Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
13.7.26 12:14

@KKubula

@K73

To už jsem tu četla několikrát, ze muz vyžaduje, aby bylo uvareno a uklizeno.

Jak přesně to vypadá, to vyžadování? Ja jsem se s tím nikdy nesetkala a nedovedu si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
13.7.26 12:42

Bych mu ty dva litry poslala ať si z toho platí teda uklízečku a kuchařku kdyz to vyžaduje.
Děláš ze sebe akorát hadr na podlahu. Přečti si tady pár diskuzí jak ženská litá kolem domácnosti k tomu děti a chlap doma nic nedělá a jeste ji nedá ani korunu kdyz je na rodicaku. Mozna ti to otevře oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.7.26 12:55

Škrt… jdi od toho co nejdříve, hlavně s ním nezakládej rodinu! Chraň se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.7.26 13:16
@K73 píše: Více

Vyžaduje? 8o Boha jeho, já jsem o 20 let starší a tahle věta mi přijde jak z předminulého století. Takže jo, posunuly jsme se, dámy. Máme vzdělání, práci, kde vyděláváme víc jak chlap, proto mu budeme vařit a uklízet a přispívat na hypotéku jeho bytu, že kterého nás vykopne, až zestárneme a on si najde mladší. Jsem ráda, že jsem se této rovnoprávnosti dožila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.7.26 13:22
@ambruše píše: Více

Tak ono stačí nebýt bl_bej, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
13.7.26 13:29

Chápu, že teď Ti to rozdělení domácích prací přijde v pořádku - baví Tě a nevadí.

Ale zamysli se prosím nad tím, jestli to děláš všechno skutečně proto, že Tě to naplňuje. Já tohle mám za sebou totiž taky - více „každodenní“ práce doma bylo na mně, třeba dvě třetiny, ale když jsem měla období pár měsíců, kdy se mi sešlo fakt dost starostí, a neměla jsem čas třeba vařit, tak se z toho stalo fakt zle. A místo toho, aby mi poskytl podporu, pochopení, a byl ochoten mě na chvíli zastoupit, tak si stěžoval kamarádům, že doma ani neuvařím…

Takže jen se prosím ujisti, že je schopen a ochoten Tě někdy zastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
13.7.26 13:39

I kdyby te to strasne naplňovalo mu surovat byt a varit - nic proti tomu - tak tvuj pritel z tve prace profituje stejne jako ty z jeho nemovitosti. Kdybys nesurovala byt, mohla jsi odpocivat nebo vydelat dalsi penize.
Mela bys o svem casu a energii zacit premyslet jinak, nez ze vydat to do cerne diry uklidu je „standard“. Neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
13.7.26 13:44
@ambruše píše: Více

Ona přidává informace, jak se jí to hodí. Jeden příspěvek dodatečně upravila.
„Já po něm taky doma nechci, aby mi vařil a uklízel, tak chlap by podle mě neměl požadovat po ženě peníze “za nájem” vlastního bytu!“. Na tom, že mu bude ona posílat 2k se dohodli, pak to přestala posílat - nedodržela dohodu.
„Ale většina je moje práce, a za mě je to v pořádku. Uklizeno a nakoupeno má vždy, já jsem na tyhle věci pořádná a zvyklá.. nemusí nic a mně to nevadí a nechci to po něm. “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
13.7.26 14:03
@lina1717 píše: Více

s jakým!?? však ona bydlí zadarmo - jen za energie, chápeš? kdyby byla někde v nájmu, tak je třeba o desítku měsíčně v mínusu…
Vy, co ho tu odsuzujete, jste všechny tak velkorysé, že byste chlapa nechali ve své nemovitosti, kterou splácíte, bydlet jen za energie, jo? Nebo by byla diskuse o chlapovi příživníkovi?
Tyhle diskuse o nájmech se tu vyskytují častěji, vždy je to na dva tábory.. mně přijde normální se domluvit na modelu, který vyhovuje Oběma.. a tento model majiteli nevyhovuje.
Takže může jít bydlet zakladatelka jinam, nebo hledat kompromis.

A Ano, pán finančně velkorysý nebude, to je potřeba zvážit do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.7.26 14:34
@Zvedava1 píše: Více

Mne se zatím nedostalo odpovědi na to, jak vypada, ze chlap vyžaduje uklid a vaření…

A asi jsem fakt divna, protože nakoupit a k uklidit by v bytě kde jsou dva dospělí lidé by podle mě neměl být nejak extra záslužný čin. Ona to podává tak, ze ona po němž nechce aby uklízel a vařil a naoplatku počítá s tím že po ni nebude chtít „najem“. Upřímně, nemysli si, ze vse ma byt v partnerstvi 50:50, ale pozoruju, ze často když se to rozdělení rolí v partnerství vychýlí na jednou stranu, tak je tam potřeba toho druhého ovládat. I zen to casto byva tak, ze chtějí mit domacnost podle sebe a tak toho chlapa nenechaj nic dělat a on je doma takovy návštěvník… nepomůže, ale zas neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
13.7.26 14:36
@Krákora997 píše: Více

Nijak, to v původním příspěvku nebylo. Ona si myslela, ze kdyz bude hospodyňka, on po ní nebude chtít peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 14:43

Já nejsem typ, co by se přetahoval o dva tisíce, ale umím si představit, že kdyby ta otázka byla položená obráceně, tedy vydělávám o 5000 méně, partner bydlí v mém bytě, na který platím hypotéku, odpovědi by byly zcela jiné ;). Vyčůránek by byl. Nikdo přece po ní nechce, aby mu polovinou přispívala, nakonec pokud to pro ni bude výhodné, nic jí nebrání vzít si hypo na svůj byt, případně jít do nájmu, pokud by si přišla využívaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
13.7.26 15:17
@Krákora997 píše: Více

Vypadá tak, že kdy není výjimečně vše, jak má být, je dána jasně najevo nespokojenost. Věty typu “S ženskou, která neuklízí/nevaří, bych v životě nebyl” zní taky jasně podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 15:19

Tak proč řešíš blbé dva tisíce, ale neřešíš, že ženskou vidí jako služku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
13.7.26 15:33
@Zvedava1 píše: Více

Snažím se doplňovat informace na základě reakcí. Původní dohoda před nastěhování byla: “Posílej, kolik uznáš za vhodné.”
Ale hlavně ta diskuze sklouzla někam, kam jsem vůbec nechtěla. My jsme v ostatních ohledech společného života vcelku spokojení, jen jsem chtěla znát názor ostatních, zda je normální, že chce chlap peníze navíc a jak by se k tomu jiné ženy postavily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí