Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucad77 píše: Více
také mám seznam, balím do ruliček a pořadačů, dítě se balí samo, též do ruliček a pořadačů, s chlapem nežiju, tak nevím, jak dlouho mu to trvá - v den odjezdu mu ty věci naházené do kufru přebalím do ruliček a pořadačů ![]()
@stinga píše: Více
Pořadačů? Googlila jsem a to jsou jako látkové krabičky vlastně? Co tam dělíš? My se zrovna vrátili, takže si to nedokážu představit. Já balím sobě, rychle. Prostě za 10 minut to tam mám naházené a pak tam ještě během hodiny něco přidám.
@nikitice píše: Více
no ano, takové látkové krabičky se síťkou, dělím tím např. plavky, trička, kalhotky, kosmetiku, léky, prostě všechno, takový tetris, naházené nesnáším, pak se v tom hrabe a je to jako od divočáků
No tak i záleží kam se jede, ale teď na 11 dní jsem měla 4× boty z toho jedny na sobě, 16× šaty, 2 trika a dvoje kratasy do fitka, prádlo, plavky. Já ty šaty dávám do kufru napůl přeložené jako všechny dohromady, ne každé zvlášť, at nemají v polovině ten sklad a v nich to ostatní, takže ani ty jakoby uvnitř nemají sklad, je to vyplněné prádlem a trika.
Polovina kufru se dá zapnout a do té druhé boty a tři taštičky jsem měla, kosmetika, drogerie, léky. To je právě to balení za 10 minut, které mě napadlo hned a postupně bych si vzpoměla co jsem tam měla ještě. Tak to mám i s balením.
tak já teď na 10 dní měla dvoje boty a dvoje šaty, víc šatů ani nemám, asi 6 triček a 3 kraťasy, ale my vezeme ještě nafukovací blbiny a kyblíčky, dceru to pořád baví, i když je jí 9
Oba to nijak neprožíváme, balíme se rychle a tak nějak mimochodem. Seznamově se balí a balilo jen dítko, a to už od mala, je tabulkový typ. Obvykle ale jezdíme na dovolenou max týden, bez vaření a do civilizace. Trochu víc času a přípravy jsme realizovali jen před poznávačkou převážně v rumunských horách
Největší logistický úkol bylo stěhování dítka na a z intru ![]()
To chápu, my jen dva a to je jiné. Věci na dovče neperu a z výletu taxikem to šlo rovnou do pytle na špinavé prádlo - teda po uschnutí. Jednak z výletů mokré a z taxiků smradlavé ![]()
já na dovolené také neperu, ani nevařím, ani neuklízím - to by nebyla dovolená, ale já jsem sportovní typ a šaty nosím právě jen na té dovolené - a na ples, ale na tom jsem letos nebyla
Mám to stejně. Já mám šaty vícéméně jen na dovolenou už. Jezdímě 2× ročně a vyloženě si kupuji nové jen na tu dovču. Teď jsem šla kolem obchodu a visí tam šaty a už se v nich vidím v říjnu na dovče. Já bych v nich v Praze nešla, jsem kalhotový typ. Nechci být na každé dovolené v tom samém. Manžel mi včera koupil nějaký top, že se mu líbil. Taky už žije další dovolenou. Mamince je 77 a říkala, že nic nepotřebuje a stejně si koupila jedny nové aspoň. ![]()
@stinga a taky šaty a šaty. Já si na dovču koupila i třeba za 120,– Kč obyčejné černé v primarku. Jen takové jako dlouhé tílko. V tom jsem nechodila na večeře, ale třeba ráno v 5 na procházku po pláži. Samozřejmě s manželem.
Příspěvek upraven 11.07.26 v 17:44
Teď už balím jen sebe, plus pár rodinných věcí jako kartáčky, ručníky a lékárničku, takže je za chvilku sfouknuto. Manžel má zabaleno taky za chvilku, syn taktéž a jednoznačně nejdýl balí dcera. Na letošní tábor balila tři dny ![]()
Asi jsem divná, ale balím extrémně dlouho, klidně začnu týden předem a postupně dobaluju. Pravda, chci ted jet sama po deseti letech na dovču a pořádně nevím, co zabalit. Nejvic času mi zabírá kosmetika, lékarnička, doplňky stravy. Pak mám třeba takový specifický potíže s palcema na nohou k tomu potřebuju pro jistotu černou mast, náplasti, obvazový čtverečky. Tak teď přemýšlím, do jakýho kelímku vyprdnu to černou mast, protože je moc velká. Jako já nevím, asi jsem očividně spomalenej film.
radši anonym ![]()
Ja balim tak hodinu: sobe, kontroluji dite (šestiletá si balí sama, ale občas neco zapomene) a obecně veci (plážové osušky atd).
Mamzel ma zabaleno za 10-15 mínit; ma vlastně skoro pořád sbaleno, jak jezdi ma sluzebky. On pak připraví auto a naloží ho. V zimě připravuje lyžařské vybavení a já lyžařské oblečení všem.
Neprožíváme to - co zapomeneme, dokoupíme na místě.
Ono záleží jestli jedeš na válečku z moře, nebo třeba aktivní dovolenou.
My jeli na 14 dní turistika na Šumavě, denně nějaká túra 15-20 km, to potřebuješ každý den komplet čisté oblečení. Člověk potřeboval od krátkých trik a kraťasu i dlouhé kalhoty, mikiny i letní bundu. Když jsme vycházeli ráno bylo i 19 stupňů.
Pračku na dovolené teda beru jako super výhodu, jelikož jsme tak brali o mnoho míň věci a s tím, že se to během pobytu dalo vyprat. Stejně tak u moře mi vadí ty plavky, ručníky od moře mít víc dnů, takže i u moře raději než hotel beru apartmán, kde je pračka. My ty dovolené máme hodně aktivní, takže jak říká manžel, fyzicky náročné, ale vracíme se s čistou hlavou.
To praní neberu jako extra práci, hodím do pračky, pověsim, sundám suché.
Poslední roky se vlastně vracíme s čistými kufry a uklízím rovnou do skříně… Žádné organizéry v kufru nemám, max jednu toaletní tašku. Drogerii kupuju na místě. A rukickovani je super vychytávka, opravdu se toho vejde víc a není to tak skrčené. Šaty nosím během roku pořád, dovolená je o sportovním oblečení. K moři mám pár nemackavych kousků…
@Menton píše: Více
To určitě, I teď v říjnu toho bude víc i když jedem k moři. My se neváleli, nevydržím ležet, ale i na výlety jsem brala šaty a ještě dlouhé, protože jsme byli v Tunisku. Třeba z Ribatu jsem byla jak prase
Všechno jsem prolezla, všude vylezla
Ale vše bylo ve městech. Třeba do Řecka si beru kraťasy, trika a šaty třeba troje, protože jezdíme do penziónů. V září do Špindlu budu přemýšlet taky jinak.