Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
13.7.26 10:12
@PaníBovaryová píše: Více

Silně mi logikou připomíná moji bývalou skorotchyni🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
13.7.26 10:13
@K73 píše: Více
Rafinované, stačí mu tedy udržovat sériovou monogamii po 30 let a bude mít nejen UU (uvařeno, uklizeno) ale i půl bytu zadarmo! A to se vyplatí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.7.26 10:37
@normalni zena píše: Více

Nevidím důvod, proč by mladá, pracující žena 21. století měla obstarávat veškeré domácí práce, aby „splácela“ své bydlení. Teď je na startu, jaké si to udělá.. A dělá si to zatím sakra blbě. Pán snad nechodí po podlaze, nejí, nenosí oblečení, nepoužívá wc atd. atd.? Proč by to měla dělat jenom ona? Bydlí oba, podílí se oba. Takže to na ni po sestěhování přehodil.. a chce ještě platit :mrgreen: A co, až bude na rodičáku? Touhle logikou páníček nehne ploutví nikdy, a to je sakra nebezpečné. A v případě, že mají jenom byt..
Tohle všechno měli řešit před sestěhováním. Ale je to vcelku fuk, doufám, že mu zakladatelka zamává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.7.26 10:44

Kdyby mi partnerka chtěla dát peníze navíc, věděl bych, že náš vztah má budoucnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.7.26 11:00

Ono js pulka a pulka…

Fakt rozdíl platit pulku ze 40 tisic a pulku z 10… V případě tech 10 bych to proste odepsala jako naklady na běžný provoz, ns splacení hypotéky. Tyhle částky se v rozpočtu domácnosti rozpustí raz dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
13.7.26 11:14

Abychom mu tu nekřivdili, on nemá problém vzít o víkendu vysavač a vysát byt, na menší nákup zajede taky. Ale většina je moje práce, a za mě je to v pořádku. Uklizeno a nakoupeno má vždy, já jsem na tyhle věci pořádná a zvyklá.. nemusí nic a mně to nevadí a nechci to po něm. Nevařím každý den, skrz práci bych to ani nestíhala, ale snažím se, abychom oba měli normální pravidelnou stravu. Mně to dělá radost, že se o něho a o domácnost v tomhle ohledu dokážu “postarat”. Proto bych si přála, aby se o finanční stránku svého bytu “s hrdostí” postaral on, s tím, že mu “pomůžu” se společnými a nečekanými náklady.

Příspěvek upraven 13.07.26 v 11:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
13.7.26 11:16
@Lojzísek píše: Více

Protože tech domacich praci ma realne vic. Stejne jako ma vyssi naklady na jidlo.
Jestli chces pocitat jenom najem, tak spolubydlici a oddelene a spolecne prostory s rozpisem uklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
13.7.26 11:18

Vidis a jemu nedela radost se naoplatku postarat o zbytek. Zahlizi na to, ze vydelavas vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
13.7.26 11:19
@normalni zena píše: Více

Domácí práce děláme oba, není to výhradně ženská disciplina. Ale o tom se je potřeba bavit předtím, než se spolu stěhují. Oni se o tom evidentně nebavili. Zakladatelka si myslela, že kdyz bude delat sama všechny domácí práce, tak o to méně bude platit. Ušila si na sebe akorát bič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
13.7.26 11:19

No, tak to hodně štěstí do budoucna teda. Až bude jednou případně dítě, a ty budeš orvaná jak borůvka, tak stále budeš na všechno sama. Ty po něm nemáš co chtít, bydlíte tam oba, tak on se má normálně zapojit, ne čekat až budeš případně něco chtít.
Má to dobře zařízený panečku. Ještě kdybys platila půlku tý hopotéky, tak budeš dokonalá žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
13.7.26 11:21
@Zvedava1 píše: Více

To jsem si určitě nemyslela. Rozhodně to neberu jako “protislužbu”, to jste si asi špatně vyložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
13.7.26 11:22

Nečetla jsem celou diskuzi, takže se možná budu opakovat, ale..

1. Zajímala by mě časová linka. Mluvili jste o rozložení financí před nastehovanim? Ten návrh, abys mu platila půlku hypotéky padl pred/krátce po/dlouho po nastěhování? Kdy přišel s návrhem na ty 2000 a jak to okomentoval, zdůvodnil?

2. Podle mě je jedno jestli je to muž nebo žena, kdo má byt na hypotéku. Důležitým faktorem jsou příjmy, aby jeden nebyl bez koruny a druhý na tom ještě vydělával. A platby by měly být dohodnuté předem, aby se ten, kdo se má přestěhovat, mohl rozhodnout. Chtít půlku hypotéky je mimo. To ať chce po podnájemníkovi ale ne po životním partnerovi. Chtít symbolicky nájem je v pohodě, ale mělo by to být dojednáno dopředu. Pokud s tím přijde později, pak by to mělo být dostatečně vysvětleno (třeba právě tím nepoměrem vůči příjmům a výdajům).

3. Z toho, že po tobě chtěl na začátku platit půlku hypotéky, mi dotyčný pán připadá jako vychcánek a kolenovrt. S takovým bych nebyla, neimponovalo by mi to, připadala bych si ne jako v láskyplném vztahu ale jako v účetní knize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
13.7.26 11:23
@arinecka píše: Více

Ale on nepřišel s nápadem, ze chce doma hospodyně na plný uvazek. S tim přišla zakladatelka, je na to hrdá a těší ji to ( každého věc, co ho naplňuje). Ale zároveň k tomu dala rovnítko = já doma uklidím, a proto budu platit méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
@Uzivatel 13 píše: Více
No vidíš, a kdybys její nabídku odmítl, věděla by i ona, že má váš vztah budoucnost :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703

Jo. Ty to beres jako „hrdost“ a svou povinnost, vid.
Stejne jako jeho byvala brala asi placeni pulky hypoteky.
A kdo na tom vydela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria