Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Platila bych všechny poplatky napůl, ale hypo a zařízení do bytu bych neplatila.
@K73 píše: VíceTvůj přístup mi přijde fajn a normální. Mám to podobně. U něj bych to vnímala jako varování. Nemám ráda lidi, co neumí být trochu velkorysí a všechno rozpočítávají do koruny. U mužů je to pro mě totálně asexuální.
Podle mě ho prostě štve, že on cáluje hypotéku a ty bydlíš zadarmo
Tak z tebe chce vytáhnout aspoň něco jako nájem, ne že by ty prachy potřeboval, ale když platí on, tak chce, abys musela taky. Já se úplně nedokážu rozhodnout, jestli je to fér, nebo ne, ale pokud by tak urputně trval na dvou tisících a řešil peníze i v jiných situacích, jak píšeš, asi by mě tím trošku odpuzoval ![]()
Nevím, no.. Kdyby to byl Tvůj byt, budou tu ženské do Tebe horem dolem hučet, ať kouká chlap přihodit to „něco navíc“, že u Tebe žije zadarmo, bla bla bla.
Na jednu stranu by mne požadavek „nájmu“ trochu zaskočil, ale když to vezmu čistě racionálně.. není na tom nic špatného a ta částka je adekvátní, nízká.
Každopádně máte větší problém - komunikace, schopnost se dohodnout.. Nebude to nejspíš klapat.
@Janee19 píše: Více
Můj problém to tak úplně není.. když to napíšu blbě, tak jsem se i z tohoto důvodu zdráhala se k němu nastěhovat.. ale on to dlouho chtěl, abych k němu šla.. neříkám, že jsem nechtěla bydlet společně, ale od začátku věděl, že budu dojíždět větší kus do práce a že se mi to úplně nelíbí.
Nevidím na těch 2000 Kč nic špatného. V nájmu bys platila daleko více! Přijde mi, že spolu neumíte komunikovat, a upřímně nevím, proč jste si tohle neřekli narovinu hned na začátku.
Kdyby to byl tvůj byt, tak bych chtěla vidět jak by si po něm nic nechtela. Kór když vidím že sama zakládas diskuzi kvůli 2000 ![]()
@Michelle_M píše: Více
Mě by přišlo ještě v rozumných mezích, kdyby chtěl k energiím třeba přispět na opravu něčeho v bytě, co se jejich bydlením opotřebilo, třeba nové vodovodní baterie, nebo tak něco. Ale že on platí hypo - no však to také platí za svůj majetek, ze kterého ona nemá majetkově nic. Předpokládám, že část nemovitosti na ni nenapíše.
@K73 si svéprávná? Chtěla si tam, tak tam si.
Já, bych asi nechtěla někoho kdo dělá takové drama kvůli 2000 Kč
@rmot píše: Více
Presne tak. Jak jsem psala v prvním prispevku, taky jsem tehda jeste po příteli nechtela, aby mi přispíval na muj uver na bydleni. Jak pises, je to muj byt a proc by na nej mel on platit…v prvním z mých vážných vztahu po me chtěl bývalý pulku na hypotéku, ted zpětně vidim jaky to byl ko***, ze tohle po me chtěl, pak jsme se rozesli a co jsem z toho měla? Dobrý pocit, ze jsem mu přispěla na jeho dluh? Super no
@Zvedava1 píše: Více
Právě, že nestálo. V tuto chvíli jsem na tom s výdajema úplně stejně jako když jsem byla v nájmu. To co jsem zaplatila na nájmu navíc, o to méně jsem projezdila. Měla jsem nájem fakt za hubičku a popravdě se mi to nechtělo pouštět.
Byt byl zařízený, jen se dokupovala šatní skříň a komoda. A něco málo šlo z mého bývalého bytu.
@K73 píše: Více
Chápu, ale to jste si neřekli na začátku? Úplně normálně, jak to je… Proč to řešíte až teď?
Jo, je to blbý, že projezdíš, ztratíš i víc času.. Sestěhování většinou znamená nějaké kompromisy.
2000 je částka nízká, rozumná, je to v podstatě „nájem“. Bydlíš u něho zadarmo. Jasně, každá bychom chtěla velkorysého chlapa, ale on asi zase tak moc není. Navíc vyděláváš víc než on. Aby bydlel, platí. Nevidí nic divného na tom, že přispěješ.
Tohle je složité
Jak dlouho spolu jste? Kolik Vám je?
@Hanča1234 píše: Více
V nájmu jsem neplatila daleko více. A už jsem mu sama řekla, že kdyby mi tohle řekl hned zezačátku, tak bych svůj bývalý byt ani nepustila. Diskuze není založena kvůli 2 tis., ale kvůli tomu, že jsem chtěla vědět názor ostatních z hlediska budoucího života. Pokud se tu většina shodne, že jeho požadavek je oprávněný a že to má takto nastavených více žen/mužů, tak mu ty 2 tis. s klidem začnu posílat. Protože i já se můžu mýlit a je normální platit partnerovi něco jako nájem nebo opotřebení bytu.
@K73 píše: Více
Ono, co je normalni pro většinu, nemusi vyhovovat tobe. Zalezi na tobe, jestli tohle alceptujes. Pokud se ti to zdá divne, dej na sebe, nikdo tady s tvým partnerem v domacnosti nežije ![]()