Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K73
23
13.7.26 00:54
@Lojzísek píše: Více

Bývalá mu prý platila půlku hypotéky, i když měla menší plat, tak asi proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7012
13.7.26 01:17
@K73 píše: Více

Aha, tak proto asi tlačil na sestěhování. Zdrhej, holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
13.7.26 03:05

Mně ten jeho požadavek přijde v pohodě, spíš dost velkorysý. Sama bych na tvém místě něco platit chtěla.

Když ale popisuješ, co všechno platíš a kupuješ, tak mě napadá – byla bys schopná zhruba propočítat, kolik tímhle způsobem utratíš třeba za rok? Přijde mi možné, že kdybys tyhle věci platit přestala a naopak je mu začala dávat 2000 měsíčně, tak oproti současné ústavu ušetříš.

Přijde mi, že to není ani z jedné strany o těch dvou tisících, ale že on je typ účetní, který potřebuje vidět čísla, která vnímá jako fér, zatímco ty potřebuješ cítit od partnera velkorysost a čísla trochu ignoruješ, viz první odstavec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.7.26 05:31

Jeste me napada - plati hypoteku na svuj byt, ale polovinu splatkymklidne plati uroky. Tedy tyhle penize vyleti oknem, logicky vidi, ze zbytecne. Proc by mel tohle brime nest sam, kdyz tam bydli smpaetnerkou, ktera bude platit jen to, co opravdu pouzije? V tom mi pak prispevek 2000 prijde solidni. Proste jen za to, ze kuzes vibec bydlet… On na tom fakt nezbohatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34354
13.7.26 06:20

A jsme u toho. On doma nic nemusi. Proc to vsechno delas ty? Neplatis sice najem, ale platis polovinu energii, jidlo atd. On za tebe nema zadne vydaje. Pustila jsi vyhodny podnajem, musis dal dojizdet.
U me by klesnul hned jak by vypustil z pusy, ze bys mu mohla platit polovinu hypoteky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34354
13.7.26 06:22
@Janee19 píše: Více

To ale mohla zustat v podnajmu, nemusela by takhle daleko dojizdet a starala se jen o sebe.
Plati polovinu energii, vari, pere, uklizi, kupuje jidlo. Zadne vydaje s ni nema a doma nic nemusi. Takze ma jeste za ten servis co mu poskytuje zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
13.7.26 06:35
@arinecka píše: Více

Ja bych to nespojovala. To ze doma neco prispejemi na bydleni by pro me bylo automaticky. To ze mu dela maminku uz ne, to samozrejme mohla zustat v najmu. Otazka je, jak moc se miluji a co ona snese. Kdyz nedastopku s domacimi pracemi hned, tak si zbytek zivota s milackem uzije, nebo pujde o dum dal. Pak samozrejme ten najem nemela poustet 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34354
13.7.26 06:38
@Janee19 píše: Více

Pustit ten najem byla chyba. V tomhle nevidim pro ni zadne vyhody, prave naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15502
13.7.26 06:48

V tom případě nechápu, proč po tobě chce ještě dva tisíce. Zřejmě tě bere jako podnájemnici a ne přítelkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.7.26 06:53
@Lojzísek píše: Více

Přesně tak, nikde nebudeš bydlet jen za energie, ve vybaveném bytě. Ale takhle konverzace mela proběhnout před nastěhováním. Jeho očekávání, její očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.7.26 06:57

Proč po něm nechceš, aby se zapojoval do chodu domácnosti bez ohledu na to, koho je bydlení? To s nájmem přece nemá nic společného. A proč je přijatelnější chtít peníze po muži než po ženě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
13.7.26 07:15

Mu naúčtuj služby uklízečky a kuchařky a bude doplácet on tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
13.7.26 07:51

Já už jsem asi dost stará, takže si můžu dovolit sdílet nějaké životní zkušenosti :mrgreen: Jakmile chlap začne všechno propočítávat, je to průšvih. Chlap, co není velkorysý ke své partnerce, není do budoucna dobrá perspektiva. A to jsem pro rovnoprávnost a sama bych nějaký příspěvek navíc navrhla. Ale očekávala bych, že ho odmítne, protože si mě bude chtít udržet, takže nebude chtít, abych se u něj měla hůř, než když jsem bydlela sama. Od lakomce rychle pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.7.26 07:51

Nevidím důvod, proč bys mu měla platit víc. Už teď mi přijde, že je to celkem dost. Nevím, možná jsem z jiné planety, ale když ti on finančně s ničím nepomůže a ještě po tobě chce další peníze, nepřijde mi to zrovna fér. Na hypotéku bych určitě nepřispívala. Ten byt je jeho, bude jeho i do budoucna a kdybyste se rozešli, myslíš, že by ti ty peníze vrátil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
13.7.26 07:58
@janabotka píše: Více

Není důvod je vracet - úroky jsou probydlené a ze začátku tvoří větší část splátky hypotéky.

Ještě pochopím, že se někomu nechce přispívat na splátky hypotéky jako takové, ale o úroky by se podle mě podělit měli - ty se platí za to, že vůbec máš možnost si ty peníze půjčit a rovnou bydlet, nešetřit na byt 50 let (a neplatit někde nájem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí