Komu trvá balení na dovolenou déle?

3892
11.7.26 11:34

Balení na dovolenou

Ahojky,
mám takový lehčí dotaz.
Když se chystáte s partnerem na dovolenou, trvá vám to podstatně dýl nebo spíš chlapovi?
Já mám tu zkušenost a opakovanou, že chlap to vždycky hodně prožívá, balí se třeba dva, tři dny. Kdežto já balení nesnáším, tak to většinou sfouknu za hodinu a beru to tak, že co si prostě nezabalím, tak to tam těch 10 nebo 14 dní v poho přežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
395
11.7.26 11:40

Když balíme na dovolenou, tak to trvá déle mně. Jednoduše proto, že obstarávám takové ty společné věci typu lékárnička, kosmetika, zubní pomůcky. Zatímco chlap si sbalí pár trenek a triček a má hotovo. Ale zase je to taky otázka max hodiny, neprožívám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16621
11.7.26 11:40
@Rosebery píše: Více

Bere pár věcí a obvykle je sbalený za chvilku :lol: Já balím sebe a dítě, l tomu pak manžel balí zase i jiné věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4741
11.7.26 11:49

Průběžně napíšeme seznam, co budeme potřebovat.
Věci si kluci, tedy manžel a syn nachystají na gauč a já pak fyzicky zabalím do kufru. Potřebujeme zabalit max do dvou kufrů 3 lidi na 14 dnů, jen druhé boty zaberou dost místa. Rulickuju.
Většinou balím den nebo dva před odjezdem..
Já spíš těším kosmetiku, manžel nabíječky, své léky…
Nikdy mě to nenapadlo přemýšlet, komu to trvá dýl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4526
11.7.26 11:50

Manžel si zabalí během chvilky. Já si dělám na posteli komínky svých a dětí věcí. Ještě si chci připravit seznam, abych fakt na nic nezapomněla. V tom jsem expert. :lol: Balení mi nevadí, ale to vybalování. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.7.26 12:11

My jsme oba lehkovážní. Bez dětí jsme balili třeba 30 minut před odchodem z domu a co nebylo, bez toho jsme se obešli. Pravda, pak jsme na 14denním treku zjistili, že nemáme plavky. Koupali jsme se bez nich :nevim:

S dětmi je to trochu jiná káva, tam si předem promyslím, co bude třeba a kde to je. Ale do kufru / batohu to stejně cpu hodinu před odjezdem. Balení mě nebaví a vysoce stresuje, tak si to neprodlužuju zbytečně. Navíc vždycky riskuju, že připravenou hromádku nejmladší dítě rozebere. Kde to pak budu hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36361
11.7.26 12:38

Balím vše já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
11.7.26 13:24

U nás to máme tak nastejno. Manžel jede podle seznamu, já spíš z hlavy. Děti si připravují své věci dámy, mladšímu jsem to ještě kontrolovala. Ze společných věcí řeším já kosmetiku a léky, manžel kompletně techniku a věci na pláž. do kufrů to dáváme společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6296
11.7.26 13:30

Začínáme balit den před tak nějak nastejno, já mám kufr zabalený za chvíli, manžel ještě ráno dobaluje. Jsme týden po dovče a manžel fakt dobaloval ještě ve 4 ráno, než přijel taxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
11.7.26 13:40

Mám seznam na dovolenou, který mám schovaný a vytáhnu ho týden před balením. Podívám se, zda jsou sezonní věci v pořádku, případně aby se mohlo něco na poslední chvíli dokoupit. Ale to se nestává. Věci na léto jsou na k tomu určeném místě, takže je otázka pár minut zjistit, zda máme vše nebo něco chybí. Na dovolenou toho není potřeba moc, ale nerada bych se „stresovala“ na poslední chvíli. Na dovolenou létáme, takže odpadá starost o auto, příslušenství a pod. Oblečení si chystá každý sám, já přidám drogerii, kosmetiku, lékarničku, nějaké vychytávky a pod. Jedeme se 2 kufry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
11.7.26 13:57

Já většinou balím všechny dohromady, mám ráda vše pod kontrolou :lol: máme 2 velké kufry pro 4 osoby, partner si jen nachystá svou hromádku a já zabalím ten zbytek, sebe a děti. Ještě bereme větší tašku na boty, ale vetšinou lítáme do hotelu, tak odpadají např. ručníky, fén a další věci co na pokoji bývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
11.7.26 14:05

Hodina a to balím sobě synovi. Nachází to tam a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18766
11.7.26 14:18

Ja jedu z hlavy - sebe, deti, kuchyň, drogerie.. manžel sebe a případně veci na stanování kdyz náhodou jedem. Pak si sedne k počítači a začne číst seznam a ja lítám po bytě a snáším co mi ještě oproti seznamu chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
11.7.26 14:22

Moje balení je velmi rychlé, netrvá déle než půl hodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24850
11.7.26 15:47

Já mám seznam, který používám už několik let. A pak to jde rychle, za hodinku, ani ne, mám hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí