti stejně jako ženy. Případně si to dělí podle toho (po dohodě), kdo co dělá raději. Někdo raději vaří, nekdo raději umyje koupelnu. Nedělá všechno jedna osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
15.7.26 03:55

To nemusí být automatika, a podle mě by ani být neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.7.26 06:36
@normalni zena píše: Více

Tak to nevím, co kde pouštěl za stesky. Ale mě řekl, že už je na baráku všechno hotové, takže už ho nepotřebuju. Je mi jasné, že nebude nikomu vykládat, že platil minimum a měl v tom všechno včetně sexu dle svých potřeb a ty byly vysoké a ještě vydělal na pronájmu svého bytu. Jooo a to ještě vymýšlel, jak by se mohlo udělat venkovní schodiště do patra a nastěhovat tam jeho dospělé dítě a nebo to pronajmout, že by se z toho platila moje hypotéka. Jak on to vlastně myslí se mnou dobře. Takže aby ho to stálo co nejméně, tak by mě zbavil soukromí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí