Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1090
14.7.26 18:08
@jita22 píše: Více

To je snad na domluvě. Předpokládám, že ona neměla u hlavy pistoli, a je svéprávná, aby tohle vzala v potaz, než se přestěhovala. Pokud ne, není to jeho chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
14.7.26 18:12
@Zvedava1 píše: Více

Ano, ona vše zvážila a za daných podmínek se přestěhovala. A teď když nemá svůj výhodný nájem, on klade další požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 18:30
@malachi píše: Více

jakože by muž platil polovinu nákladů a ještě doma sám uklízel a vařil?
Myslím, že takového by každá brala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 18:39
@K73 píše: Více

Je tady jedna uživatelka, která žije s lakomcem a má s ním dítě. Popisovala to tady celkem pragmaticky několikrát, ale už to asi nenajdu. :think: Zezačátku jí ten lakomec imponoval, protože ho považovala za spořivého - její bývalý byl zas rozhazovačný. Ale šťastná není a asi nebude, protože tento člověk pořád bude hledět, kde by tě využil a přihrál si pro sebe. Je to druh sobectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.7.26 18:40
Mám dům, vybavený po kompletní rekonstrukci. Přítel se přistěhoval, platí celkem 7.000,– za vše. Auta máme každý svoje, dovolená, výlety, restaurace placené na půl. Pomáhal s rekonstrukcí ve smyslu, dohled na řemeslníky nějaká práce, žádné vlastní peníze. V domácnosti pomáhá. Vycinkala jsem se z peněz. Žiju z výplaty, rezervy netvořím. Žijeme tak 4 roky, za pomoc jsem byla ráda, ale už mi to přestalo ke spokojenosti stačit. Připadám si využívaná. Jsem vyčůraná, když bych chtěla od něj další platbu za bydlení? Děti už máme oba odrostlé, je to jen o nás dvou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
14.7.26 18:50
@Modrá píše: Více

Jen mu zvedni „nájem“, však i tak levnější bydlení jinde nenajde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.7.26 18:55

Mě vždycky u těchto příběhů, kde ženská dělá všechny domácí práce, chybí informace, co v té době dělá chlap. Pokud on po tu dobu, co žena vaří a uklízí, řeže dřevo a opravuje rodinná auta, tak to vidím v pohodě. Ale jestli v té době leží na gauči s lahváčem u fotbalu, tak má ta ženská problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 19:00
@rmot píše: Více

V bytě řeže dřevo a opravuje rodinná auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
14.7.26 19:08
@PaníBovaryová píše: Více
Žádný problém :)
Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 19:12
@rmot píše: Více

I kdyby bydleli v domě - úklid je neviditelná otravná práce, která hlavně s dětmi nemá nikde konec.
Zatímco řezání dřeva a oprava auta je vytváření něčeho, co vidíš a navíc je to venku, nebo v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.7.26 19:27

V domacnosti pomaha nebo dela pulku? Jake mate platy? Kdo plati jidlo?

Příspěvek upraven 14.07.26 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 19:29

v cem je problem?

• Citovat
  • Upravit
2384
14.7.26 19:30
@PaníBovaryová píše: Více

To bych ještě unesla, ale když spočítám, kolik času za den/měsíc/rok se stráví úklidem, vařením, praním a veškerým mental load, a kolik řezáním dřeva, vychází mi dost nepoměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
14.7.26 19:33
@KKubula píše: Více

Jo, to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.7.26 19:39

Pro mě je partner partner, ne podnájemník. Chtěla bych po něm půlku nákladů, víc ne.
Těch 7.000 má i s jídlem? Tu částku jste střelili od boku, nebo vychází z nějakých reálných podmínek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí