Založení firmy se společníkem - vliv na rodinu

Anonymní
12.7.26 18:14

Založení firmy se společníkem - vliv na rodinu

Uvažuji o založení firmy se společníkem a bojím se, že by to mohlo mít negativní vliv na moje manželství.
Momentálně jsme ve fázi plánování a neexistuje žádná formální dohoda. Část jednání probíhá online, část osobně, přičemž bych řekla, že i osobní jednání jsou nutná. Pokud bychom se rozhodli do toho jít, byl by nezbytný pravidelný kontakt mezi mnou a spoluzakladatelem jak osobní, tak online, přičemž by k němu docházelo i mimo běžné pracovní doby vzhledem k tomu, že oba máme ještě jinou práci.
Manžel o mém plánu ví a nijak ho nekomentoval.
Nicméně někdo už o mně začal vykládat, že mě viděl „s nějakým cizím chlapem“. Drb se ke mně dostal přes kamarádku, k manželovi ani k jeho rodině se to nejspíš nedostalo.
Teď se ale obávám, jestli by můj častý kontakt s někým jiným a drby nemohly mít negativní vliv na moje manželství a vztahy s manželovou rodinou, která je velmi konzervativní.
S možným společníkem se stýkáme na veřejných místech, kromě toho by nejspíš jediná další varianta byla scházet se doma, což by mi ovšem přišlo ještě méně vhodné.
Máte prosím někdo zkušenost s tím, že by podobná situace vedla k problémům?
Vůbec nenapadlo, že by tohle ještě mohlo někoho vůbec zajímat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34340
12.7.26 18:24
@Anonymní píše: Více

Píšeš že manžel o tom ví, tak kde je probém? Když chce někdo drbat, tak bude, s tím nic neuděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36362
12.7.26 18:26

Manžel ví kdo to je a vic by mě nezajímalo. Ať si kazdej drbe jak chce když nemají nic lepšího na práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8802
12.7.26 18:30

Tak pokud o tom manžel ví a nemá s tím problém, tak co řešíš? Plus drby budou vždy, tohle fakt nikdy neovlivníš a pokud má manžel v tobě důvěru tak ví, že se setkáváte skrz práci. To stejné rodina. V rámci podnikání budeš řešit větší problémy než nějaké drby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.7.26 18:40

Pracuji z domova a má práce vyžaduje občasné schůzky s klienty (cca 70% muži). Manžel jezdí často na služební cesty. A v jeden takový den, se mi to sešlo, že se u mě po 2 hod vystřídali 3 zákazníci, to mohla sousedka koukat :-) a taky jednou přijela paní služebním policejním vozem, jen si něco vyzvednout.
A víš co, mé svědomí je čisté, je to pouze práce, takže mi by bylo jedno co si kdo myslí a povídá. P. S: asi mám normální okolí a manžela, protože to fakt nikdo neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 18:43

Nevím, jestli si manžel úplně uvědomuje, co to obnáší. Možná si myslí, že to bude jako mít mužského kolegu v práci.
Každopádně bych to ráda vyřešila předtím, než se k něčemu zavážu.
Nevíte, jaký druh osobních setkání je nejvhodnější, aby to lidi tolik nedráždilo?
Nežijeme v ČR a tady se na to někteří lidé dívají trochu jinak.

• Citovat
  • Upravit
14723
12.7.26 18:53

Nejvíce „bezpečné“ z tohoto hlediska by mi připadal občasný pronájem nějaké sdílené kanceláře, jestli u vás něco takového funguje. Kavárny apod. vždy budou svádět k tomu, že jde o soukromou schůzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25159
12.7.26 19:05

Jojo, drby jsou věčné… jestli máš 100% čisté svědomí a manžel je OK, tak není co řešit… ale z praktických důvodů bych uvažovala časem třeba o nějaké sdílené malé kanceláři.. podle toho, jak podnikání půjde.. Lidi ať si strčí kecy za klobouk… aktuálně bych se tím vůbec netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 19:07
@Michelle_M píše: Více

Bohužel o ničem takovém nevím. Zatím mi jako nejlepší připadají veřejné prostory v jeho bytovém komplexu, kde lidé chodí kolem, ale bohužel pokud budou blízko, budou nás slyšet, takže nemůžeme probrat vše.
Ale zároveň považuji osobní kontakt za důležitý, zejména na začátku, kdy se lidé poznávají a probírají zásadní věci ohledně možné spolupráce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.26 19:24

@Lucy75 Kancelář by byla nejlepší, ale zatím je to mimo náš rozpočet.

• Citovat
  • Upravit
2449
12.7.26 19:24

A co je ti do lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9783
12.7.26 19:30

Pronájem kanceláře je mimo rozpočet? 8o To nemusí být 200 m2 velká hala. Na rozjezd podnikání je potřeba docela hodně financí a nějaký cash to musí generovat, navíc můžete nájem kanceláře dát „do nákladů“ (pokud něco podobné v zahraničí mají). Sídlo společnosti bude kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 19:43
@Doctus píše: Více

Sídlo bude u něj doma.
Cash to minimálně několik měsíců generovat nebude, zato budou náklady, proto se snažíme omezit vše, co není nezbytně nutné.

• Citovat
  • Upravit
9783
12.7.26 19:50

Tak v tom případě není jiná možnost, bude mít na dveřích cedulku společnosti a bude to všem jasné.

Partneři v businessu (muž a žena) je něco jiného než partneři v životě. Je nutné si ze začátku ujasnit, že se kvůli některým záležitostem můžete dohádat do krve a on jako muž nebude mít navrch (pokud tedy bude rozložení podílu 50:50). Jednatelů doufám nebudete mít víc jak 2.

Řízení 2 osobami je trošku nepraktické. Řídících pracovníků totiž má být lichý počet a 3 je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8305
12.7.26 19:52

Jestli už jen toto je pro tebe překážka v podnikání, tak se na to raději vyprdni, milý trollící anonyme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí